گزارش برنامه دومین گرامیداشت روز ملی منابع انسانی
مراسم دومین گرامیداشت روز ملی منابع انسانی عصر روز یکشنبه ۲۵ فروردین سال ۱۳۹۸ در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، این مراسم با حضور جمعی از فرهیختگان و مدیران و کارشناسان منابع انسانی و همچنین اساتید دانشگاه و مدیران راشد سازمانهای دولتی و خصوصی با موضوع «مدیریت منابع انسانی در دوران بحران» برگزار شد.
پس از تلاوت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود ملی کشور کلیپی ویدئویی از اولین گرامیداشت روز ملی منابع انسانی که در سال گذشته برگزارشده بود به نمایش درآمد.
اولین سخنران این همایش جناب آقای مهندس جواد محجوب رئیس انجمن صنفی مدیران و مشاورین منابع انسانی بودند که به تشریح عملکرد سال گذشته وبرنامههای سال ۹۸ انجمن پرداختند.
در این گزارش مطرح کردید که تعداد ۱۰۲۵ برنامه نشست تبادل تجربه و دانش از طریق آموزشیهای آنلاین و آفلاین در حوزه منابع انسانی توسط انجمن برگزار شده که برنامه سال جاری، تداوم این برنامهها و قطعاً افزایش کمی و کیفی چنین برنامههای خواهد بود.
در ادامه ایشان اهم برنامههای انجمن برای اعضا اعلام کردند:
توسعه دورههای مینی ام.
بی.
ای با رویکرد منابع انسانی
ارائه خدمات مشاورهای و پژوهشی برای سازمانهای عضو
ارائه تخفیفات ویژه خرید کالا برای کارکنان عضو انجمن
استفاده از شرایط ویژه اموزشی برای اعضا از طریق دانشگاهها وسازمانهای مهارتی
دومین بخش این برنامه ارائه زنده اپرای شمس و مولانا بود که با اجرای آقای سعید جوکار صورت پذیرفت و در ادامه قطعات از موسیقی سنتی با اجرای آقای احسان میرزارزی با ساز کمانچه انجام گرفت.
سومین بخش این مراسم سخنرانی خانم دکتر نسرین جزنی استاد مدیریت منابع انسانی دانشگاه شهید بهشتی بود که با عنوان «مدیریت منابع انسانی در شرایط بحران» برگزار شد در این مبحث خانم دکتر جزنی به مساله بحران اقتصادی اخیر و معضلات و مشکلاتی را که در حیطه منابع انسانی پدید آمده اشاره کردند و به تفاوتهای نسل ۵ انقلاب صنعتی که در ایران متولدین دهه ۷۰ هجری شمسی هستند با نسل ۴ انقلاب صنعتی پرداختند و به تفاوتهای آشکار نسل جدید اشاراتی شد.
چهارمین بخش برنامه همایش پانل مدیریتی بود که به ریاست خانم دکتر نسرین جزنی و حضور سرکار خانم مریم حنطوش زاده و دکتر مجید منوچهری و آقای بهنام ناصری برگزار شد که در این پانل حاضرین در همایش سوالات خود را مطرح کردند و اساتید مدعو در پانل به پرسشهای این آنها پاسخ دادند.
ازجمله سؤالاتی که در این پانل مطرح شد در مورد راهحلهای شرکتهای استارت برای انجام بهتر فرآیندها و اینکه چگونه میتوان از این مدلها بهعنوان بنچ مارک در سازمانهای بزرگ استفاده کرد، اساتید توضیحاتی را ارائه کردند، سوال بعدی در مورد این بود که شرکتها در مواقع بحرانی بهجز تعدیل و اخراج نیرو که سادهترین روش است از چه راهکارهای دیگری میتوانند استفاده نمایند و آخرین سوال هم در مورد نقش آموزش در شرایط بحران و اینکه چرا بعضی از سازمانهای بزرگ به دلیل بحران کنونی بخش آموزش خود را غیرفعال نمودهاند و این کار چه صدماتی میتواند به سازمان وارد کنید.
بعد از اتمام پانل مراسم پذیرایی و ارائه بازیهای مدیریتی توسط آقای دکتر مجید منوچهری و تیم ایشان در محوطه بیرونی سالن برگزار شد در این برنامه از ۴ بازی مدیریتی که توسط حاضرین در همایش انجام پذیرفت.
این بازیها جزو ابزارهای کانون ارزیابی و توسعه فردی بوده که هماکنون در اکثر کشورهای پیشرفته از آنها استفاده میگردد و این ابزار روشی برای سنجش سطح شایستگی افراد در فرآیند جذب و استخدام بوده و میتواند مبنای قدرتمندی برای برنامههای توسعه فردی در کانونهای توسعه نیز استفاده گردد.
همچنین از این بازیها در کانونهای ارزیابی استفاده میشود تا شایستگیهای افراد ارزیابی گردد، زیرا زمانی که افراد در حین انجام این بازیها هستند همان کاری را که در دنیای واقعی بدون سوگیریهای احتمالی انجام میدهند را میتوان بهخوبی مشاهده نمود.
بازیهای مدیریتی بخش دوم مراسم آغاز شد و ابتدا از طرف انجمن صنفی مدیران منابع انسانی به ۳ نفر از برترین مدرسین آنلاین در گروههای تلگرامی و لینکدین مدیران منابع انسانی لوح تقدیر اهدا گردید ضمناً شرکت نوین تراول از زیرمجموعههای هولدینگ کانون ایران نوین برای برندگان این برنامه یک سفر تفریحی به یکی از شهرهای ایران به انتخاب خود اساتید اهدا کرد.
استاد برتر این بخش آقای دکتر صبور طینت مدرس مباحث مدیریت عملکرد و استراتژیهای منابع انسانی، نفر دوم از مدرسین برتر آقای حسین عطایی مدرس مباحث حقوقی و روابط کار و سومین مدرس برتر آقای داریوش سنقری مدرس مباحث روانشناسی شخصیت و مدلهای ارزیابی شغلی بودند.
دومین بخش از قسمت دوم همایش اختصاص داشت به ارتباط زنده از طریق اسکایپ با آقای دکتر کیانوش مختاری یکی از مدیران بخش نرمافزار شرکت گوگل در کانادا که ایشان توضیحاتی درزمینه نحوه فرآیندهای استخدامی و جذب نیروی انسانی در شرکت گوگل پرداختند.
حاضرین سوالات را از آقای دکتر مختاری پرسیدند که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
ازجمله اینکه در مواقع بحرانی واکنشهای شرکتهای موفق آمریکایی نسبت به این بحرانها چگونه است و آقای دکتر پاسخ دادند معمولاً شرکت تمام سعی و تلاش خود را میکند تا از اخراج نیروهای خود جلوگیری نماید زیرا هم برند سازمانی آنها زیر سوال میرود و هم بعد از خروج از بحران یافتن نیروهای شایسته که بهسختی جذب گردیدهاند کار آسانی نیست.
سؤالی دیگری که مطرح شد در مورد سایر شرکتهای کوچکتر که نهایتاً مجبور به اخراج کارکنان میشوند افراد چه فرآیندی را طی میکنند که آقای دکتر مختاری در مورد ارائه بستههای حمایتی از چند ماه حتی تا دو سال برای فرمودند و اینکه بهجز مسئله حفظ برند برای تلاش برای عدم اخراج نیروها بحث موانع قانونی زیادی که جلوگیری میکند از اخراج نیروها بهسادگی هم مطالبی را عنوان نمودند.
سوال بعدی در مورد نسبت تعداد نیرو با تعداد افراد شاغل در بخش منابع انسانی بود و مطلب بعدی هم در مورد OKR و روش بررسی عملکرد در گوگل که عنوان شد بررسی عملکرد در شرکت گوگل معمولاً بهصورت هفتگی و ماهیانه و سهماهه و سالیانه است و اینگونه نیست که هرلحظه اشخاص توسط مدیران خود دائم مانیتور شدند.
آخرین سوال هم در مورد سیستم آموزشی در شرکت گوگل بود که آقای دکتر فرمودند مسئله آموزش یکی از مسائل و فرآیندهای دائمی در شرکت است که این بحث جزو مسائل اساسی است و در حال حاضر این آموزشها بیشتر بهصورت کلاسهای آنلاین برگزار میشود و کمتر کلاس حضوری در سازمان وجود دارد مگر برای افراد خاص در ابتدای فرآیند جذب و استخدام نیرو.
دومین بخش مراسم قرائت بیانیه دومین همایش روز ملی منابع انسانی بود که توسط سرکار خانم دکتر لبادی مدیر اجرایی این همایش قرائت گردید در فرازی از این بیانیه ضمن پاسداشت حضور میهمانان به مصادف شدن شرایط دشوار کنونی ازجمله سیل در استانهای گلستان، لرستان و خوزستان و از سوی دیگر به تحریمهای اقتصادی اخیر که بر کشور تحمیل شد اشاره شد.
همچنین در این بیانیه با توجه به پیام نوروزی مقام معظم رهبری که عنوان فرمودند مسئله اقتصاد یکی از مشکلات اصلی کشور است و راه برونرفت از آن «توسعه تولید ملی» هست که در همین راستا شعار امسال رونق تولید از سوی معظم له انتخاب شد.
همچنین در این بیانیه به این موضوع اشاره گردید که انجمن صنفی منابع انسانی با درک شرایط سخت اقتصادی و تعطیلی کارخانجات و گسترش تعدیل نیروی کار به دلیل کاهش فعالیت مراکز کسبوکار، شعار امسال انجمن را «مدیریت منابع انسانی در شرایط بحران» انتخاب کرده و تلاش دارد با ارائه راهکارهایی مبتنی بر خردورزی مدبرانه یاور دولت و سازمانها درگذر از شرایط سخت کنونی باشد.
رویکرد برونرفت از بحران کنونی بر اساس برنامه گام دوم انقلاب از دیدگاه رهبری میتواند یاور همه بخشهای کشور باشد.
در چنین شرایطی دولت بهتنهایی قادر به عبور از این شرایط دشوار نخواهد بود و لازم است برای بخش خصوصی میدان و فضا برای فعالیت گسترش یابد.
همچنین به نهادهای مدنی و انجمنهای صنفی فرصت دهد تا با تدوین استاندارهای علمی و تخصصی در جهت بالا بردن بهرهوری نیروی کار اقدام نمایند و با بالا بردن سرانه آموزش کارکنان کاهش هزینه تولید از تعطیلی مراکز کار و تعدیل نیروی کار جلوگیری کند.
سپس میهمانان شرکتکننده در این مراسم اقدام به بریدن کیک مخصوص این مراسم و گرفتن عکسهای یادگاری و دست جمعی کردند و در پایانبخش دوم برنامه بازیهای مدیریتی توسط گروه آقای دکتر مجید منوچهری برگزار شد لازم به ذکر است از این ابزار خلاقانه در کانون ارزیابی برای توسعه شایستگیهای سازمانی استفاده میشود.