خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 08 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نخستین نشست بین‌المللی اندیشه‌های آبی در یزد برگزار شد

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 04 مهر 1400 - 15:31
نخستین نشست از سلسله نشست‌های بین المللی اندیشه‌های آبی با محوریت آب، صلح و توسع پایدار با مشارکت وزارت نیرو، دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران و مرکز بین المللی قنات و سازه های آبی یزد برای اولین بار در یزد برگزار شد.
آب،زيست،محيط،توسعه،المللي،صلح،مركز،قنات،يزد،پايدار،سازش،دغدغ ...

ایسنا/یزد نخستین نشست از سلسله نشست‌های بین المللی اندیشه‌های آبی با محوریت آب، صلح و توسع پایدار با مشارکت وزارت نیرو، دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران و مرکز بین المللی قنات و سازه های آبی یزد برای اولین بار در یزد برگزار شد.
«عباس فقیه خراسانی» پژوهشگر ارشد مرکز بین المللی قنات و دبیر این نشست در ابتدا با بیان این که مرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی آب، یک مرکزمطالعاتی و پژوهشی در حوزه سیستم های سنتی انتقال آب است، هدف این مرکز را انتشار یک نگاه تازه به محیط زیست دانست و اظهار امیدواری کرد که این نشست نقطه عطفی در اندیشه و نوع عمل ما در باره محیط زیست باشد.
وی با اشاره به تاریخ گذشته یزد و تمدنی بر مبنای بی آبی در آن و مشارکت مسالمت آمیزی که برای بدست آوردن،نگهداری و توزیع آب در این تمدن همراه بوده است گفت:مرکز بین المللی قنات آمادگی خود را برای مشارکت با اصحاب اندیشه از حوزه و دانشگاه و کمکهای فکری بین المللی اعلام می دارد.
«محمدمهدی جوادیان زاده» مدیر عامل شرکت آب منطقه ای یزد با تقدیر و تشکر از حضور فرهیختگان در این برنامه گفت:امروزه انسان، سرگشته و نگران از غرور ناشی از پیشرفت های یک سده گذشته بیش از هرچیز خود را محتاج خرد جمعی و صدای واحد دانسته و بر اثر نابخردی های دیروزو امروز خویش فردایش را بسیار تاریک می بیند و قهر مادر طبیعت را به انتظار نشسته است.
وی با اشاره به دست اندازی هایی که بشر در چند دهه گذشته درطبیعت ایجاد کرده و امروزه با عواقب سخت آن روبروست افزود: امروز بر آن شدیم بعنوان بخش کوچکی از جامعه بزرگ دغدغه مندان و در چارچوب ماموریت های مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی رویدادی را با عنوان اندیشه های آب برنامه ریزی کرده تا فرصتی باشد برای گفتگو در باره باید ها و نبایدهای بشر در مواجهه با طبیعت و محیط زیست و به طور خاص فضایی برای پرداختن به موضوع مدیریت منابع محدود آب.
جوادیان زاده به پیوند بین کلمات آب، صلح و توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: اندیشمندان توسعه پایدار را استفاده بهینه از کلیه منابع برای توسعه نسل امروز با حفظ حقوق نسل های آینده تعریف می نمایند و اگر آب را زنده گرداننده هرچیزی و در نتیجه محور توسعه بدانیم می توان نتیجه گرفت که اگر آب باشد توسعه و ترقی هم خواهد بود ولی این ترقی و توسعه لزوما پایدار نخواهد ماند و بی صلح و سازش نمی تواند ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه بدون سازش با طبیعت، با زمین و آنچه در آن هست نمی توان به توسعه پایدار دست پیدا کرد گفت:آرزویمان این است که کاش می‌شد در امر توسعه، جوامع و دولت‌ها، حقوق مردم امروز و فردا را حفظ می‌کردند و مردم نیز مسئولیت های جدیدی برای استفاده از آب و خدمات مرتبط با آب را پذیرا باشند.
جوادیان زاده با اشاره به چشم انداز جهانی آب برای مدیریت آب در قرن بیست و یک که توسط شورای جهانی آب تدوین شده است، خاطرنشان کرد: تنها با همکاری تمامی ذینفعان در سایه صلح و سازش و درک متقابل می توان به تحقق این چشم انداز امید بست.
آیت الله «سید مصطفی محقق داماد» حقوقدان، مجتهد و استاد حوزه و دانشگاه نیز در این نشست با ابراز خرسندی از برگزاری اینگونه جلسات با نگاه ویژه به محیط زیست بحث را با موضوع الهیات محیط زیست ادامه داد و افزود: مسئله امروز ما جدا شدن از مبانی دینی است که بر گناه بودن اسراف و احترام به محیط زیست تاکید دارد و هرآنچه که ما با آموزه های دینی فاصله بگیریم دغدغه های زیست محیطی به همان اندازه بیشتر خواهد شد.
وی پیوند دادن ایمان و محیط زیست را مهم دانست و گفت:انسان مومن انسانی است که دغدغه محیط زیست برایش آشکار است و سعی بر هموار کردن این دغدغه را دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی آب منطقه‌ای یزد، «سواتان سوتکوفسکی» رئیس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران هم با تبریک روز جهانی صلح و آمیخته بودن صلح و سازش با توسعه و حفاظت محیط زیست، اظهار امیدواری کرد که دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران بتواند مسیر حضور اندیشمندان و علاقه مندان محیط زیست را در فضای فرهنگی و بین المللی هموار کند.
انتهای پیام