سمنها گل سرسبد فعالیتهای مردمی در کشور/ به کامِ سمنها، به کام دیگران
ماجرا از جایی شروع شد که مشکلات مردم روز به روز افزوده میشد، اما در این میان خبری از حضور احزاب دیده نمیشد.

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ماجرا از جایی شروع شد که مشکلات مردم روز به روز افزوده میشد، اما در این میان خبری از حضور احزاب دیده نمیشد.
وقتی هم پرسیدیم برخی نظیر محمد علی وکیلی نماینده اصلاحطلب مجلس دهم درباره نقش احزاب در حل مشکلات امروز کشور بیان کرد که عمده شهرت احزاب به دلیل همدردی با مشکلات مردم و در حقیقت فلسفه وجودشان فریادگری مشکلات مردم است.
این ویژگی احزابی است که ریشه اجتماعی داشته و از پایین تشکیل و تبدیل به یک بازوی سیاسی شدهاند.
وقتی صحبت از احزاب اجتماعی به میان آمد این صحبت محمدکاظم انبارلویی عضو حزب موتلفه اسلامی به ذهنمان رسید که به سازمانهایی تشکیل شده از مردم اشاره کرده و گفته بود که NGOها نوعی اجتماعات مردم نهاد هستند که در حوزههای اجتماعی بیشترین فعالیت را دارند و این برخلاف فعالیت احزاب است که بیشترین حوزه کاریشان در زمینه سیاست است.
از همین رو نیز بر آن شدیم تا به جای احزاب سری هم به این سازمانها زده و درباره مسئولیت و نحوه مدیریتشان در حل مشکلات مردم بیشتر بدانیم.
نگاهی به سازمانهای مردم نهاد
به نقل از برخی اسناد منتشر شده، واژه سازمانهای مردم نهاد یا همان «سمنها» به معنای امروزی آن برای نخستین بار در سال ۱۹۴۵ ، یعنی زمانی که سازمان ملل متحد برای تفکیک بین سازمانهای متعددی که با آنها در ارتباط بود به کار برد؛ سازمانی که در شهریورماه ۱۳۹۵ در هیأت دولت به تصویب رسید و اینگونه تعریف میشود که نهادی غیر سیاسی و غیرانتفاعی بوده و با رویکردی اجتماعی توسط جمعی از اشخاص حقیقی به شکل داوطلبانه تشکیل و اداره میشود.
سازمانهای خیریه در سراسر دنیا به عنوان یکی از سازمانهای مردم نهاد فعالیت میکنند که اهدافی مثل کاهش فقر یا تبعیض را در نظر دارند.
نظام مندی خیریه ها می تواند فعالیت های آنان را اثربخش تر و مستحکم تر سازد.
سمنها چگونه مجوز میگیرند؟
درباره چگونگی اخذ مجوز این سازمان ها هم حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا اینگونه توضیح داده است که در ابتدا بستگی به این دارد که نوع فعالیتشان به چه نحوی باشد، اما در کل باید از طریق وزارت کشور اقدام به اخذ مجوز کنند و بعد اگر در زمینه خاصی بخواهند فعالیت کنند برای مثال در زمینه انجمنهای دوستی نیاز به مجوز وزارت خارجه دارند و یا اگر در زمینه فعالیتهای خیریهای بخواهند فعالیت کنند باید مجوزهای لازم را از نیروی انتظامی هم اخذ کنند.