خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

درخواست نظام پزشکی برای حضور در ستاد کرونا

ایسنا | اجتماعی و حوادث | شنبه، 20 شهریور 1400 - 13:12
رییس نظام پزشکی تهران بزرگ با بیان اینکه یکی از خواسته‌های جدی ما از وزارت بهداشت در بحث کروناست؛ چراکه ما در ستاد کرونا حضور نداریم، گفت: وزارت بهداشت نباید خودش را از این بدنه عظیم کارشناسی در نظام پزشکی محروم کند.
پزشكي،نظام،تهران،رسانه،حوزه،جامعه،كرونا،غيرمجاز،بهداشت،وزارت ...

رییس نظام پزشکی تهران بزرگ با بیان اینکه یکی از خواسته‌های جدی ما از وزارت بهداشت در بحث کروناست؛ چراکه ما در ستاد کرونا حضور نداریم، گفت: وزارت بهداشت نباید خودش را از این بدنه عظیم کارشناسی در نظام پزشکی محروم کند.
به گزارش ایسنا، دکتر موید علویان در نشست خبری که در سازمان نظام پزشکی برگزار شد، گفت: ما به عنوان سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ، اولین پیامی که داریم، به وزارت بهداشت است و آن این است که همه ما در یک کشتی سوار شدیم و همه با هم دست به دست هم داده و برای پیشبرد برنامه‌های نظام سلامت در کشور همکاری کنیم.
نظام پزشکی هم اعلام آمادگی می کند که با بخش‌های حاکمیتی مانند وزارت بهداشت برای پیشبرد برنامه‌ها همکاری کند.
درخواست نظام پزشکی برای حضور در ستاد کرونا
وی افزود: یکی از خواسته‌های جدی ما که فکر می‌کنیم جزو وظایف‌مان است، در بحث کروناست.
ما در ستاد کرونا حضور نداریم، اما نظام پزشکی اعلام آمادگی می‌کند که در ستاد کرونا حضور یافته تا هم از فعالیت‌ها آگاهی پیدا کرده و هم راهنمایی‌های کارشناسی کند.
وزارت بهداشت نباید خودش را از این بدنه عظیم کارشناسی در نظام پزشکی محروم کند.
انجمن‌های علمی و...
بدنه علمی کشور هستند و در قالب نظام پزشکی آماده‌اند که به وزارت بهداشت کمک کنند.
جامعه پزشکی در دوران کرونا از جان مایه گذاشت
علویان ادامه داد: پیام دوم ما در ارتباط با نظام پزشکی تهران، حفظ و حفاظت از کرامت جامعه پزشکی است.
جامعه پزشکی مورد اعتماد مردم است و این اعتماد باید روزبروز با عمل نیک و رفتار و برنامه‌ها و خدمات صادقانه و خوب افزایش یابد.
مردم دیدند که در ابتدای کرونا با وجود اینکه از جان کادر درمان حفاظت کامل نشد و واکسیناسیون کرونا در کادر درمان با تاخیر انجام شد که ناشی از بی مبالاتی یا کم سوادی یا ساده‌انگاری بود، اما به هر حال کادر درمان ایستادند و شهدایی را تقدیم حفظ سلامت مردم کردند.
باید سر تعظیم نسبت به خانواده‌های آنها فرود آوریم.
زیرا اکنون سرپرست و عضو خانواده آنها وجود ندارد.
روز پزشک امسال برایم تبریک گفتن بسیار سخت بود.
زیرا فکر می‌کردم داغ خانواده‌های داغدار تازه می‌شود.
اینجاست که کادر پزشکی پای کار ایستادند و جانفشانی کردند.
از همه بخش‌های حاکمیتی تقاضا می کنیم که قدر این سرمایه عظیم ملی را بدانند.
این سرمایه با خون به دست آمده و اعتبارش با جان به دست آمده است.
برای افزایش کرامت این جامعه دست به دست هم داده و کرامت پزشکی را افزایش دهیم.
حوزه هنری در نظام پزشکی فعال می‌شود
وی گفت: یکی از ابزارهای افزایش کرامت پزشکی و ایجاد اعتماد ملی در میان مردم، ارتباط نزدیک با جامعه است.
ان‌شاءالله به زودی حوزه هنری را در نظام پزشکی تهران فعال می‌کنیم، گروه‌های ورزشی، سفرای سلامت، معتمدین هنری، اجتماعی و ...
را راه اندازی و از آنها استفاده می‌کنیم.
اجتماعی شدن پزشکی و نظام پزشکی جزو اهداف اصلی و جدی ماست.
برای اینکه بتوانیم خدمات بهتری را ارائه کنیم، باید در بدنه جامعه بیشتر حضور یابیم.
اعتقاد به اتاق شیشه‌ای
علویان با بیان اینکه در نظام پزشکی تهران به شفافیت معتقدیم، گفت: برای ارائه فعالیت هایمان به اتاق شیشه‌ای اعتقاد داریم.
یکی از مواردی که خواستم این است که تمام فعالیت‌ها، نامه ها و مکاتباتمان باید قابل مشاهده باشد.
ما چیز محرمانه نداریم و همه احکام، قراردادها، برنامه ها و ...
باید دیده شود.
ما منتخب بخشی از جامعه پزشکی هستیم که به ما اعتماد کردند و ما هم باید با آنها شفاف باشیم.
وی با اشاره به چالش‌های موجود نیز گفت: در زمینه بحث های حاکمیتی مانند شهرداری ها و مالیات، موضوعاتی است که با قوت بیشتری روی آن‌ها فعالیت می‌کنیم.
در مباحث اخلاق حرفه‌ای، پزشکی و حفظ حقوق بیمار پایبند هستیم و بر اساس قانون نظام پزشکی خودمان را به حفظ حقوق بیمار مکلف می‌داینم و برنامه‌های مدونی با مشارکن NGOها داریم.
اصل داستان این است که جامعه پزشکی باید آرامش داشته باشد تا بتواند خدمات خوب ارائه کند و این با تعامل رخ می دهد.
ارتباط تعاملی با رسانه‌ها
علویان گفت: در حوزه رسانه معتقدیم که رسانه برایمان یک فرصت است.
رسانه بله قربان‌گوی مسئولین و رده بالای متولیان نیست، بلکه رسانه باید به چالش‌ها بپردازد.
البته شرافت حرفه‌ای هم باید رعایت شود.
به دوستان ابلاغ کردم که اگر احیانا شکایتی از سوی نظام پزشکی تهران بزرگ علیه بخشی از رسانه به دلیلی بوده، همین امروز تمام شکایات باطل و ارتباط‌مان با رسانه تعاملی خواهد بود.
ما چالش‌ها را با کمک رسانه می توانیم پیدا کنیم و البته معتقدیم رسانه درک این را دارد که همراه با ارائه چالش‌ها و مشکلات، ارائه راه حل و امید هم باید باشد.
طرح نظام پزشکی برای ارتباط با پزشکان خارج از ایران
وی تاکید کرد: آیا می‌توانیم بر اساس قوانین موجود قوی‌تر عمل کنیم؟.
بله.
بعدا از طرح سازمان پزشکان خارج از ایران رونمایی می کنیم.
ما ظرفیت‌های پزشکی خوبی در خارج از کشور داریم.
ما باید با اینها ارتباط برقرار کنیم.
اینها ایرانی هستند، عِرق ملی دارند و برای اعتلای کشورشان دلسوزند که باید با آنها ارتباط برقرار کنیم.
بنابراین یکی از کارهایمان ارتقاء روابط عمومی و بین‌الملل است.
علویان گفت: ما در سطح تهران با شهرداری برنامه‌های جدی داریم تا در حوزه سلامت مشارکت جدی داشته باشیم.
برای ورد به حوزه بلایا در تهران برنامه داریم.
در حیطه اجرای گایدلاین‌ها برنامه داریم.
برای تقویت حوزه آموزش برنامه وسیع‌تری داریم.
اجرای برنامه‌های آموزشی وزارت بهداشت برعهده ماست.
در زمینه قوانین و مقررات به دنبال ایجاد پلی بسیار شفاف با مجلس شورای اسلامی هستیم تا در زمینه مقررات و قوانین بتوانیم کارشناس خوبی باشیم.
در حیطه فعالیت‌های آیین‌نامه‌ها، گاهی دستورالعمل‌هایی ابلاغ می‌شود که در محیط واکنش‌های منفی دارد که دلیل آن نبود مشارکت کافی با شرکاست.
با مشارکت خوب می‌توانیم ضوابطمان را با کارشناسی قوی تر ابلاغ کنیم.
در مسائل رفاهی ارتباط‌مان را با صندوق رفاه قوی خواهیم کرد.
تمرکزمان بر کسانی است که در 10 سال اخیر فارغ‌التحصیل شدند و اگر چتر رفاهی قرار باشد اتفاق افتد، برای این افراد باید اتفاق افتد.
دنبال مسائل رفاهی لوکس نیستیم.
برای مسکن‌سازی و ویلاسازی در لواسان زمین نخواهیم خرید، بلکه در جاهایی اقدام می‌کنیم که برای پزشکان جوان مناسب‌تر باشد.
اگر قرار باشد در مسائل خودرویی مشارکت کنیم با ایران خودرو و سایپا مشارکت می‌کنیم و دنبال ماشین‌های لوکس میلیاردی نخواهیم رفت.
باید چتر حمایتی را برای پزشکان جوان داشته باشیم.
برخورد قاطع با مداخلات غیرمجاز در امور پزشکی
وی تاکید کرد: پیام بسیار مهمی دارم و آن اینکه وقتی این مسئولیت را برعهده ما دادند، باید آن را درست انجام دهیم.
اینجا اعلام می‌کنم که تهران بزرگ برای کسانی که بخواهند در امور پزشکی دخالت غیرمجاز انجام دهند، ناامن است.
شما سابقه من و برخورد من با انرژی درمانی و کارهایی که درباره مداخله غیرمجاز بود، می‌دانید.
با تدبیر و اقتدار هرگونه دخالت غیرمجاز در امور پزشکی تحت هر عنوان یا پرچمی برایمان قابل قبول نیست.
به اندازه کافی ابزارهای قانونی داریم و از آنها در این راستا استفاده می‌کنیم.
اینجا محلی نیست که بنشینیم و چشم‌مان را در دخالت‌های غیرمجاز ببندیم.
با یک پرونده دخالت غیرمجاز در امور پزشکی باید پرونده را خاتمه دهیم.
دنبال این هستیم که اگر جایی نقض حقوق بیمار، خلاف پزشکی و دخالت غیرمجاز در امور پزشکی رخ داد، تحت هر عنوان قطعا با آن برخورد قاطع می‌کنیم.
حوزه انتظامی، دادستانی و...
در نظام پزشکی تهران تقویت می‌شود و به سازمان نظام پزشکی کل هم کمک می‌کنیم.
حوزه حقوقی را هم برای آموزش اعضا و اطلاع از مباحث حقوقی و هم پیگیری مباحث حقوقی تقویت می‌شود.
ادامه دارد