خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 05 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

همکاری قرقیزستان با سازمان پیمان امنیت جمعی افزایش می‌یابد

فارس | بین‌الملل، بین‌الملل | پنجشنبه، 11 شهریور 1400 - 13:12
در دیدار دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی با مقامات قرقیزستان بر افزایش همکاری «بیشکک» با سازمان مذکور تاکید شد.
سازمان،قرقيزستان،پيمان،امنيت،دفاع،ديدار،وزير،عليف

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، «استانیسلاو زاس» دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی در سفر به قرقیزستان به طور جداگانه با «روسلان قزاق بایف» وزیر امور خارجه و«طلا بیک آمور علیف» وزیر دفاع این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.
در دیدار زاس با وزیر خارجه قرقیزستان در مورد بهبود و تقویت پتانسیل سازمان پیمان امنیت جمعی و دیگر مسائل همکاری تبادل نظر شد.
طرفین در مورد وضعیت منطقه و مسئولیت سازمان و آماده سازی برای نشست مشترک شورای وزرای خارجه، شورای وزرای دفاع و جلسه بعدی شورای سازمان پیمان امنیت جمعی که قرار است در ماه سپتامبر در دوشنبه برگزار شود، گفت‌وگو کردند.
به نوبه خود قزاق بایف با توجه به منافع متقابل، آمادگی قرقیزستان را برای همکاری بیشتر با سازمان اعلام کرد.
در همین روز دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی با «طلا بیک آمور علیف» وزیر دفاع قرقیزستان نیز دیدار کرد.
آمور علیف در این دیدار از آمادگی وزارت دفاع قرقیزستان برای همکاری بیشتر با سازمان پیمان امنیت جمعی و روند تکمیل پیش نویس نشست وزرای دفاع این سازمان خبر داد.
در پایان این ملاقات، آمورعلیف از زاس برای اقدامات گسترده انجام شده تشکر کرد و برای وی سلامتی و موفقیت آرزو کرد.
«سازمان پیمان امنیت جمعی» گروهی امنیتی منطقه ای شامل 6 کشور ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان است که اولین بار در سال 1992در جلسه ای در تاشکند ازبکستان شکل گرفت، اما عضویت ازبکستان از سال 1999 به حالت تعلیق در آمد، ولی پس از آن در سال 2006 ازبکستان به عضویت مجدد درآمد.
با این وجود در سال 2012 این کشور با اعلام اینکه دیدگاه هایش از سوی سازمان نادیده گرفته می شود، به عضویت خود پایان داد.
انتهای پیام/