خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برداشت نوبرانه زیتون در شهرستان رودبار آغاز شد

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 27 مرداد 1400 - 11:52
رودبار- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار از آغاز برداشت نوبرانه زیتون در روستای پاچنار این شهرستان خبر داد و گفت: در سال گذشته ۱۸ هزار تن زیتون برداشت شده است.
زيتون،هكتار،برداشت،باغات،ميوه،رودبار،ابراهيمي،شهرستان،مرحله،سطح

سروش ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه شهرستان رودبار دارای ۹ هزار و ۲۵۲ هکتار باغ زیتون است و هشت هزار و ۵۶۸ هکتار از این باغات بارده هستند.، افزود: در سال گذشته ۱۸ هزار تن زیتون به ارزش هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال برداشت شد.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار با اشاره تغییرات آب و هوایی و تأثیر آن روی بازدهی محصولات، بیان کرد: امسال با توجه به اینکه پیش بینی می‌شد سال آور، زیتون باشد، اما متأسفانه به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی و وزش بادهای گرم در زمان گرده افشانی و گلدهی شاهد کاهش عملکرد در این باغات هستیم.
ابراهیمی در ادامه اضافه کرد: عملیات تغذیه باغات (طرح تلفیقی تغذیه زیتون) در سطح ۱۴۰ هکتار، هرس باز جوان سازی در سطح ۳۰ هکتار و تهیه سموم مورد نیاز با آفات درختان زیتون از جمله برنامه‌ها و اقدامات امسال مدیریت در خصوص محصول زیتون بوده است.
وی ادامه داد: توسعه یا احداث باغات جدید زیتون در سال گذشته در سطح ۱۰۲ هکتار اجرا شده است.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار با اشاره به اقدامات کنترلی و مبارزه با آفت مگس زیتون در این شهرستان، گفت: به منظور کنترل آفت مگس زیتون امسال با وجود ۵ ایستگاه پیش آگاهی تا مرحله رسیدگی برداشت سبز در سطحی بیش از دو هزار هکتار مبارزه با توزیع ۱۱۰ هزار عدد کارت زرد و پروتئین هیدرولیزات و سموم شیمیایی (طعمه پاشی) در باغات زیتون شهرستان انجام شده است.
ابراهیمی همچنین تصریح کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل برداشت میوه زیتون، باغداران باید توصیه‌های فنی برداشت میوه زیتون را رعایت کنند.
وی ادامه داد: بهترین زمان برداشت میوه سبز زیتون از اواسط شهریور تا اوایل مهر و برداشت زیتون جهت روغن‌گیری در مرحله رسیدن به رنگ بنفش تند است که میوه در این مرحله بیشترین درصد روغن را داشته و روغن حاصله بالاترین کیفیت را دارد.