توسعه زیرساختها با مشارکت چینیها / 36 میلیارد تومان درآمد محصولات باغی کشت وصنعت مغان
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: در قالب طرح تحقیقاتی به ارزش 23 هزار میلیارد تومان توسعه زیرساختها در کشت و صنعت مغان با مشارکت شرکتهای چینی پیشنهاد شده است.

ایسنا/اردبیل مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: در قالب طرح تحقیقاتی به ارزش 23 هزار میلیارد تومان توسعه زیرساختها در کشت و صنعت مغان با مشارکت شرکتهای چینی پیشنهاد شده است.
اسدالله محسنزاده روز یکشنبه هفتم شهریورماه در جریان افتتاح طرحهای توسعهای در کشت و صنعت مغان اظهار کرد: با ارائه این طرح توسعهای به مسئولان کشوری برای ارائه به شرکتهای چینی در صورت اجرایی شدن این طرحها زمینه اشتغال دو هزار نفر در این بنگاه عظیم اقتصادی در سالهای آینده به وجود میآید.
وی مشکل اساسی کشت و صنعت مغان را در شرایط کنونی نبود سیستم آبیاری مدرن در اراضی قابل کشت و زراعت این بنگاه عظیم اقتصادی اعلام کرد و گفت: سالانه بیش از 200 میلیون متر مکعب منابع آب در کشت و صنعت استفاده میشود که 80 درصد اراضی این مجموعه اقتصادی به صورت ثقلی بوده و تنها 700 هکتار اراضی به شکل سیستم آبیاری مدرن در حال تولید محصول است.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با انتقاد از بیتوجهی مدیران سابق کشت و صنعت مغان در توسعهنیافتگی سیستم آبیاری در مجموعه کشت و صنعت مغان افزود: اگر سالانه 200 هکتار سیستم مدرن آبیاری اجرا میشد الان 90 درصد اراضی به این شبکه متصل میشد تا افزایش تولید و راندمان مصرف منابع آب را شاهد بودیم.
محسنزاده در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: با انعقاد قرارداد با وزارت جهاد کشاورزی قرار است 10 هزار هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان از سیستم سقلی به آبیاری مدرن تغییر وضعیت دهد که در این زمینه طرحهای مطالعاتی در حال انجام است.
وی به زهدار بودن دو هزار هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان اشاره کرد و ادامه داد: این شرایط به کاهش تولید منجر شده که ضروری است با اصلاح این فرآیند به بهبود شرایط تولید در کشت و صنعت مغان کمک کنیم.
محسنزاده به فرسودگی و کهنگی سیستم زیرساختی در کشت و صنعت مغان اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز باید سرمایهگذاریها به سمت مدرنسازی امکانات و تجهیزات به پیش برود.
وی وسعت اولیه کشت و صنعت مغان را به عنوان بنگاه عظیم اقتصادی در شمال استان 60 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: در حال حاضر از این اراضی تنها 27 هزار هکتار در دست کشت و صنعت مغان است که 23 هزار هکتار آن قابل کشت است.
محسنزاده واگذاری کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی را یک خطای استراتژیک در دو سال گذشته اعلام کرد و ادامه داد: با واگذاری کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی، تولید در این مجموعه متوقف شده و با توجه به اینکه بخش خصوصی تخصص و اهلیت کار را نداشت ما با تبعات منفی در عرصه تولید و نوآوری در کشت و صنعت مغان روبهرو شدیم.
وی اضافه کرد: نه تنها شتاب لازم در مسیر توسعه کشت و صنعت مغان محقق نشد بلکه ذخایر استراتژیک این مجموعه از بین رفت و کم توجهی به نیروی انسانی انگیزه کار را نیز به شدت تحت تأثیر قرار داد.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به بازگشت کشت و صنعت در هشت ماه اخیر به عنوان مجموعه دولتی یادآور شد و بیان کرد: در این هشت ماه اصلیترین اولویت ما ساماندهی نیروی انسانی به عنوان اصلیترین مؤلفه توسعه در این بنگاه اقتصادی بوده که در این مدت سعی کردیم با تأمین به موقع منابع حقوق پرسنل را حتی بدون تأخیر یک روزه پرداخت و حمایتهای همهجانبه از آنها را انجام دهیم.
محسنزاده در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در کنار پرداخت حقوق برای دو هزار و 700 نیرو، سعی کردیم در مناسبتهای مختلف کمک کار آنها باشیم و برای انگیزهبخشی به نیروی انسانی در کنار اعمال افزایش 35 درصدی حقوق در سال جاری، 20 درصد حق جذب نیز به آنها پرداخت شده به طوری که پرداختی پرسنل کشت و صنعت مغان از 14 میلیارد تومان به بیش از 26 میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: امیدواریم با این شرایط و بهبود وضعیت به وجود آمده بتوانیم طرحهای توسعه و زیربنایی را در کشت و صنعت اجرایی و عملیاتی کنیم.
انتهای پیام