بلاتکلیفی شهروندان آلمانی در آستانه انتخابات پارلمانی 2021
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد در حالی که چند روز تا انتخابات پارلمانی روز یکشنبه در آلمان زمان باقی مانده بسیاری از شهروندان هنوز نمیدانند به چه حزبی میخواهند رای بدهند و این میزان بلاتکلیفی رای دهندگان در تاریخ جمهوری فدرال آلمان بیسابقه بوده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "دویچه وله" در حالی که چند روزی بیشتر تا انتخابات پارلمانی آلمان که در روز 26 سپتامبر ( 7 مهر ماه) برگزار می شود باقی نمانده نتایج یک نظر سنجی نشان می دهد که تعداد زیادی از شهروندان آلمانی هنوز تصمیمی در این باره که می خواهند به چه کسی رای بدهند نگرفته اند.
به این ترتیب چند روز مانده تا انتحابات پارلمانی آلمان رقابت برای جانشینی "آنگلا مرکل" کاملا باز و مبهم است.
یک رای دهنده 69 ساله به نام "هاردی وندت" در این باره به "دویچه وله" آلمان گفته است: این بار کار خیلی دشوار شده است.
وی تاکید کرد که در انتخابات های قبلی همیشه می دانست به چه کسی می خواهد رای بدهد.
وی گفت: اما حالا هیچ نامزدی وجود ندارد که من کاملا به او اطمینان داشته باشم.
این سوالات همچنان در بین شهروندان مطرح است که به کدام جناح و حزب در انتخابات باید رای بدهند؟
و کدام جناح در پارلمان آینده قدرتمندترین خواهد بود و در نهایت این نمایندگان ملت هستند که صدر اعظم بعدی را انتخاب می کنند.
"وندت" بر این عقیده است که هر سه نامزد صدر اعظمی آلمان برای جانشینی مرکل مناسب نیستند.
بسیاری از شهروندان آلمانی هم نظر مشابهی در این باره دارند.
نتایج یک نظر سنجی موسسه "آلنزباخ" که به سفارش روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" انجام شده است نشان می دهد که از هر 10 شهروند آلمانی واجد شرایط رای دادن 4 نفر هنوز نمی دانند به کدام حزب می خواهند رای بدهند و تا به حال تعداد افراد بلاتکلیف در آلمان تا این حد بالا نبوده است.
"توماس گشوند"، از کارشناسان علوم سیاسی در آلمان این مسئله را امری غافلگیر کننده ندانسته و تعداد زیاد بلاتکلیف ها را ناشی از وضعیت جدید شکل گرفته بعد از خروج مرکل از سمت صدر اعظمی می داند.
وی افزود: ما به جای دو حزب سه حزب داریم که برای صدر اعظمی نامزد معرفی کرده اند و کاملا مبهم و البته دور از ذهن است که کدام دولت ائتلافی در نهایت روی کار خواهد آمد.
در این شرایط تصمیم گیری دشوارتر است.
"کاتیا هویر"، مورخ آلمانی انگلیسی هم می گوید: مشکل اصلی این است که هیچ یک از نامزدها راه حل های خلاقانه و یا جدیدی برای مشکلات قدیمی ارائه نمی دهند.
از زمان تاسیس جمهوری فدرال آلمان در سال 1949 همواره یک کاندیدای محافظه کار از احزاب متحد مسیحی و یک رقیب سوسیال دموکرات وجود داشته است.
تنها در سال 2002 سه نامزد برای صدر اعظمی وجود داشت و در آن زمان هم گویدو وستروله از حزب لیبرال دموکرات تلاش ناموفقی را برای تصاحب کرسی صدر اعظمی انجام داد.
اما در سال 2021 همه محاسبات بهم خورده است.
سه حزب برای دستیابی به کرسی صدر اعظمی مبارزه می کنند و احتمال زیاد هیچ یک از آن ها تنها با یک شریک ائتلافی نخواهند توانست اکثریت برای تشکیل دولت را بدست آورند.
"گشوند" می گوید: هر یک از این نامزدها در مقطعی از مبارزت انتخاباتی محبوبترین نامزد در بین شهروندان بودند و این غیر معمول است.
نظر سنجی آلنزباخ همچنین نارضایتی و عدم اطمینان رای دهندگان از مبارزات انتخاباتی و نامزدها را نشان می دهد.
بر این اساس مردم از محتوای مبارزات انتخاباتی راضی نیستند.
گشوند همچنین به این مسئله اشاره کرد که همه حامیان مرکل هم به صورت خودکار از آرمین لاشت، نامزد صدر اعظمی از حزب وی حمایت نمی کنند.
این کارشناس برجسته سیاسی در آلمان براین عقیده است که همچنین بعد از انتخابات پارلمانی آلمان هم مدت زیادی طول خواهد کشید تا مشخص شود چه کسی می خواهد با چه کسی تشکیل ائتلاف دهد.
نتایج نظرسنجی های اخیر نشان می دهد که اولاف شولتز، نامزد صدر اعظمی از حزب سوسیال دموکرات بیشترین شانس برای تصاحب کرسی صدر اعظمی در آلمان را دارد.
انتخابات پارلمانی آلمان در تاریخ 26 سپتامبر (4 مهرماه) برگزار می شود.
با اعلام کناره گیری مرکل، این کشور باید شاهد آغاز دورهای جدید باشد.
مرکل اعلام کرده که در دور بعد نامزد صدراعظمی آلمان نخواهد شد و بعد از چهار دور تکیه زدن بر کرسی قدرت می خواهد این سمت را تحویل شخص دیگری بدهد.
مرکل از سال 2005 به این سو، چهار دوره پیاپی صدراعظم آلمان و بیش از هر سیاستمدار دیگری در این سمت بوده است.
رهبران و مسئولان اتحادیه احزاب متحد مسیحی رای به نامزدی آرمین لاشت برای صدر اعظمی آینده آلمان از اتحادیه احزاب متحد مسیحی دادند.
مقامات حزب سبز آلمان هم به اتفاق آراء، "آنالنا بائربوک" را به عنوان نامزد صدراعظمی آینده کشورشان از این حزب انتخاب کردند.
«اولاف شولتز» که در حال حاضر وزیر دارایی آلمان و معاون مرکل است هم از سوی حزب سوسیال دموکرات با گرایش چپ میانه به عنوان نامزد پُست صدراعظمی این کشور معرفی شده است.
انتهای پیام/