نقش هنرمندان در تحولات افغانستان چیست؟
یک شاعر آئینی افغانستانی با اشاره به تحولات این روزهای کشورش گفت: رسالت هنر ثبت تاریخ و قضاوت در خصوص اثرگذاری آن بر عهده نسل آینده است. بنابراین ثبت این گزاره تاریخی توسط شاعران ایرانی و افغانستانی و متناسب با شرایط و اوضاع خود به نوعی رسالتی که بر عهده دارند.

ایسنا/خراسان رضوی یک شاعر آئینی افغانستانی با اشاره به تحولات این روزهای کشورش گفت: رسالت هنر ثبت تاریخ و قضاوت در خصوص اثرگذاری آن بر عهده نسل آینده است.
بنابراین ثبت این گزاره تاریخی توسط شاعران ایرانی و افغانستانی و متناسب با شرایط و اوضاع خود به نوعی رسالتی که بر عهده دارند.
عاطفه جعفری در گفتوگو با ایسنا در خصوص تحولات افغانستان و تأثیر فرهنگ، هنر و هنرمندان بر آن اظهار کرد: من نسبت به طالبان خوشبین نیستم زیرا آنها را سیاستمدار نمیدانم .
همچنین پیشزمینه ذهنی خوبی نسبت به طالبان وجود ندارد، زیرا این گروه هنوز خود را اثبات نکرده است، در حالی که این اثبات نیز هم زمانبر خواهد بود هم اینکه من بعید میدانم طالبان بتواند از زمان استفاده کند و خود را به اثبات برساند.
وی ادامه داد: بنابراین فکر نمیکنم شرایط به وجود آمده ثبات داشته باشد.
در واقع به نظر من طالبان در حال حاضر نقابی بر چهره دارد که ممکن است دیگران را دچار این اشتباه کند که این گروه تغییراتی پیدا کرده است.
این شاعر آئینی افغانستانی بیان کرد: بر اساس اطلاعاتی که من در اختیار دارم تعداد معدودی از مردم افغانستان که با طالبان همقوم هستند، بنابر مسائل و دلایلی طالبان را پذیرفته و امیدوار هستند شرایط خوبی ایجاد شود.
این نگرش به این دلیل ایجاد شده است که مردم کشور افغانستان به دنبال دستیابی به آرامش هستند.
در مقابل بسیاری از مردم از این تحولات و اتفاقات ناراضی هستند، زیرا در شرایط رسانهای افغانستان تغییراتی به وجود خواهد آمد و خانمها از شرایط گذشته خود خارج میشوند.
همچنین بانوان شاغل نیز ممکن است نتوانند همانند گذشته به انجام مسئولیتهای خود بپردازند.
بنابراین شرایط نامطلوبی برای برخی از اقشار و مردم ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: من فکر نمیکنم به جز قشر محدودی از مردم افغانستان، سایر مردم به طالبان امید داشته باشند و تنها در صورت وقوع معجزه میتوان به طالبان امیدوار بود.
رسالت هنر و به ویژه شعر و ادبیات، ثبت تاریخ است.
بنابراین ثبت این گزاره تاریخی توسط شاعران ایرانی و افغانستانی و متناسب با شرایط و اوضاع خود به نوعی رسالتی که بر عهده دارند.
جعفری خاطرنشان کرد: به این ترتیب این همدردی و همدلی بر دانشجویان و افراد مقیم ایران، اثرگذار بوده و سبب خوشحالی آنها شده است.
همین شادمانی و نور امید ناشی از پیگیری و تلاش شاعران ایرانی که در دل جوانان افغانستانی گسترش مییابد، بیانگر اثرگذاری شاعران و هنرمندان است.
اثرگذاری هنر را تاریخ قضاوت میکند، زیرا این اشعار، اقدامات و آثار ثبت خواهد شد و به تعبیری نسل بعد درخصوص میزان تأثیر آنها در زمینه اطلاعرسانی و اثرات عاطفی میان مردم قضاوت خواهند کرد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر اتفاقات خوبی در فضای مجازی روی میدهد، به عنوان مثال برگزاری نشستهای زنده توسط هنرمندان و ارائه تحلیلها و بررسیهای گوناگون در این زمینه بسیار اثرگذار بوده است.
به نوعی این تحلیلها میتواند نسل جوانتر را راهنمایی کند و شرایط را در معرض قضاوت قرار دهد، تا جوانان با دریافت اطلاعات بتوانند تصمیمگیری کنند و تحلیلهای جدید ارائه دهند.
انتهای پیام