مجوز جدیدی برای استقرار صنایع آلاینده در استان مرکزی صادر نمیشود
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: مجوز جدیدی برای استقرار صنایع آلاینده نظیر ایزوگام و سرب در استان مرکزی صادر نمیشود.

ایسنا/مرکزی مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: مجوز جدیدی برای استقرار صنایع آلاینده نظیر ایزوگام و سرب در استان مرکزی صادر نمیشود.
رضا میرزایی سه شنبه ۲۳ شهریورماه در نشستی با فرماندار و اصحاب رسانه ساوه با اشاره به اینکه محیط زیست استان با ۷۰ درصد چارت اداری فعالیت میکند و با کمبود نیرو مواجه است، اظهار کرد: اصل ۵۰ قانون اساسی ذکر می کند که حفاظت از محیط زیست یک امر همگانی است و وظیفه عمومی تلقی میشود.
تمام مردم باید در حفظ محیط زیست کوشا باشند و به عنوان چشمان بینای محیط زیست در کنار محیط بانان و مسئولان از آن مراقبت کنند تا هدف وجود ۸۰ میلیون محیط بان تحقق پیدا کند.
وی افزود: خوشبختانه با اهتمام ویژهای که وجود دارد از حدود ۷۰ سال قبل گونهای از دست نرفته و گونههای شاخص جانوری در کشور با وجود کمبود امکانات و زیرساختها حمایت شده و نسل آنها منقرض نشده است.
او با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی است، اظهار کرد: در حوزه آلودگی هوا نیز باید به دنبال احداث صنایع بهینه باشیم و با بهره گیری از امکانات مدرن ضد آلایندگی، در حفظ محیط زیست کوشا باشیم.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی در ادامه با اشاره به فعالیت برخی صنایع آلاینده در استان گفت: به عنوان مثال در شهرستان دلیجان به دلیل فعالیت صنایع ایزوگام و بالا بودن میزان آلایندگی، شورای تامین شهرستان با ارسال نامهای به کارگروه کاهش آلودگی استان اعلام کرد که مخالف ایجاد صنایع آلاینده جدید در این شهرستان است و در این کارگروه مصوب شد که به صنایع بالقوه آلاینده مثل سرب و ایزوگام در هیچ نقطه ای از استان مجوز فعالیت داده نشود مگر اینکه از تکنولوژی پاک و دانش بنیان برخوردار باشند.
او گفت: فعالیت هر صنعتی باید براساس ضوابط زیست محیطی باشد و با نظر شخصی و سلیقهای نمیتوان مانع از فعالیت یا آغاز فعالیت صنایع و معادن شد بلکه باید با شاخصهای زیست محیطی تطبیق داده شود.
وی در خصوص احداث سایت پسماند در ساوه نیز گفت: تاکنون هیچ زمین و مجوزی برای احداث سایت پسماند صادر نشده است و هیچ بحثی در این مورد در محافل رسمی استان مطرح نیست.
وقتی زمینی واگذار نشده است قطعا اجرای طرح پسماند منتفی است.
میرزایی تصریح کرد: هرگونه واگذاری در کارگروه پسماند استان تصمیم گیری خواهد شد و نافذترین تصمیمی که اتخاذ شود با نظر فرماندار شهرستان خواهد بود، ولی در مجموع تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده است و چون زمینی واگذار نشده است هرگونه مجوزی از سوی هر دستگاهی صادر شود باطل خواهد بود.
انتهای پیام