هاآرتص: اسرائیل عامل تعیین کننده در تغییر روابط عربستان و حماس است
یک روزنامه عبری جدایی عربستان از جنبش حماس را تلاش ولیعهد سعودی برای ایجاد روابط نزدیکتر با رژیم اسرائیل و محافظت از تاج و تخت خود دانست.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از الخلیج الجدید، روزنامه اسرائیلی « هاآرتص» به دنبال بر هم خوردن روابط اخیر عربستان سعودی و جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که جدایی عربستان از حماس مهریه «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی برای ازدواج با تلآویو است.
این روزنامه عبری در گزارشی نوشت که که اسرائیل عامل تعیین کننده در تغییر روابط عربستان سعودی با حماس است که جدایی کامل بین آنها را خواستار شد و محمد بن سلمان تمایل زیادی به ایجاد روابط با اسرائیل دارد؛ چرا که معتقد است ایجاد روابط دیپلماتیک با اسرائیل میتواند او را در برابر عواقب اشتباهاتش به ویژه ترور «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول، محافظت کند.
بر اساس گزارش این روزنامه، «جنبش حماس پس از احکام سختگیرانه قوه قضاییه عربستان علیه اعضای خود از تشدید روابط با عربستان سعودی به میزان معقول خودداری کرد و بیانیه آن در این مورد خنثی بود و بنابراین میخواست به بن سلمان اطلاع دهد که هنوز امیدوار است که طرفین میتوانند بر اختلافات خود فائق آیند ، اما به نظر میرسد که طلاق برگشت ناپذیر بین جنبش حماس و عربستان بخشی از مهریهای است که بن سلمان به اسرائیل برای ایجاد روابط نزدیکتر و غیر محرمانه پیشنهاد میدهد و همچنین تلاشی برای محافظت از تاج و تخت و تقویت قدرت منطقهای خود است.
روزنامه هاآرتص نوشت: اسرائیل از مشاهده اختلاف در روابط عربستان با حماس و روابط عربستان و فلسطین به طور کلی خوشحال است و همچنین اسرائیل و« دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا به گسترش این اختلافات کمک کردند.
این روزنامه در ادامه اعلام کرد که بن سلمان به شدت معتقد است که بهبود روابط با واشنگتن از خلال تل آویو میسر میشود و بنابراین مایل است تا مصونیتی را بدست آورد که او را از عواقب اشتباهاتش حفظ و خود را به عنوان «نزدیکترین همپیمان اسرائیل» معرفی کند.
ولیعهد سعودی معتقد است که از خلال جمهوری خواهان و دموکراتهای وفادار به اسرائیل میتواند حمایت اسرائیل را از حکومت خود جلب کند.
اما به نظر میرسد که بن سلمان و اسرائیل این موضوع را نادیده میگیرند که اتحاد عربستان با اسرائیل به معنی نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان در جهان عرب و به عنوان اتحاد بین یک رژیم مستبد و اقتدار گرا و رژیم آپارتاید تلقی میشود که این امر خشم امت اسلامی را علیه اسرائیل و حاکمان ستمگر عرب تشدید میکند که در نهایت این انزجار و خشم منفجر میشود.
دادگاه عربستان سعودی اخیرا احکامی را در خصوص زندانی شدن 69 فلسطینی به مدتهای مختلف از 22 سال گرفته تا 3 سال به اتهام حمایت از مقاومت فلسطین صادر کرد.
مهمترین حکم صادر شده ضد «محمد الخضری» نماینده سابق جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در عربستان بود که مدت آن 15 سال حبس است.
جنبش حماس صدور این احکام را سیاسی خواند و تأکید کرد: این احکام چیزی جز تن دادن به خواستههای صهیونیستها نیست.
احکام صادر شده از سوی دادگاه عربستان سعودی سیاسی است، چون فعالیتهای الخضری قانونی بوده و مرتکب هیچ جرم یا جنایتی نشده است.
جنبش حماس تاکید کرد: احکام عربستان پاسخی به خواستههای صهیونیستی است.
احکام با تغییر سیاست در عربستان تغییر کردند و رسانههای خاص برای جلب رضایت اسرائیل به کار گرفته شدند.
آیا اعطای کمکهای سعودی به کسانی که در فلسطین مستحقش هستند، جرم علیه عربستان است؟
«عیساوی فریج» وزیر همکاری منطقهای رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه الحره گفت: ما تماسهای مستقیم و تفاهمهایی با برادرانمان در عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) داریم که به دنبال این بیانیه رهبران حماس احکام صادر شده علیه بازداشت شدگان فلسطینی را فشار عربستان برای ایجاد روابط نزدیک تر با اسرائیل تفسیر کردند.
روزنامه هاآرتص آغاز تحکیم روابط عربستان و اسرائیل را به زمان برکناری شاهزاده «محمد بن نایف» ولیعهد سابق سعودی با کمک «جارد کوشنر» مشاور رئیس جمهور سابق آمریکا برمیگرداند و مینویسد که سال 2018 شاهد پیشرفت کیفی در رابطه عربستان با اسرائیل بودیم بهگونهای که بن سلمان از فلسطینیها به طور کلی و از جنبش حماس به طور خاص فاصله گرفت و حتی به حدی رسید که از« بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر سابق اسرائیل خواست حماس و غزه را برای منحرف کردن توجه از جنایت ترور جمال خاشقجی بمباران کند.
در فوریه 2019، سعودیها، بیش از 60 اردنی و فلسطینی مقیم عربستان از جمله نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس را به اتهام حمایت مالی از مقاومت فلسطین بازداشت کردند.
موج بازداشتها که در آوریل 2019 آغاز شد نشان دهنده تغییر عمده در نگرش آل سعود نسبت به حماس بود.
حماس در ابتدا در مورد آنچه اتفاق افتاده بود سکوت کرد و امیدوار بود با دیپلماسی مخفی اوضاع را حل کند ،اما از گروه حقوق بشر درخواست کرد که پس از 6 ماه مداخله کنند ، که این موضوع نشان از قطع کامل روابط با سعودیها دارد.
ناظران سیاسی همچنین معتقدند که افزایش فشارهای عربستان سعودی بر جنبش حماس در راستای تقویت مناسبات ریاض- تلآویو و با هدف افزایش فشار بینالمللی بر گروههای مقاومت و مجبور کردن آنها به پیشبرد پروژههای آمریکایی و اسرائیلی در چهار چوب کنار گذاشتن سلاح مقاومت دنبال میشود.
انتهای پیام/