خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 19 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر آموزش و پرورش باید میان فرهنگیان مقبولیت داشته باشد

ایسنا | سیاسی، استان‌ها | دوشنبه، 15 شهریور 1400 - 13:53
یک عضو سابق کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: رئیس‌جمهور باید کسی را به مجلس برای وزارت آموزش و پرورش معرفی کند که در میان فرهنگیان مقبولیت داشته باشد.
آموزش،پرورش،وزير،مجلس،وزارتخانه،آينده،وزارت،ابطحي،فرهنگيان،ت ...

ایسنا/اصفهان یک عضو سابق کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: رئیس‌جمهور باید کسی را به مجلس برای وزارت آموزش و پرورش معرفی کند که در میان فرهنگیان مقبولیت داشته باشد.
محمدجواد ابطحی در گفت‌وگو با ایسنا درباره ویژگی‌ها و نکاتی که باید در انتخاب وزیر آینده آموزش و پرورش در نظر گرفته شود، اظهار کرد: درباره انتخاب وزیر باید حداقل‌هایی لحاظ شود به طوری که هر کسی که سکان‌دار وزارت آموزش و پرورش می‌شود باید دارای سابقه و تجربه در امور تعلیم و تربیت باشد.
معتقدم وزیر آینده باید از مجموعه وزارتخانه آموزش و پرورش باشد چراکه تجربه نشان داده است کسانی که از خارج این وزارتخانه سکان آن را به دست گرفته‌اند چیزی جز آشفتگی بیشتر در آموزش و پرورش، ارمغان دیگری نداشته‌اند.
وی افزود: وقتی وزارتخانه‌ای برای دستگاه‌های دیگر نیرو می‌فرستد وقتی نوبت به خودش می‌رسد از دستگاه‌های دیگر برای آن وزیر انتخاب می‌کنند که کار صحیحی نیست.
در مجموعه آموزش و پرورش افراد توانمندی داریم که می‌توانند وزیر شوند و از این نظر کمبودی نداریم.
این افراد دارای تحصیلات عالیه و صفات ارزشی و انقلابی هستند.
این نماینده سابق مجلس، گفت: در وهله دوم رئیس جمهور باید دقت کند کسی را به مجلس برای وزارت آموزش و پرورش معرفی کند که در میان فرهنگیان مقبولیت داشته باشد.
البته در این سال‌ها سند تحول آموزش و پرورش اجرا نشد و برای این وزارتخانه جاذبه سازی نکردیم.
ابطحی تصریح کرد: وزیر آموزش و پرورش باید اهل تعامل با دیگر دستگاه‌ها بوده و اثرگذار باشد.
اگر وزیر نتواند با سازمان برنامه و بودجه، مجلس و دستگاه‌های دیگر تعامل مثبت برقرار کند کار وزارتخانه آموزش و پرورش خواهد لنگید.
وزیر باید قدرت چانه‌زنی بالایی داشته باشد و در برهه‌ای از زمان وقتی یک وزیر قدرت چانه‌زنی بالایی داشته است توانسته بودجه بیشتری برای وزارتخانه خود جذب کند.
منزلت معلم باید برگردانده شود
وی افزود: نمایندگان مجلس به حق روی تأیید صلاحیت وزیر آموزش و پرورش حساسیت دارند و وزیری را می‌خواهند که با مجلس تعامل سازنده داشته و دارای توانایی بالایی باشد.
گزینه‌های مطرح شده برای وزارت آموزش و پرورش برای فرهنگیان شناخته شده هستند و دارای سوابق نسبتاً خوبی هستند.
این نماینده سابق مجلس گفت: وزیر آینده آموزش و پرورش در وهله اول باید منزلت معلم را بالا ببرد و به جایگاه حقیقی خود برگرداند.
همه باید این موضوع را بدانند که محور توسعه هر کشوری معلم است، اما در حال حاضر معلمان دغدغه معیشتی زیادی دارند و هر کدام از آن‌ها دو یا سه شغل دارند.
باید معلمان بدون دغدغه داشته باشیم تا بتوانند به کارخانه انسان‌سازی بپردازند.
پس وزیر آموزش و پرورش این مهم را باید در اولویت اول خود قرار دهد.
ابطحی ادامه داد: آموزش و پرورش باید بیشترین جاذبه را در کشور داشته باشد تا فرهیختگان و نخبگان کشور برای حضور در آن ترغیب شوند.
سند تحول آموزش و پرورش اجرا نشده است و وزیر آینده باید برای اجرای این سند تلاش کند.
وزیر باید مرد میدان باشد و یک تیم مجربی آموزشی در وزارتخانه خود به کار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور البته به این موارد توجه دارد و تیمی که به او مشاوره می‌دهد باید بسیار قوی باشد.
انتهای پیام