اصفهان یکی از قطبهای آلوئهورا در کشور است/ نبود صنایع تبدیلی و سرمایه در گردش مشکل اصلی فعالان تولیدکننده طلای سبز
گروه استانها- حلقه مفقوده توسعه گیاه آلوئهورا نه تنها در استان اصفهان بلکه در سراسر کشور، فقدان صنایع تبدیلی و تکمیلی و واحدهای فراوری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان، ایران مستعد تولید بهترین نوع آلوئهورا است که میتواند در ارز آوری با نفت رقابت کند.
حالا اما فعالان تولید آلوئهورا از روزگارشان و حمایتی که از آنها انجام نمیشود گلایه دارند.
آنها از طلای سبزی میگویند که کاشتش دیگر امروز صرفه اقتصادی ندارد حتی افرادی که بزرگترین گلخانهداران آلوئهورای کشور را دارند دو سال گذشته سطح کشتشان از 17 به 12 هکتار رسیده است.
اصفهان یکی از قطبهای آلوئهورا در کشور است اما به خاطر دلالان تعداد گلخانهها در دو سال گذشته از 36 به 16 هکتار کاهش پیدا کرده است.
گیاهی که از فراوری آن میشود بیش از 200 نوع محصول تولید کرد متاسفانه یکی از بهترین فرصتهای سرمایهگذاری به هدر میرود هر چند جایگزینی مناسب برای صادرات غیر نفتی است.
هر 300 کیلو آلوئهورا با یک بشکه نفت برابری میکند و اگر فراوری بشود در حدود 3 یا 4 بشکه نفت میتواند برای کشور ارز آوری داشته باشد.
با این ظرفیت بزرگترین کارخانه فراوری آلوئهورادر استان اصفهان دو سال است که ساخته شده اما تعطیل است.
دستگاههایی که روزانه میتواند 25 تن آلوورا را فناوری کند الان در حال فرسایش است.
حدود 15 الی 16 هکتار از گلخانههای استان به کشت آلوورا اختصاص داده شده است
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به نبود صنایع تبدیلی و سرمایه در گردش که مشکل اصلی فعالان تولید کننده آلوئهورا است، اظهار داشت: توصیه ما برای تولیدکنندگان این محصول و تمامی محصولات گلخانهای استان این است که قبل از کشت اقدام به شناسایی بازار هدف و قراردادهایی که با بازار دارند، کنند.
احمدرضا رئیسزاده افزود: به ناچار در استان اصفهان به خاطر سرمازدگی در زمستان کشت آلوئهورا باید در گلخانه انجام شود، در حالی که در نقاط جنوبی کشور در فضای باز کشت میشود که بالطبع هزینه تمام شده آنها کمتر از گلخانهداران است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه سطح کشت زیادی از آلوئهورا در گلخانههای استان نداریم، گفت: حدود 15 الی 16 هکتار از گلخانههای استان به کشت آلوئهورا اختصاص داده شده است.
بخش خصوصی ورود پیدا کند
وی ادامه داد: کسانی که گلخانه دارند به طور یقین از حمایتهای مالی برای گلخانه و سرمایه در گردش برخوردارند و واحد فناوری که در استان تعطیل بودند به بانک عامل برای گرفتن تسهیلات معرفی شدند و متاسفانه فرد وام گیرنده به علت چک برگشتی که داشت نتوانست قرارداد بنویسد.
رئیسزاده تصریح کرد: اگر شخص مذکور بتواند سوء اثر از چک بکند ما دوباره او را به بانک معرفی میکنیم تا بتواند از تسهیلات استفاده کند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه دولت نمیتواند سرمایهگذاری کند و حتما بخش خصوصی توانمند و علاقمند باید ورود پیدا کند، اظهار داشت: سرمایهگذارهای بخش خصوصی، گلخانهداران و تشکلها اگر مایل باشند از هر گروه از صنایع فناوری آلوورا در زمینه غذایی و دارویی مجوز بگیرند مدیریت صنایع جهاد کشاورزی آمادگی این را دارد تا مجوز لازم را با تسهیلات در اختیار آنها قرار بدهد.
به گزارش تسنیم، امروز تولیدکنندگان بیش از هر زمان دیگر منتظر اقدام جهادی مسئولان هستند حلقه مفقوده توسعه گیاه آلوئهورا نه تنها در استان اصفهان بلکه در سراسر کشور فقدان صنایع تبدیلی و تکمیلی و واحدهای فراوری است.
موضوعی که اگر مسئولان به آن توجه ویژه کنند علاوه بر اشتغالزایی میتواند میلیونها دلار ارز وارد کشورمان شود.
انتهای پیام/166/ز