اینجا بیماران پشیمان هستند/ "نذر نفس" جانی دوباره به کروناییها بخشید
رئیس بیمارستان شهدای زیراب سوادکوه با اشاره به اینکه در پیک پنجم با دانشگاه علوم پزشکی مکاتبه کردیم تا ارتقای دستگاه قبلی یا خرید دستگاه اکسیژنساز اقدام شود، گفت: بیمارستانهای کشور با مشکل اکسیژن مواجه شد و ظرفیت کارخانههای اکسیژن جوابگوی استان نبود و پویش نذر نفس به کمک ما آمد و جانی دوباره به بیماران کرونایی بخشید.

رئیس بیمارستان شهدای زیراب سوادکوه با اشاره به اینکه در پیک پنجم با دانشگاه علوم پزشکی مکاتبه کردیم تا ارتقای دستگاه قبلی یا خرید دستگاه اکسیژنساز اقدام شود، گفت: بیمارستانهای کشور با مشکل اکسیژن مواجه شد و ظرفیت کارخانههای اکسیژن جوابگوی استان نبود و پویش نذر نفس به کمک ما آمد و جانی دوباره به بیماران کرونایی بخشید.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سوادکوه، حضور در بین بیماران کرونایی بیمارستان شهدای زیرابسوادکوه به عنوان یک سوژه مهم بود که اگر در اوایل همهگیری کرونا محقق میشد، اثرگذاری بیشتری داشت که سیاست ستاد ملی مقابله با کرونا، ارایه اطلاعات متمرکز استانی و ملی بود و تهیه گزارش از عمق کرونای سوادکوه با هماهنگی ریاست بیمارستان انجام شد و با بیماران، پرستاران، عوامل اجرایی و ریاست و مدیریت بیمارستان مصاحبه شد.
*رد فرضیه اثر منفی خستگی پرستاران بر تعهد آنان
فرضیه اولیه آن بود که تلاش دو ساله کادر بهداشتی و درمانی به ویژه پرستاران باعث بیحوصلگی، خستگی و در نتیجه اثر منفی آن بر ارایه خدمات به بیماران باشد که با مصاحبه از ۱۶ بیمار کرونایی بیمارستان شهدای زیراب شاهد تشکر همگان از تلاش و تعهد پرستاران بودیم که با وجود خستگی روحی و جسمی، همچنان بر تعهد و اصالت کار خود استوا رند.
*مصاحبه با ۱۶ بیمار کرونایی در بیمارستان شهدای زیرابسوادکوه
در اتاق اول که ۴ بیمار خانم کرونایی جوان، میانسال و سالمند در آن حضور داشتند از تنگی نفس و تب در زمان ابتلا خبر دادند و استفاده از ماسک را گاه و بیگاه اعلام کردند.
در اتاق بعدی ۲ خانم سالمند حضور داشتند از تصور برخیها که منکر وجود بیماری کرونا شدند، انتقاد کردند و خواستار استفاده مستمر از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت دستورالعملهای مقابله با کرونا شدند.
در اتاق سوم ۴ بیمار کرونایی حضور داشتند که تنگی نفس و تهیه دارو از بیرون بیمارستان را بیان کردند و یکی از کارکنان بیمارستان از کمبود داروهای اثرگذار و عدم حضور متخصص ریه خبر داد و از عدم رضایت پزشک قلب برای حضور در بین بیماران انتقاد کرد.
در اتاق مردان هم یک بیمار کرونایی از اشتباه در محاسبه میزان درگیری ریه خود خبر داد و برادرش در بیرون از بیمارستان از بستری برادرش انتقاد کرد که با یک بیمار کرونایی فوتشده همنام، اشتباه شد.
بیمار دیگر از تلاش و تعهد پرستاران تقدیر کرد و بیمار دیگر این اتاق ۴ نفره خواستار مرخصشدن از بیمارستان با رضایت شخصی به دلیل بیحوصله شدن و خستگی شد.
بیمار دیگری از پرسنل نظامی بود از خرید دهها میلیونی دارو و نجات از درگیری ۷۰ درصدی ریه خود خبر داد و با انتقاد از عدم حمایت بیمه به تهیه داروهای دیگر از بازار آزاد انتقاد کرد.
اتاق آخری که برای تهیه گزارش مراجعه کردیم، اتاق ۲ نفره شامل یک میانسال و یک سالمند بود که از تشخیص بیماری غیرکرونایی در مطب پزشک و پیگیری بیشتر و درگیری درصد بالا با کرونا و بستری در بیمارستان خبر داد و بیمار بعدی از تلاش و تعهد پرستاران تشکر کرد ولی از سرما و کمبود پتو که تقاضایش برای افزایش تعداد پتو محقق نشد، گله کرد.
*خستگی روحی و جسمی پرستاران
یکی از مسؤولان دفتر پرستاری از خستگی جسمی و روحی پرستاران که خود و خانواده آنان هم به دلیل انتقال بیماری از بیمارستان درگیر شدند، خبر داد و از هجوم مسافران از محور سوادکوه که با افزایش بیماری، باری بر دوش کادر بهداشتی و درمانی ایجاد میکند، انتقاد کرد.
*پوشش روزانه ۱۵۰ بیمار کرونایی در بیمارستان شهدای زیرابسوادکوه
بهرام عادلانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در سوادکوه با اشاره به اینکه شروع کرونا از اسفند ۹۸ آغاز شد و هماکنون پنجمین پیک است که بیماران را پذیرش میکنیم، گفت: جمعیت بیمارستان با توجه به جمعیت منطقه تعریف میشود و بیمارستان شهدای زیراب در مسیر ترانزیتی با جمعیت مسافر را هم پوشش میدهد و از ۵۴ تخت به ۶۴ تخت افزایش یافت.
رئیس بیمارستان شهدای زیراب سوادکوه، افزود: با مشکل اکسیژن روبرو بودیم و در پویش نذر اکسیژن حدود ۸۰۰ میلیون تومان کمک و دستگاه اکسیژنساز خریداری شد و قرار شد که وزارت بهداشت هزینه را بدهد ولی ریالی به بیمارستان بابت دستگاه اکسیژنساز پرداخت نشد و پول پویش مردمی برای خرید دستگاه داده شد و حدود ۲۰۰ میلیون تومان برای مکان و تجهیز آن هزینه شد و دانشگاه پرداخت.
عادلانی با اشاره به اینکه در پیک پنجم با دانشگاه علوم پزشکی مکاتبه کردیم تا ارتقای دستگاه قبلی یا خرید دستگاه اکسیژنساز اقدام شود، خاطرنشان کرد: بیمارستانهای کشور با مشکل اکسیژن مواجه شد و ظرفیت کارخانههای اکسیژن تکافوی استانها را نداشت و تجهیزات و امکانات ما تکافوی یک و نیم درصد بیشتر از وضعیت بود و ما روزانه بیشتر از ۱۵۰ بیمار کرونایی را به صورت بستری یا دریافت دارو پوشش میدهیم.
وی از وجود ۶ تخت آیسییو و وجود ۱۵ بیمار بدحال خبر داد و اظهار کرد: مشکل نداشتن اکسیژن مطرح نبود و در برخی مواقع در آخرین لحظات، اکسیژن تأمین شد و برخی کارکنان ما تا ۲ هفته خانه نرفتند و در پویش دوم و تهیه کپسول اکسیژن، آرامش برای تأمین اکسیژن انجام شد.
*استقرار دستگاه اکسیژنساز ۳ میلیارد تومانی در سوادکوه
عادلانی با اشاره به اینکه با تلاش کمال علیپور نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی و رئیس شبکه بهداشت و پیگیری شهرستانی دستگاه اکسیژنساز ۶۰۰ لیتر در دقیقه به ارزش ۳میلیارد تومان وارد بیمارستان شد که دانشگاه در اختیار گذاشت تا مشکل ما از نظر اکسیژن حل شود.
*اهدای ۱۰۹ کپسول اکسیژن در نذر نفس به بیمارستان شهدای زیرابسوادکوه
وی با تشکر از مردم سوادکوه در پویشهای کمک به بیمارستان شهدای زیرابسوادکوه که در نذر نفس به بیمارستان کمک کردند، بیان کرد: از نظر دارو و سرم بر طبق دستورالعمل دانشگاه علوم پزشکی، مشکلی نداریم و تعداد ۱۰۹ کپسول در نذر نفس به بیمارستان اهدا شد و در مجموع ۳۳۰ کپسول اجاره ای و امانی و ویژه بیمارستان داریم که مشکل اکسیژن حل میشود.
عادلانی با بیان اینکه تیم متخصص برای کرونا در بیمارستان حضور دارند و اگر لازم باشد مشاوره برای فوق تخصص ریه تقاضا میکنیم، اطهار کرد: تقدیر از مردم سوادکوه که پشتسر ما افرادی هستند که کمک میکنند و کادر درمانی و بهداشتی با تعهد کار میکند و کادر درمان نگران خانواده هم هستند و همه توان مجموعه برای آسیبکمتر به مردم بود و کمک مردم به ما دلگرمی میدهد.
رئیس بیمارستان شهدای زیرابسوادکوه، افزود: امیدوارم روزی بیاید که ماسکها را برداریم و مراسم شادی باشد و از مردم خواهش میکنم توجه کنند که بیماری سهمگینی است و هر چند متر در خیابانها پارچه فوت عزیزان را میبینم و ما وظیفه خود را انجام میدهیم و مردم رعایت کنند تا چرخه ابتلا قطع شود.
عادلانی با اشاره به اینکه تا زمانی که حداقل ۷۰ درصد جامعه واکسینه نشوند، خطر با قدرت وجود دارد، گفت: سرعت واکسیناسیون افزایش یافت و تعداد افرادی که ۲ مرحله واکسینه شدند و بستری شدند اندک است و بیانگر ایمنی آنان است و الان پیشگیری مهمترین کار است.
* ۴ برابر شدن تعداد و مصرف اکسیژن
نوربخش هاشمی مدیر داخلی بیمارستان شهدای زیرابسوادکوه با بیان اینکه تعداد مصرفکننده و میزان مصرف اکسیژن در پیک ۵ کرونا تا ۴ برابر بیشتر از پیشبینیهای کشوری بود، خاطرنشان کرد: دستگاه اکسیژن ساز قبلی که ۳۶۸ لیتر بر دقیقه بود که در برابر بیماران کم آورد و دستگاه جدید اکسیژن نیاز با ۶۰۰ لیتر بر دقیقه مشکل اکسیژن بیمارستان را تا حدود زیادی رفع میکند.
گزارش از عمران اکبرنژاد و محمود ابراهیمنژاد
انتهای پیام/۸۶۰۱۵/غ