خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 19 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سطح آب تالاب بین المللی قوریگل 50 سانتی متر افزایش یافت

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 31 فروردین 1398 - 17:51
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از افزایش 50 سانتی متری تالاب بین المللی قوریگل خبر داد.
تالاب،اردك،آبگيري،گذشته،سانتي،حفاظت،آب،عنوان،سرسفيد،مرمري

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، حمید قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت:در پی بارش‌های اخیر و آبگیری مناسب تالاب بین المللی قوریگل نسبت به زمان مشابه سال گذشته 50 سانتی متر افزایش و نسبت به اول مهر ماه سال گذشته در حدود یک متر و 18سانتی متر و نسبت به میانگین دراز مدت 7 سانتی افزایش ارتفاع داشته که این خود یک رکورد است.
وی افزود: از لحاظ سطح آبگیری نیز این تالاب به میزان 1.25 کیلومتر مربع نسبت به سال گذشته بیشتر آبگیری شده و هم اکنون 1.83 میلیون متر مکعب آب دارد که نسبت به سال گذشته 670 هزار متر مکعب بیشتر آبگیری شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در ادامه خاطر نشان کرد:تالاب قوری‌گل یک تالاب آب شیرین با وسعت تقریبی 200 هکتار است که در حوضه آبخیزی مرتفع به مساحت 3890 هکتار در آذربایجان‌شرقی در 40 کیلومتری شرق شهر تبریز تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: این تالاب زیستگاه زادآوری گونه‌های مهم و در خطر انقراض پرندگان آبزی از جمله اردک سرسفید، اردک مرمری بوده و به این علت به عنوان یکی از تالاب‌های سایت کنوانسیون رامسر انتخاب شده است.
قاسمی در ادامه عنوان کرد: در سال‌‌های اخیر بر میزان فعالیت کشاورزی در اطراف تالاب افزوده شده که منجر به شکوفایی جلبکی تالاب و ایجاد آلودگی‌‌های دیگر شده و آثار مخربی بر کیفیت آب تالاب و گونه‌های آبزی داشته است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی تأکید کرد: تالاب بین‌المللی قوری‌گل با توجه به دارا بودن قابلیت‌های مختلف می‌تواند دربرگیرنده اهدافی چون حفاظت از تنوع‌زیستی، آموزش، تحقیقات و اکوتوریسم باشد.
گفتنی است حدود 92گونه پرنده نیز در تالاب بین‌المللی قوری‌گل شناسایی شده که می‌توان از اردک سرسفید، اردک مرمری و اردک بلوطی به عنوان برخی از آنها یاد کرد که در ردیف گونه‌های جانوری در حال تهدید به انقراض تلقی می‌شوند.
انتهای پیام/ ت