سپاه اردبیل مسیر تجاریسازی محصولات فناورانه را فراهم میکند
گروه استانها - مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه استان اردبیل گفت: سازمان بسیج علمی، پژوهشی استان با فراهم آوردن امکانات مورد نیاز از قبیل خدمات مشاورهای، کمکهای مادی و معنوی، کارگاهها و آزمایشگاهها مسیر تجاریسازی را هموار میکند.

فاضل احدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: یکی از چالشهای کلیدی در حوزه اختراع و نوآوری، توسعه و تبدیل به یک محصول نهایی قابلعرضه به بازار تقاضا است.
احدی تصریح کرد: در فرآیند تجاریسازی یک اختراع، مجموعهای از المانها و همینطور بازیگران داخلی و خارجی مشارکت خواهند داشت و موفقیت در تجاریسازی، به معنای تعامل و همکاری مناسب با تمام این بازیگران و توجه به کارکرد مناسب هر یک از المانهای تأثیرگذار است.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه استان با بیان اینکه یک ایده علمی یا اختراع برگرفته شده از آزمایشگاه، زمانی از اختراع به سمتوسوی تجاریسازی میل میکند که فرآیند انطباق احتمالات فنی و بازار به خوبی انجام گیرد، گفت: در صنایع مبتنی بر تحقیق و توسعه، دستاوردهای فناورانه جدید و پیچیده، مبتنی بر تلاشهای شرکتهای فناور پدید میآیند.
احدی افزود: شرکتهای فناوری که تمایل دارند تا بهعنوان یک کسبوکار کوچک کارآفرین، مسیر توسعه و بهبود اختراع خود به سمت تجاریسازی را شروع کنند، عموماً تحت هدایت و مدیریت کارآفرینان و محققین مشغول در جبهه تحولات فناورانه قرار میگیرند.
وی بیان کرد: با توجه به این چالشها، جای تعجب نیست که عموماً شرکتهای فناور تمایل دارند تا برای به دست آوردن مزیت رقابتی، بر شراکت خارجی تکیه نمایند.
آنها با تمرکز بر همکاریهای فناورانه، به توسعه و حفظ مزیت رقابتی خود کمک نموده و با تبادل اطلاعات، توسعه فناوریهای نوظهور و تضمین تجاریسازی آنها را هدف قرار میدهند.
این مشارکتها، شبکهای از دانش خارجی و توانمندیهای مکمل را برای شرکتهای کوچک به ارمغان میآورد و موفقیت کسبوکار را تضمین میکند.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه استان اردبیل گفت: تجاریسازی یک اختراع، شامل پیشرفت در چرخه توسعه محصول و طی نمودن فرآیندهای بررسی و تأیید نهادها و سازمانهای دولتی است که آن هم با ریسک شکست بالایی همراه است.
فرصت نوآوری و اختراع، به خودی خود یک فرصت موقتی بوده که در آن فرد یا شرکت پیشگام، یک مزیت موقتی متمایز نسبت به رقبا خواهد داشت.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه استان در ادامه اذعان داشت: در چنین وضعیتی، یک پرش از اختراع و نوآوری به تجاریسازی، به شدت تحت تأثیر ماهیت وضعیت صیانتپذیری از ایده توسعهیافته و موجود بودن داراییهای مکمل خواهد بود.
نتیجه نهایی، شکلگیری یک مشارکت فناورانه در قالب اتحادهای بالادستی و پاییندستی است که ریسک شکست را پایین آورده و تجاریسازی اختراع را ممکن میکند.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه استان با اشاره به نکته دیگر در خصوص پیشرفت از سطح اختراع به سطح تجاریسازی در شرکتهای فناور کوچک، گفت: لزوم ترکیب دانش فناورانه با دانش بازار است.
وی بیان کرد: ایجاد بستر هایی برای عرضه دانش، علاوه بر فراهم آوردن ارزش های اقتصادی قابل توجه برای سازمان ها، منجر به رشد اقتصادی و فنی جامعه می شود.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه استان افزود: از آنجا که به بازار رسانیدن یک محصول می تواند تضمین کننده موفقیت و بقای سازمان ها باشد، تجاری سازی فناوری به عنوان یک عامل حیاتی مطرح شده است.
در سازمان های تحقیقاتی نیز بدون تجاری سازی یک محصول، تحقیقات معنایی ندارد، زیرا بدون دستیابی به مشتریان خاص یک محصول، تولید و یا انجام آزمایش، در مورد یک ایده بی فایده به نظر میرسد.
احدی در ادامه به اهمیت تجاری سازی R&D و فناوری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بسیاری از موسسات تحقیقاتی با بهره گیری از خدمات مشاوره ای و انجام پروژه های تحقیقاتی به صورت همکاری مشترک به تجاری سازی فناوری خود رسمیت داده اند و تعداد این گونه مراکز خدمات مشاوره ای در کشور های پیشرفته صنعتی روز به روز در حال افزایش است.
نکته حائز اهمیت آنکه تجاری سازی بخش مهمی از فرآیند نوآوری است و هیچ فناوری و محصولی بدون آن با موفقیت وارد بازار نمی شود.
وی بیان کرد: سازمان بسیج علمی، پژوهشی استان با فراهم آوردن امکانات مورد نیاز از قبیل خدمات مشاورهای، کمکهای مادی و معنوی، کارگاهها و آزمایشگاهها برای مخترعین مسیر را برای تجاریسازی محصول فناورانه خود تسهیل میکند.
انتهای پیام/144/ش