خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شناسایی ۳ بیمار مبتلا به بیماری قارچ سیاه در اراک

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 14 شهریور 1400 - 15:59
اراک- رییس بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک گفت: ۳ بیمار مبتلا به بیماری قارچ سیاه پس از شناسایی و در این بیمارستان بستری شده‌اند.
بيماري،قارچ،سياه،درمان،اراك،مبتلا،ايمني،بيمارستان،سيستم،كرونا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک، علی خانی‌دخت با اشاره به اینکه شناسایی قارچ سیاه زنگ خطر جدی را برای بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، به صدا درآورده است، بیان کرد: مبتلایان به دیابت و افرادی که دچار نقص و ضعف سیستم ایمنی هستند از اصلی‌ترین گروه‌های هدف درگیر شونده به بیماری قارچ سیاه هستند و در افراد مبتلا به بیماری کرونا برای کاهش درگیری ریه داروهایی مانند کورتون با دوز بالا تجویز می‌شود که همین امر موجب تضعیف سیستم ایمنی و زمینه ایجاد این بیماری می‌شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر سه بیمار مبتلا به این بیماری در بیمارستان بستری و هر سه مورد دارای بیماری زمینه‌ای دیابت و مبتلا به ویروس کرونا هستند و مراحل درمان را طی می‌کنند.
رئیس بیمارستان امیرالمومنین (ع) اراک با اشاره به اینکه عفونت قارچ سیاه در ۲ مرحله تأیید می‌شود، گفت: افراد مشکوک به این بیماری پس از مراجعه به متخصص چشم و یا گوش و حلق و بینی و بررسی‌های لازم و ارجاع به اتاق عمل نمونه برداری شده و پس از انجام آزمایشات لازم، کشت نمونه و پی سی آر تشخیص داده می‌شوند.
خانی‌دخت تاکید کرد: درمان این بیماری ترکیبی از جراحی و استفاده از داروهای ضد قارچ و درمان اصلی عفونت بیماری قارچ سیاه، استفاده از داروی "آمفوتیریسین ب" است اما به صورت کلی پاسخ به درمان در این بیماران در مجموع خوب نیست.
وی در ادامه افزود: بدون شک اولین قدم گرفتن شرح حال دقیق از بیمار است و علائم در بیماری «موکورمایکوزیس» ظاهری است و عفونت‌های قارچی در حفره بینی چشم و صورت رشد کرده و رؤیت می‌شود.
رئیس بیمارستان امیرالمومنین (ع) اراک در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط جدید بحران موج پنجم کووید ۱۹ و انتشار گونه دلتا، این بیماری افزایش یافته و نیاز است با برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت بهتر بیماری در بحران، بتوانیم سریع عمل کرده و خدمات را ارتقا بدهیم.