خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۲ عادت بد غذایی که عمرتان را کوتاه می‌کند/ میوه‌ و آجیل بیشتر مصرف کنید

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | جمعه، 30 فروردین 1398 - 13:05
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: باید مصرف انواع سبزی، میوه‌ و آجیل‌ را به ۲ برابر مصرف کنونی رساند.
غذايي،رژيم،مصرف،مرگ،نامناسب،گوشت،عامل،آجيل،غلات،مير،شيرين

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد؛ تازه‌ترین نتایج مطالعه جهانی بیماری ها و رژیم غذایی بد را مهمترین عامل خطر مرگ در سال ۲۰۱۷ معرفی کرده است.
وی ادامه داد: این مطالعه از سوی موسسه سنجش و ارزیابی سلامت آمریکا (IHME) در ۱۹۵ کشور طی سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ و با مشارکت بیش از ۱۳۰ محقق از ۴۰ کشور جهان از جمله ایران انجام و نتایج آن در مجله معتبر بین‌المللی لنست منتشر شده است.
ملک زاده گفت: بر اساس ننایج این مطالعه رژیم غذایی نامناسب عامل خطر ۱۱ میلیون مرگ در ۲۰۱۷ بوده و یک پنجم مرگ‌ها را می‌توان به این عامل خطر نسبت داد، مرگ و میر منتسب به رژیم غذایی از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ بیش از هشت میلیون فقره افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: نکته بسیار قابل اهمیت آن است که تاثیر عامل خطر تغذیه نامناسب و ناکافی در سال ۲۰۱۷، از مصرف سیگار و حتی فشار خون بالا بیشتر بوده است.
مصرف کم میوه ها، سبزیجات، حبوبات، دانه‌های غلات، آجیل و دانه ها، شیر، فیبر، کلسیم، اسید چرب امگا ۳ غذا‌های دریایی، چربی‌های اشباع نشده و رژیم غذایی با گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده، نوشیدنی‌های شیرین شکر، اسید‌های چرب ترانس و سدیم، اشکال مهم رژیم غذایی نامناسب هستند که عمر افراد را کوتاه می‌کنند.
وی افزود: در سال ۲۰۱۷، مرگ و میر ناشی از رژیم غذایی بد مرتبط با مصرف مقادیر بسیار کم مواد غذایی همچون غلات، میوه، آجیل و دانه ها، بیشتر از رژیم غذایی با سطوح بالای مواد غذایی مانند چربی‌های ترانس، نوشیدنی‌های شیرین و سطوح بالای گوشت قرمز و فرآوری شده بوده است.
بیشترین کمبود‌ در رژیم غذایی شامل چه موادی است؟
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: بیشترین کمبود‌ها در رژیم غذایی نامناسب، مربوط به مصرف بهینه آجیل و دانه، شیر، دانه‌های غلات و بیشترین افزایش برای نوشیدنی‌های شیرین شده، گوشت فرآوری شده و سدیم دیده می‌شود.
وی اظهار کرد: امروزه در جهان تنها ۱۲ درصد از مقدار توصیه شده از آجیل و دانه‌های غلات و بر عکس، ۱۰ برابر مقدار توصیه شده نوشیدنی‌های شیرین مصرف می‌شود.
ملک زاده گفت: بالاترین میزان مرگ و میر مربوط به عامل خطر رژیم غذایی در ازبکستان و کمترین در اسرائیل بوده است.
پس از اسراییل، فرانسه، اسپانیا، و ژاپن کشور‌هایی بودند که پائین‌ترین درصد مرگ و میر ناشی از رژیم‌های غذایی نامناسب را داشتند.
وی یادآور شد: طبق این مطالعه، باید مصرف گوشت قرمز و شکر را به حدود نصف مصرف کنونی و مصرف سبزیجات، میوه‌ها و آجیل‌ها را به منظور جلوگیری از همه‌گیر شدن چاقی در سراسر جهان و جلوگیری از تغییرات اقلیمی فاجعه بار به ۲ برابر مصرف کنونی رساند.
انتهای پیام/