رهبران، خوشنویسی با آیندهای درخشان
محقق و نویسنده برجسته ی کتب فرهنگی استان یزد با اشاره به بخشی از زندگی و افتخارات محمود رهبران خوشنویس چیره دست یزدی، گفت: بارها در مصاحبت با اساتید به نام خوشنویسی ایران شنیده ام که؛ رهبران آینده ای درخشان در پیش دارد.

ایسنا/یزد محقق و نویسنده برجسته ی کتب فرهنگی استان یزد با اشاره به بخشی از زندگی و افتخارات محمود رهبران خوشنویس چیره دست یزدی، گفت: بارها در مصاحبت با اساتید به نام خوشنویسی ایران شنیده ام که؛ رهبران آینده ای درخشان در پیش دارد.
«حسین مسرّت» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ضمن نقل شعری از کاظم کشمیر شکن (حسرت) با این مضمون که "جای خط، از نیِ کِلکِ تو هنر میریزد/از سرانگشتِ هنرمندِ تو زر میریزد/میر اگر گشت به یک نوعِ هنر، شهرۀ دهر/از هر انگشت تو، صد گونه هنر میریزد"، اظهار کرد: در قلب ایران، آنجایی که دیر زمانی مهد هنر و معماری بوده است، هنرمند پرتوان و وارستهای بر بیاض کاغذ، سواد خطوط زیبا و منقّشی را ترسیم میکند که در نگاه نخست، هر بینندهای را به شگفتی وا میدارد.
وی با بیان این که سخن از استاد «محمود رهبران» است که بسیار پخته و قانونمند مینگارد،تصریح کرد: کِلکِ هنربار او، خطوط استادان بزرگ را به یاد میآورد.
مسرت متذکر شد: بارها در مصاحبت استادان؛ غلامحسین امیرخانی، یدالله کابلی خوانساری، حمید دیرین، کرمعلی شیرازی، امیر احمد فلسفی و تنی چند دیگر، از زبان ایشان شنیده ام که: رهبران آیندهای درخشان در پیش دارد.
وی ادامه داد: این خوشنویس یزدی تاکنون هفت نمایشگاه انفرادی از آثارش را در سالهای گوناگون در شهرهای یزد، بندرعباس و شیراز و هرات یزد و نیز چهار نمایشگاه سه نفره با استادان احمد احمدی و یادگار خیّام با عنوان «نقطه» در شهرهای تهران، کاشان و رفسنجان ترتیب داده و خوشبختانه بسیاری از آثارش در نمایشگاههای جمعی و بینالمللی خوشنویسان جهان اسلام بویژه در ترکیّه، دبی، الجزایر، تاجیکستان و نمایشگاه استادان بزرگ نستعلیق، مورد تأیید استادان قرار گرفته و راه یافته است.
این متحقق فرهنگی در ادامه گریزی به اختصار به از زندگی این هنرمند یزدی زد و خاطرنشان کرد: محمود رهبران در سال ۱۳۴۱ در یزد به دنیا آمد، از همان آغاز دوران دبستان علاقهای وافر به خطّ خوش پیدا کرد و از سال ۱۳۶۱ در کلاسهای درس ابوالقاسم صالحزاده، خوشنویس یزدی حاضر شد.
وی افزود : سپس از سال ۶۱ تا ۶۳ نزد استاد حمید دیرین در شیراز تا دوره ی عالی را فراگرفت و بعد از آن در محضر استادان؛ یدالله کابلی خوانساری، غلامحسین امیرخانی و غیره موفّق به اخذ گواهینامه ممتاز در سال ۱۳۶۵ از انجمن خوشنویسان ایران شد.
مسرت در ادامه عنوان کرد: رهبران در سال ۱۳۷۲ موفق به اخذ درجهی فوق ممتاز (درجهی ۲ هنری) از انجمن خوشنویسان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و در سال ۱۳۸۶ گواهینامهی استادی در رشتهی نستعلیق را از انجمن خوشنویسان ایران و از طرف استادان برجستهی خوشنویسی به ویژه استاد امیرخانی و سپس نشان درجۀ یک هنری را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد.
وی با بیان اینکه رهبران از سال ۱۳۶۴ تاکنون در کتابخانههای مروّج و وزیری یزد به عنوان هنرمند خطّاط مشغول خدمت است، گفت: او در این مدّت، هنر صحّافی را نیز به نیکی یاد گرفته است و در سالهای اخیر آثاری از وی در نشریات «هستی»، «آشنا»، «پاژ»، |«همیاران بنیاد کودک»، «دانشگاه یزد»، «خاتم یزد»، «فرهنگ یزد»، «ندای یزد»، «کِلک آشنا» و برخی کتابها همچون «نادر فرخنده پیام»، «یزد، یادگار تاریخ(ج۱تا۳)»، «کتابشناسی میبدی»، «نوشتههای بیسرنوشت» «دیوان فرّخی یزدی»، «پیشوای آزادی»، «روشن تر از روشن»، «رهاورد دیدار»، «بادیۀ عشق» و ده ها کتاب دیگر چاپ شده است.
مسرت با اشاره به تحریر کتاب «نینواز اوّل» نوشتة عبدالحسین جلالیان به خطّ وی در سال ۱۳۶۸ و چاپ آن در سال ۱۳۷۲، یادآور شد: در سال ۱۳۷۹ دیوان حافظ شیرازی به خطّ نستعلیق او چاپ شد و در سال ۱۳۸۱ کتاب «بستان نیاز و گلستان راز» اثر سیّد محمّدکاظم طباطبایی یزدی را کتابت کرد که در سال ۱۳۸۴ چاپ شد.
وی خوشنویسی گاتها(سرودههای زرتشت) گردآوری کورش نیکنام و کتاب ارجمند «نامه به فرزند» اثر دکتر اسلامی ندوشن در سال ۱۳۹۸ را از دیگر آثار او خواند.
این نویسنده یزدی از کتابت «گلشن راز» اثر شیخ محمود شبستری در سال ۱۳۸۷ توسط محمود رهبران خبر داد و با بیان اینکه قرار است کتاب مذکور از سوی نشر یزدا رضوی چاپ شود، ابراز کرد: هم چنین خوشنویسی ده ها پوستر، نشانه و عنوان های کتاب و مجلات از دیگر کارهای به یادماندنی اوست.
وی تاکید کرد: استاد رهبران، تنها مدرّسی است که کلاس رسمی ندارد امّا شاگردان زیادی از گوشه و کنار ایران به محضرش شتافته و به رایگان از هنر و تجربهاش بهره میگیرند.
مسرت در پایان مصاحبه با ایسنا از جمله بهترین مقامهای محمود رهبران را رتبۀ نخست جشنوارۀ بینالمللی خوشنویسی رضوی در رشتة نستعلیق در چهار دورۀ متوالی (۱۳۸۵-۱۳۸۲)، رتبه برتر و کسب لوح افتخار جشنواره بینالمللی خوشنویسی یاسین (۱۳۸۸ در ایران و ترکیه)، برگزیدة سیزدهمین جشنوارة بینالمللی علوم قرآنی در خوشنویسی، برگزیدة پنجمین جشنواره طریق جاوید در رشته خوشنویسی از سوی دانشگاه تهران، ذکر کرد.
مقام اوّل جشنواره بینالمللی خوشنویسی «حِلیه».
(استانبول ترکیّه، ۱۳۹۰)، مقام برتر جشنواره بینالمللی خوشنویسی البُرده (دبی امارات، ۱۳۹۰)، رتبۀ نخست فستیوال جهانی الجزایر در رشتۀ نستعلیق(۱۳۹۲)، رتبه برتر جشنواره خوشنویسی دوسالانۀ قزوین، رتبه نخست و برتر جشنواره ملی خوشنوسیس محمّد رسول الله(ص)(۱۳۹۵)، شرکت در بخش ویژه استادان دوّمین جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس و پردهبرداری از تابلوی خوشنویسی وی (بندرعبّاس، بهار ۱۳۹۱) و داور و عضو فعّال دبیرخانه و مشاور هنری جشنواره بینالمللی خوشنویسی رضوی از ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱، از دیگر افتخارات محود رهبران است که حسین مسرت به آنها اشاره کرد.
انتهای پیام