سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ملاقات حفتر با السیسی؛ تشدید جنگ یا عقب نشینی؟

فارس | بین‌الملل | دوشنبه، 26 فروردین 1398 - 17:59
یک روزنامه فرامنطقه‌ای عرب زبان ملاقات ژنرال حفتر فرمانده نظامیان مستقر در شرق لیبی با رئیس جمهور مصر را نشانه کم رنگ شدن امید این ژنرال قدرت طلب برای تسلط بر طرابلس و مجبور بودن وی به پذیرش راه حل سیاسی توصیف کرد.
ليبي،مصر،دولت،جمهوري،ثبات،رياست،حمايت،القدس،العربي،مبارزه،ام ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روزنامه فرامنطقه‌ای «القدس العربی» در یادداشتی با عنوان «دیدار حفتر با السیسی، تشدید جنگ یا عقب نشینی» نوشت: چهاردهم آوریل روزی که سازمان ملل آن را برای آغاز کنفرانس فراگیر ملی در لیبی مشخص کرده بود، ژنرال خلیفه حفتر با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و عباس کامل، رئیس سرویس اطلاعات این کشور در کاخ ریاست جمهوری مصر در قاهره گرد هم آمدند تا به بررسی تحولات اوضاع در لیبی بپردازند.
پس از این دیدار، دفتر ریاست جمهوری مصر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: مصر از تلاش‌ها برای مبارزه با تروریسم و گروه‌ها و شبه نظامیان افراط گرا به منظور تحقق امنیت و ثبات شهروندان در همه خاک لیبی حمایت می‌کند.
به نوشته القدس العربی، در این بیانیه اصطلاح «تلاش‌ها برای مبارزه با تروریسم در لیبی» به معنای ادامه حمایت دولت السیسی از حفتر است که با جمله پس از آن یعنی « اهتمام مصر به یکپارچگی و ثبات و امنیت لیبی» در تضاد بزرگی است.
این روزنامه افزود: اگر حمله حفتر برای مبارزه با تروریسم چیزی که ما هم اینک در لیبی شاهد هستیم باشد، یعنی جنگ علیه دولت مشروع و به رسمیت شناخته شده از سوی سازمان ملل و جامعه بین المللی، آن وقت دولت السیسی از حمله‌ای غیرقانونی علیه دولتی قانونی حمایت کرده است و این اتفاق عین تروریسمی است که دو طرف ادعای مبارزه با آن را می‌کنند.
نویسنده تاکید کرد: اما تحقق امنیت و ثبات شهروندان لیبی که در بیانیه ریاست جمهوری مصر بر آن تاکید شده است در عمل با بمباران مردم در طرابلس و وادار کردن ده ها هزار نفر به آوارگی در حال اجراست و اهتمام به یکپارچگی و ثبات و امنیت لیبی نیز در واقع امر عملیاتی تروریستی برای تکه تکه کردن لیبی و از بین بردن ثبات آن است.
به عقیده القدس العربی، مطمئنا السیسی خواهان یک دولت نظامی در لیبی تحت رهبری حفتر است که به دولت کنونی مصر شباهت داشته باشد، چون مشروعیت رژیم حاکم بر مصر هم جای تردید دارد؛ جایی که رئیس جمهور آن قدرت را در یک کودتای خونین نظامی علیه رئیس جمهوری که به شکلی دموکراتیک انتخاب شده بود، به دست گرفت و حالا به طور آشکارا از یک ژنرال ماجرا جو و متهم به جنایات جنگی حمایت می‌کند که با دولتی که از سوی سازمان ملل و مجامع بین المللی به رسمیت شناخته شده مقابله می‌کند و این خطر سیاسی غیرقابل قبولی است.
نویسنده افزود: معلوم نیست شاید حفتر به رهبران مصر و متحدانش در عربستان، امارات و بحرین وعده جنگی برق آسا برای پایان دادن به مقاومت دولت وفاق ملی لیبی در تنها ظرف چند روز را داده بود و حالا که به مشکل برخورده از السیسی درخواست کمک کرده است یا اینکه مصر و متحدانش از سوی یک قدرت بین المللی( فرانسه) برای حمایت مالی از عملیات یورش سریع به طرابلس چراغ سبز گرفته اند آن هم بر اساس ارزیابی‌های این قدرت بین المللی که طرح حفتر برای پایان دادن به دولت وفاق ملی و به دست گرفتن همه قدرت در لیبی را قابل اجرا دانسته است.
به نوشته القدس العربی رویاهای حفتر و متحدان عرب آن مشابه جنگ شش روزه اسرائیل برای سرکوب دولت مشروع لیبی ناکام مانده است و امیدهای این ژنرال شکست خورده برای اعلام ریاست جمهوری خود بر لیبی کم رنگ شده است همان گونه که سناریو مصر برای فراهم کردن مدل این کشور در لیبی ضعیف شده است.
در پایان این یادداشت آمده است: به رغم سخنان شیرین ریاست جمهوری مصر و با وجود اصرار حفتر برای تسلط بر لیبی گزینه‌های دو طرف محدود است یا به جنگ داخلی و وضعیت اسفناک انسانی در لیبی ادامه می‌دهند که کشورهای حامی حفتر را تحت فشار بیشتری قرار خواهد داد یا اینکه حفتر از خر شیطان پایین آمده و بار دیگر گزینه حل و فصل سیاسی را انتخاب می‌کند.
انتهای پیام/م