حاکمیت رکود کامل بر بازار نوشت افزار/ موانعی که سر راه صادرات نوشت افزار ایرانی اسلامی وجود دارد
مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی از پیش بینی این مجمع برای رکود کامل در بازار این محصولات خبرداد.

در آستانه بازگشایی مدارس پیگیری شد ؛
محمدیقینی، مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت بازار نوشت افزار در آستانه آغاز سال تحصیلی گفت: با تمام تلاشهایی که وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری حضوری کلاسهای مدارس کرد تغییررنگ کشور از نظر میزان شیوع کرونا باعث شد از هفته گذشته اعلام شود مدارس به صورت غیرحضوری برگزار میشود.
تنها مسئلهای که در این بازار رخ میدهد و ما نیز در مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی پیش بینی میکردیم رکود کاملی است که امسال در این بازار حکم فرما میشود.
بیشتربخوانید
وی افزود: وضعیت بازار نوشت افزار امسال حتی مانند سال گذشته نیست سال گذشته در ابتدا اعلام شده بود مدارس حضوری است همین امر باعث شده بود شور و شوقی برای خرید نوشت افزار وجود داشته باشد برخلاف آن امسال چنین مسئلهای در بازار نوشت افزاردیده نمیشود.
امسال خرید برخی لوازم نوشت افزار مانند کیف و جامدادی به صفر میرسد و تنها لوازم ضروری مانند دفتر و مداد تهیه میشود.
مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی با اشاره به تولید بسیار اندک تولید کنندگان نوشت افزار ایرانی اسلامی بیان کرد: برخی از تولید کنندگان بازار نوشت افزار ایرانی اسلامی، امسال تولید نکردند و مازاد تولیدشان در انبارهایشان از سال گذشته باقی مانده است.
وضعیت شیوع کرونا در کشور نسبت به سال گذشته بسیار تغییر کرده است ممکن است در آرمانیترین حالت ممکن به اندازه پارسال فروش داشته باشیم.
یقینی ادامه داد: سال گذشته بازار نوشت افزار ۳۰ درصد کاهش یافته بود امسال احتمال دارد این میزان به ۱۰ تا ۱۵ درصد برسد.
از سوی دیگر قیمت نوشت افزار ایرانی اسلامی تغییری نکرده است نوشت افزار ایرانی اسلامی در بازار وجود دارد منتها عرضه آن بیشتر از تقاضاست.
در زمینه صادرات این محصولات وضعیت کاملا متفاوتی داریم شرایط صادراتی مان کامل نیست بازار نوشت افزار از چهار پنج سال گذشته بسیار قدرتمند شده است امروز حداقل چهار تا پنج قلم نوشت افزار ایرانی اسلامی مزیت کیفی دارد، اما هنوز به مرحله صادرات نرسیده است.
برخی از این محصولات از جمله جامدادی و کیف در خانه یا کارگاههای کوچک تولید میشود رقبای جدی خارجی از جمله چین، هند، اسپانیا و آلمان را در بحث صادرات داریم هنوز تولید کنندگان ما روش صادرات به کشورهای خارحی را یاد ندارند.
وی با اشاره به اینکه تولید کنندگان علاوه بر حمایت به مطالعه در زمینه کشورهایی که میتوان نوشت افزار ایرانی اسلامی را به آنجا صادر کرد نیاز دارد اظهار کرد: باید در ابتدا ثباتی در این بازار ایجاد شود تولید کننده هم توانمندی محصولش را به حدی برساند که بتواند آن محصول را صادر کند مزیت قیمتی در نوشت افزار ایرانی اسلامی وجود دارد.
با وزارت صمت در زمینه صادرات و تولید نوشت افزارهای ایرانی اسلامی رایزنی کردیم آنها هم از صادرات محصولاتی که ارز به کشور وارد کند استقبال میکنند
مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی با اشاره به مشکلات سرراه حمایت و صادرات این محصولات بیان کرد وزارت صمت از کارخانههای بزرگ حمایت میکند و برای حل مشکلات صنایع بزرگتر مانند خودروسازی تلاش میکند.
این محصولات هم در حد خودش اهمیت دارد.
تنها درصورتی میتوانیم از این مسئله برخوردار شویم که به صنایع کوچک و خرد متناسب با کارخانجات بزرگ توجه شود.
از سوی دیگر برای حمایت از صادرات بسیار تخصصی برخورد شده است آمار واحدی در زمینه صادرات نوشت افزار ایرانی اسلامی نداریم محصولاتمان را از طریق بازرگانان و برخی اتاقهای بازرگانی به کشورهای دیگر صادرمی کنیم.
انتهای پیام/