خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 17 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گروسی: آژانس خواهان دسترسی کامل به سایت‌های هسته‌ای ایران است

فارس | بین‌الملل، بین‌الملل | چهارشنبه، 07 مهر 1400 - 15:29
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ابراز امیدواری کرد که به زودی با بازگشت به ایران با رئیس‌جمهور و وزیر خارجه جمهوری اسلامی دیدار کند و خواستار دسترسی کامل آژانس به سایت‌های هسته‌ای ایران شد.
ايران،آژانس،اتمي،درخواست،انرژي،تأسيسات،دسترسي،توافق

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ابراز امیدواری کرد که به زودی با بازگشت به ایران با رئیس‌جمهور و وزیر خارجه جمهوری اسلامی دیدار کند و خواستار دسترسی کامل آژانس به سایت‌های هسته‌ای ایران شد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با برنامه «هاردتاک» (گفت‌وگوی صریح) شبکه انگلیسی «بی بی سی» خواهان دسترسی کامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تأسیسات هسته‌ای ایران شد.
وی در بخشی از این مصاحبه درباره گزارش اخیر در خصوص تجهیزات آژانس در سایت «تسا» در کرج گفت: «شما قبلاً گفتید که این درخواست آمریکایی‌هاست، خیر، این درخواست آمریکایی‌ها نیست این درخواست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) است.
آمریکایی‌ها درخواست نمی‌کنند، من درخواست می‌کنم.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران درخواست می‌کند تا به آن چه که با آن‌ها در روز یکشنبه ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور ماه) توافق کردم احترام بگذارند.
ما توافق کردیم که ما بتوانیم تمامی تجهیزات خود را در آن جا (تأسیسات هسته‌ای ایران) سرویس کنیم، شما به دوربین‌هایی که در آن‌جا نصب شده اشاره می‌کنید که این همه تجهیزات نیست و بخشی از آن است و شامل تمامی (تجهیزات) نمی‌شود و بخشی از آن است و بیشتر از این حرف‌ها است».
*محدود شدن توانمندی‌های بازرسی آژانس، بازگشت به توافق را دشوار می‌کند
وی در بخشی از این گفت‌وگو با تأکید بر لزوم گسترش دسترسی بازرسان آژانس به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: «احتمال بازگشت به توافق در صورت محدود شدن توانمندی‌های بازرسی آژانس بسیار دشوار خواهد بود بنابراین ما تلاش می‌کنیم که آن‌ها (بازرسان) را در آن‌جا حفظ کنیم، ما آن‌ها (بازرسان) را در آن‌جا داریم».
برای دسترسی کامل به تأسیسات هسته‌ای ایران فشار می‌آوریم
گروسی همچنین در خصوص سفر اخیر خود به ایران و دیدار با «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: «ما برای دسترسی کامل (به تأسیسات هسته‌ای ایران) فشار می‌آوریم.
بعنوان بخشی از این سفر با ایران توافق کردیم که به زودی برای دیدار احتمالی با (ابراهیم رئیسی) رئیس‌جمهور ایران و وزیر خارجه به ایران بازگردم».
امیدوارم به زودی با رئیسی و امیرعبداللهیان در ایران دیدار کنم
وی در ارتباط با مواضع دولت جدید جمهوری اسلامی در خصوص مسائل هسته‌ای گفت: «همانطور که گفتید این یک دولت جدید است که نظرات قاطعانه‌ای در خصوص مسائل هسته‌ای، همکاری با آژانس و به طور کلی جامعه بین‌الملل دارد و بنابراین من به آن‌ها گفتم و آن‌ها موافقت کردند که به زودی ملاقاتی با آن‌ها داشته باشم.
ما نیاز داریم که یکدیگر را بشناسیم.
نیاز داریم که گفت‌وگویی را آغاز کنیم».
در حال تکمیل....