مروری بر پیشرفت های شرکت ملی پست در سایه کرونا
مروری کوتاه بر اقدامات کلی و مهم شرکت ملی پست ایران که در دوران کرونا انجام شد را در این خبر مشاهده می کنید.

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، پست که از گذشته تا امروز دچار تغییر و تحولات فراوانی شده، در حال حاضر باتوجه به شیوع ویروس کرونا و شکلگیری پویش "درخانه بمانیم" و لزوم خدمترسانی فراتر نسبت به گذشته گامهای بزرگی در ارتقای زیرساختهای خود برداشته است.
با افزایش تعداد مرسولات پستی در نتیجه شیوع ویروس کرونا و استقبال مردم از خریدهای آنلاین، ظرفیت شبکه پستی توسعه یافته و هوشمندسازی به عنوان یک ضرورت در شرکت ملی پست با اولویت راهاندازی و گسترش هابهای منطقهای جریان پیدا کرد.
راه اندازی پنج هاب پستی در سراسر کشور: افزایش ظرفیت و حجم مرسولات پستی طی مدت شیوع کرونا موجب شد تا مرداد ۱۳۹۹ تعداد ۵ هاب پستی جدید با هدف افزایش سرعت جابجایی و بهبود کیفت خدمات پستی در سراسر کشور راه اندازی شد.
برای این کار پنج استان آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، فارس، خوزستان و اصفهان به عنوان هاب پستی به ظرفیت شرکت ملی پست کشور اضافه شدند و با استانهای اطراف خود همکاری پستی دارند.
در گذشته مرکز تجزیه و مبادلات پستی واقع در چهارراه لشگر، تنها هاب پستی کشور بود و مرسولات از تمام نقاط ایران به تهران میآمد و از آنجا توزیع میشد لذا به همین دلیل فشار زیادی به این مرکز وارد میشد، اما با این اقدام و با استفاده از ظرفیتهای خوبی که در برخی استانهای کشور وجود داشت بار ترافیکی افزایش مرسولات در کشور و به صورت منطقهای تقسیم شد.
بیشتر بخوانید
از جمله دیگر اقدامات شرکت ملی پست در طی مدت شیوع ویروس کرونا و بازنگری در زیرساختها هوشمند سازی مراکز تجزیه و مبادلات کشور بوده است.
در گام نخست، نخستین مرکز در اسفند ماه سال گذشته در مرکز مبادلات خلیج فارس در تهران مجهز به سورتینگ مکانیزه و شروع به کار کرد.
پس از آن به ترتیب هابهای پستی مستقر در سایر استانها نیز تا ماه گذشته مجهز به سیستم سورتینگ هوشمند و مکانیزه شدند.
کاهش مدت زمان تجزیه و سیر مرسولات پستی وافزایش سرعت خدمت رسانی و بدون افزایش نیروی انسانی از نتایج این اقدامات است.
تقویت ناوگان حمل و نقل شبکه پستی کشور: در یک سال و نیم گذشته با توجه به افزایش حجم مبادلات پستی تغییراتی در ناوگان حمل و نقل شرکت ملی پست رخ داده است.
از آن جا که کار توزیع مرسولات پستی با موتورسیکلت به سختی انجام میشد، تصمیم گرفتیم سیستم حمل و نقل درون شهری پست را توسعه دهیم، از این رو با ورود ۴۰۰ دستگاه وانت و ۴۰ دستگاه کامیون به شبکه پستی کشور، ۳۰ درصد ظرفیت حملونقل برون شهری و ۱۰۰ درصد ظرفیت ناوگان درون شهری کشور افزایش پیدا کرد.
ایجاد خطوط مستقیم مبادلات پستی بین استانی و افزایش ضریب ایمنی: یکی از اقدامات مهم شرکت ملی پست ایجاد خطوط مبادله مستقیم بین استانی بوده است.
با ایجاد این خطوط دیگر لازم نیست بستههای پستی ابتدا به تهران بیایند بنابراین سرعت ارسال بالا میرود، زیرا مرسوله به جای اینکه به تهران بیاید و بعد به استانها برود، مستقیم بین استانها مبادله میشود.
از طرفی، چون تخلیه و بارگیری نمیشود، ضریب ایمنی مرسولات بالاتر رفته، در هزینه و زمان صرفهجویی و سرعت سیر امانات پستی افزایش یافته است.
۴۰۰۰ ترولی و ۷۰۰۰ باکس حمل امانت نیز در راستای خرید تجهیزات برای صیانت از امانات در شبکه پستی کشور اضافه شده است.
انتهای پیام/