خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مردمی بودن، ذات شعر عاشورایی است

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 26 مرداد 1400 - 12:13
یک شاعر آیینی زنجانی گفت: شعر عاشورایی شعری نیست که برای قشر خاصی باشد، بلکه مخاطب آن همه مردم است.
شعر،عاشورايي،آييني،شاعر،مطالعه،شعري،مردمي،سيدالشهدا،زنجاني

ایسنا/زنجان یک شاعر آیینی زنجانی گفت: شعر عاشورایی شعری نیست که برای قشر خاصی باشد، بلکه مخاطب آن همه مردم است.
امیر سلیمانی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با هنرهای عاشورایی و شعر آیینی، اظهار کرد: شعر عاشورایی و شعر آیینی، بدون اغراق مردمی‌ترین و عامه‌پسندترین نوع شعر است.
شعر عاشورایی شعری است که هم در مجلس خواص (محافل ادبی، دانشگاهی) و هم در هیئت‌ها و عزاداری‌ها که همه مردم حضور دارند، خوانده‌ می‌شود.
وی با بیان اینکه مردمی بودن، همه‌گیر بودن و تاثیرگذاری شگرف شعر عاشورایی باعث شده تا مورد اقبال عوام و خواص قرار گیرد، افزود: شعر عاشورایی، شعری نیست که برای قشر خاص باشد، بلکه مخاطب این نوع از شعر همه مردم است.
مردمی بودن ذات شعر عاشورایی است و هر شخصی به وسع خود از آن بهره می‌برد.
این شاعر زنجانی، با بیان اینکه سخنرانی‌های زیادی از معتقدان سایر ادیان وجود دارد که بارها گفته‌اند در قیام‌های مردمی و ملی، از راه سیدالشهدا تاثیر گرفته‌اند، تصریح کرد: عاشورا یک حماسه بزرگ است و خون سیدالشهدا (ع) همواره در طول تاریخ، در جنبش‌های مختلف تاثیرگذار بوده‌ است.
شعر عاشورایی از راهی صحبت می‌کند که علاوه بر مسلمانان که امام حسین (ع) پیشوای آنان است، برای غیرمسلمانان نیز تاثیرگذار بوده و این ویژگی در ماندگاری این‌ نوع شعر موثر است.
سلیمانی با بیان اینکه مطالعه "مقتل" از واجبات برای یک شاعر عاشورایی است، ادامه داد: مهم‌ترین آفتی که برای شاعر آیینی می‌تواند وجود داشته‌ باشد، مطالعه نداشتن و بسنده کردن به دانسته‌های ذهنی و شنیده‌ها و منبع قرار دادن آنها است؛ در صورتی که شاعر آیینی باید بیشتر به سمت مطالعه حرکت کرده و کتب، احادیث و آثار پژوهشی که در رابطه با عاشورا وجود دارد را مطالعه کند.
این شاعر آیینی، با بیان اینکه محاوره راه را برای تحریف‌ها باز می‌کند و وقتی در حالت محاوره صحبت می‌کنیم راحت‌تر هستیم و در این حالت ممکن است مقام اهل بیت (ع) را پایین آوریم، عنوان کرد: مستند بودن نیز یکی از ویژگی‌های مهم شعر آیینی است.
اگر شعر آیینی به دور از مستند، آیات و احادیث باشد موفق نخواهد بود؛ همچنین شاعرانی که می‌خواهند پا در این عرصه گذارند، علاوه بر تسلط بر بیان بدیع و مطالعه مستندها، باید عاطفه شاعرانه در قلم خود را نیز تقویت کنند.
انتهای پیام