خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شب نیمه شعبان شب قدر کوچک/ ۳ ویژگی منتظران

فارس | فرهنگی و هنری | شنبه، 31 فروردین 1398 - 13:51
دیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) گفت: امشب، شب قدر کوچکی است و همانند شب قدر ماه مبارک رمضان، باید در این شب برای ظهور حضرت (عج) دعاو مناجات کنیم.
شب،امام،عج،شعبان،ظهور،حضرت،دعاي،قدر،صفحه،دعا،غيبت،جلد،خدا،اج ...

دیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) گفت: امشب، شب قدر کوچکی است و همانند شب قدر ماه مبارک رمضان، باید در این شب برای ظهور حضرت (عج) دعاو مناجات کنیم.
به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس، شب نیمه شعبان یکی از چهار شبی است که روایات زیادی درباره احیای آن به عبادت وارد شده است.
پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: هر کس این شب را زنده نگه بدارد، روزی که قلب ها می‌میرند؛ قلب او زنده است.(بحارالانوار جلد ۹۷ صفحه ۸۶)
شبی که چون صبح نورانی است
شب نیمه شعبان از شب‌های استثنایی و پر برکت سال است در فضیلت و عظمت آن روایات بسیاری رسیده و اعمال بسیاری برایش ذکر شده است که آن را هم پایه شب قدر قرار می‌دهد.
شبی است که همه اولیای الهی آن را پاس داشته و احیا می‌دارند.
عظمت این شب تا آنجاست که نبی مکرم اسلام (ص) وجود شریف امیرالمؤمنین (ع) را به آن تشبیه می‌کنند و می‌فرمایند: جایگاه علی بن ابیطالب (ع) میان اهل بیت پیامبر (ص) مانند فضیلت نیمه شعبان در برابر سایر ایام است.(بحارالانوار جلد ۳۷ صفحه ۵۲)
جبرئیل امین در بیان عظمت این شب خطاب به پیامبر گرامی اسلام (ص) می‌گوید:
در این شب درهای آسمان گشوده می شود که همانا درهای رحمت خداست، درهای خشنودی، آمرزش ،فضل، توبه، جود ، بخشش و احسان و در این شب خداوند بیشمار بنده را از آتش جهنم آزاد می‌کند.
ای محمد هر کس آن را با تسبیح(سبحان الله) و تهلیل( لا اله الا الله) و تکبیر ( الله اکبر) و دعا و نماز و قرائت قرآن و امور مستحبی و استغفار زنده بدارد، بهشت منزل و جایگاه اوست و خداوند، گناهان او را می آمرزد.
محمد امشب را بیدار باش و به امت خود امر کن آن را احیا دارند و با عمل خود در این شب خود را به خدا نزدیک کنند به درستی که شب شریفی است و شبی است که هر دعایی در آن مستجاب است و به هر درخواست کننده‌ای عطا می‌شود و هر استغفار کننده آمرزیده می‌شود و هر توبه کننده توبه اش پذیرفته می شود، محروم کسی است که از خیر این شب محروم بماند.
(الاقبال جلد ۳ سال ۳۲۰)
امیرالمؤمنین (ع) به نقل از پیامبر (ص) فرمودند : خداوند متعال در شب نیمه شعبان فرشته‌ای نازل می‌کند که از غروب خورشید تا طلوع فجر ندا می‌دهد: آیا توبه کننده ای هست که او را بیاموزم؟
آیا طالب رزقی هست که او را روزی دهم؟
( ثواب الاعمال جلد ۳ صفحه ۳۲۳)
امشب، شب قدر کوچکی است
حجت‌الاسلام محمود متوسل آرانی مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) درباره اهمیت احیای نیمه شعبان گفت: در کنار برگزاری مراسم جشن شادی به مناسبت میلاد امام زمان (عج) از لحظات معنوی شب نیمه شعبان استفاده کنیم.
در این زمینه روایات رسول خدا (ص) و ائمه طاهرین درباره احیای شب نیمه شعبان زیاد است.
وی افزود: امشب، شب قدر کوچکی است و همانند شب قدر ماه مبارک رمضان، باید در این شب برای ظهور حضرت (عج) دعا و مناجات کنیم.
به همین منظور مراسم احیا در سطح کشور در مساجد، مهدیه‌ها و امامزاده‌ها برگزار می‌شود و با شرکت دراین مراسم احیا و دعا، ظهور امام زمان (عج) را مسألت کنیم.
سه گام مهیا شدن برای روز میلاد امام زمان(عج)
حال سؤال این است که برای نیمه شعبان چه کنیم؟
در ادامه راهکارهایی ارائه می‌شود:
گام اول توجه به خواسته امام
هربار که به جشن تولد دعوت می‌شویم به این فکر می‌کنیم که عزیزمان به چه چیزی علاقه دارد و چه هدیه‌ای خوشحالش می‌کند و امروز که روز تولد امام زمانمان مولود نیمه شعبان مهدی صاحب الزمان (عج) است، باید به او توجه کنیم و به خواسته‌اش از ما.
راستی او از ما چه می‌خواهد.
بیایید حداقل امروز را به فکر خواسته‌های دنیای خود نباشیم و به درخواست او بیندیشیم.
دعای امام در روز تولد
اول دعای امام، دعای ظهور است.
حکیمه خاتون گوید: با صدای امام عسکری (ع) که فرمودند: عمه جان فرزندم را نزد من بیاور به جانب حضرت نرجس (س) رفتم پرده را کنار زدم، دیدم سرورم مهدی (عج) به سجده رفته است و بر بازوی راستش نوشته شده : «جاء الحق و زهق الباطل الباطل کان زهوقا» (سوره اسرا آیه ۸۱)
او را در آغوش گرفتم و در پارچه‌ای پیچیده، نزد امام بردم.
حضرت پس از بیان شهادتین به اجداد و پدر بزرگوارشان سلام دادند تا به نام خویشتن رسیدند.
آنگاه فرمودند: خدایا فرجم را نزدیک کن، تا در کار دوستدارانم گشایش حاصل شود.
آری اول دعای امام (عج) دعا برای فرجشان بود.
(غیبت طوسی حدیث ۲۰۷ صفحه ۲۳۹ ترجمه عباس جلالی جلد ۱ صفحه ۳۳۲)
دعای امام در کنار خانه خدا
حمیری از محمد بن عثمان (نایب دوم امام عصر (عج)) سوال کرد: آخرین بار که امام را دیده ای کی بوده است؟
پاسخ داد: آخرین بار امام زمان (عج) را کنار خانه خدا دیدم؛ در حالی که می‌‌فرمودند : اللهم انجزلی ماوعدتنی؛ بارالها محقق کن آنچه مرا وعده داده‌ای و پس از آن حضرت را در مستجار دیدم ،در حالی که پرده خانه خدا کعبه را گرفته بودند و فرمودند: «اللهم انتقم من اعدانک»؛ بار الها به وسیله من از دشمنان انتقام بگیر( الغیبه شیخ طوسی حدیث ۲۲۲ صفحه ۲۵۱)
گام دوم آمادگی فردی
وجود نورانی امام هادی (ع) در زیارت جامعه کبیره سه ویژگی برای فرد منتظر بیان می‌فرماید: و قلبی لکم مسلم و رایی لکم تبع و نصرتی لکم معده؛ قلبت را تسلیم امام کنی، کارهایت را در تبعیت از فرمایشات او انجام دهی و برای یاری او آماده شده باشی.
این روز [نیمه شعبان] فرصت خوبی است که دریچه قلب مان را به سوی امام بگشایم و تصمیم بگیریم هر آنچه می‌کنیم عمل به دستورات او باشد.
امام یار می‌خواهد و منتظر واقعی، علاوه بر دینداری؛ دینیار نیز هست.
گام سوم آمادگی اجتماعی
وجود نورانی امام عصر (عج) در دعای افتتاح سه ویژگی را برای جامعه منتظر بر می‌شمارند.
۱- رغبت اجتماعی
اللهم انا نرغب الیک فی دولت کریمه
باید بدانیم در ظهور چه می‌گذرد.
ظهور رغبت به سوی خداست عزت اسلام است و خواری نفاق.
ما باید خود را مهیا سازیم تا در آن دولت از دعوت کنندگان و راهبران باشیم.
۲- حرکت اجتماعی
اللهم انا نشکو الیک فقد نبینا و غیبة ولینا
راضی شدن به وضعیت موجود در دین، و سکون و بی حرکتی، بزرگ‌ترین اشتباه است.
اعتراض به غیبت، انتظار ظهور را در پی خواهد داشت و هر چه این عدم رضایت عمیق تر باشد، آن انتظار دقیق‌تر خواهد بود و قلب منتظر را رقیق تر خواهد کرد.۱١٨٠ سال از غیبت می گذرد تا کی زندانیان زندان غیبت باشیم و مأنوس به آن.
۳- استعانت اجتماعی
فانا علی دلم بفتح منم تعجله و نصر تعزیه و سلطان حق تظهره.
آنگاه که فهمیدیم در غیبت چه می‌گذرد و درک کردیم که در چه وضعیتی هستیم جدی و مصرانه فرج را درخواست خواهیم کرد و برای تعجیل در ظهورش دعا خواهیم کرد.(موعودشرق.
شماره ۳.مهندسی بلوغ اجتماعی و زمینه‌سازی ظهور، فرامرز سهرابی)
انتهای پیام/