جریان توقفناپذیر وقف و نذر در بارگاه رضوی/ «امید به شفاعت شمسالشموس داریم»
گروه استانها ـ جریان وقف و نذر در بارگاه منور رضوی یک امر توقفناپذیر و دائمی است که همواره تداوم دارد و دفاتر ویژهای در این زمینه در بارگاه رضوی مستقر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، شیفتگان حرم مطهر رضوی از اقصی نقاط دنیا به حضرت ثامن الحجج(ع) توسل و نذرهایشان را به این بارگاه نور و نعمت تقدیم میکنند تا طبق نیت آنها در حوزههای مختلف مصرف شود.
اگرچه بسیاری از ناذران در سالهای اخیر از طریق سامانههای غیرحضوری نذورات خود را به آستان قدس رضوی اهدا میکنند، اما کم نیست تعداد ناذرانی که همچنان دوست دارند در زمان تشرف به حرم مطهر، نذورات نقدی و غیرنقدیشان را به دفاتر نذورات بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) اهدا کنند.
دفاتر نذورات در گوشه و کنار حرم مطهر رضوی پذیرای زائرانی است که با رعایت دستورالعملهای بهداشتی دوران مقابله با بیماری کرونا به این آستان مقدس مشرف میشوند.
محمد قرباننژاد، رئیس اداره جمعآوری نذورات حرم مطهر رضوی در این باره میگوید: در حال حاضر 17 دفتر نذورات در مبادی ورودی و صحنها و رواقهای مختلف بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) آماده دریافت نذورات نقدی و غیرنقدی دلدادگان این امام همام است.
بعضی از این دفاتر همچون دفاتر صحن آزادی، صحن انقلاب اسلامی، باب الرضا(ع) و باب الجواد(ع) به صورت شبانهروزی فعال است و برخی دیگر از ساعت 7 تا 21 پذیرای ناذران هستند.
وی میافزاید: ناذران میتوانند نذورات غیرنقدی خود مانند برنج، صندلی چرخدار و فرش را که امکان ورود آنها به داخل حرم مطهر رضوی وجود ندارد، به دفاتر نذورات در مبادی ورودی حرم مطهر تحویل دهند.
دفاتر داخل حرم مطهر نیز آماده دریافت نذورات نقدی و همچنین اشیای ارزشمند مثل طلا و نقره هستند.
همچنین دفتر نذورات دریافت دام زنده حرم مطهر رضوی واقع در خیابان نواب صفوی، ابتدای زیرگذر حرم مطهر، ورودی پارکینگ شماره 3، به صورت شبانهروزی آماده پذیرش دام زنده ناذران است.
قرباننژاد درباره چگونگی پرداخت نذورات نقدی میگوید: نیکاندیشان میتوانند نذورات نقدی خود را به صورت وجه نقد یا از طریق دستگاههای کارتخوان در دفاتر نذورات حرم مطهر پرداخت کنند.
نذورات دریافتی ناذران در این دفاتر، در سامانه جامع نذورات آستان قدس رضوی ثبت شده و قبض رسید نیز از سوی متصدی دفتر به ناذر داده میشود.
وی تصریح میکند: همچنین ناذران میتوانند نذورات نقدی خود را بدون ارتباط با متصدی این دفاتر، از طریق چهار دستگاه پرداخت الکترونیکی غیرنقدی تعبیه شده در صحنهای آزادی، کوثر و غدیر و همچنین ورودی باب الجواد(ع) به حساب اداره کل نذورات آستان قدس رضوی واریز کنند.
او میافزاید: دفاتر نذورات این آستان ملکوتی با همکاری خادمیاران رضوی و نیروهای رسمی آستان قدس پاسخگوی ناذران است، مسئولان فعال در این دفاتر هم اعتقاد خاصی به کارشان دارند و به بهترین شکل پاسخگوی سوالات خیراندیشان هستند.
تجربه خدمتی متفاوت
با مهدی وطنپرست، کارشناس مسئول دفاتر نذورات حرم مطهر رضوی و نمایندگی استانها نیز همصحبت میشوم؛ فردی که 16 سال سابقه خدمت در اداره کل نذورات آستان قدس رضوی دارد و با ناذرانی از گوشه و کنار کشور همکلام شده است.
درباره حال و هوای خدمتش میگوید: خدمت در بارگاه ملکوتی رضوی، یکی از توفیقات زندگیام است.
حس آرامش و انرژی مثبتی که صبحها یا نیمه شبها از حضورم در این آستان نورانی میگیرم، هرگز برایم تکراری نمیشود و عنایت حضرت رضا(ع) را هم در در زندگیام حس کردهام.
وطنپرست میافزاید: در سالهای خدمتم شاهد مراجعه زائران بسیاری به دفاتر نذورات حرم مطهر رضوی برای ادای نذرهای مختلف از جمله نذر سلامتی خود یا اعضای خانوادهشان بودهام.
نذرهایشان را تقدیم میکنند و از ما میخواهند آن را در حوزههایی مثل دارالشفای حرم یا برای کمک به نیازمندان مصرف کنیم.
خوشبختانه اداره کل نذورات آستان قدس رضوی هم دارای نرمافزار جامعی برای مشخص کردن دقیق محل هزینه کردن نذرها دارد و ناذران میتوانند نذرهایشان را با توجه به نیت خود ادا کنند.
وی برایم خاطرهای فراموشنشدنی از دوران خدمتش هم تعریف میکند: زائری به دفاتر نذورات حرم مطهر رضوی مراجعه کرده بود و میخواست من را ببیند، وقتی او را دیدم برایم گفت که سال گذشته با حالی دگرگون و دلی شکسته به دفتر نذورات مراجعه کرده و از تصادف فرزندش گفته است، از اینکه پزشکان قطع امید کرده بودند و قرار بود پای پسرش را قطع کنند.
او به حضرت رضا(ع) متوسل شده بود و نذری کرده بود.
من هم بسته نمک متبرکی به او داده بودم.
بعد از یکسال او برای عرض ارادت دوباره به حرم آمده بود و در حالی که گریه میکرد، برایمان از شفای پسرش گفت که این موضوع ما را هم بسیار تحت تأثیر قرار داد...
.
نذری برای سلامتی بیماران کرونایی
پای درد و دل یکی از ناذران مشهدی هم مینشینم؛ بانویی میانسال که چندی پیش یکی از نزدیکانش به دلیل شدت بیماری کرونا در بیمارستان بستری شده بود.
او میگوید: در آن لحظات سخت نمیدانستم چه باید بکنم.
بجز دعا و توسل به ائمه اطهار(ع) کاری از دستم بر نمیآمد.
در همان محوطه بیمارستان، رو به حرم مطهر رضوی ایستادم، نذری کردم و از امام رضا(ع) خواستم بیمارم را شفا دهد.
خدا را شاکرم که چند روز بعد حالش بهتر شد و خطر را پشت سر گذاشت.
امروز هم برای ادای نذرم حرم مطهر آمدهام تا مبلغی را برای کمک به بیماران کرونایی کمبضاعت اهدا کنم...
انتهای پیام/282./ش