خسارت 178 میلیاردی سیل به تأسیسات شهری گنبدکاووس
شهردار گنبدکاووس با اشاره به پایان گرفتن روند بازدید و برآورد خسارات وارده بر منازل مسکونی در این شهر، گفت: 3 هزار 400 منزل مسکونی خسارات خود را به زودی دریافت میکنند.

شهردار گنبدکاووس با اشاره به پایان گرفتن روند بازدید و برآورد خسارات وارده بر منازل مسکونی در این شهر، گفت: 3 هزار 400 منزل مسکونی خسارات خود را به زودی دریافت میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، وقوع سیل در شهرستان گنبدکاووس آن هم در روزهای پایانی سال گذشته و آغازین روزهای بهار سال 1398 باعث شد تا مردم این شهرستان در سفرههای هفت سین خود میهمانی ناخوانده به عنوان سین هشتم را میزبانی کرده و برخی نیز با این طغیان و پرخاش رودها دست و پنجهای اساسی نرم کنند.
این حادثه در کنار همه تلخیهای خود تجارب ارزندهای را نیز نصیب مردم و مسؤولان گنبدکاووس در حوزههای مختلف فنی، مدیریتی و اجتماعی کرد که شاید یکی از مهمترین آنها فرماندهی واحد در مدیریت، همدلی در میان مردم و مسؤولان و برخورد متعهدانه و حرفهای رسانهها بوده است.
اما در سیل اخیر در گنبدکاووس به گواه بسیاری از مردم و مسؤولان شهرستان شهرداری گنبدکاووس عملکرد قابل قبول و رضایتبخشی را ارائه کرد که به همین منظور گفت و گویی را ترتیب دادهایم با منصور طعنه گنبدی شهردار گنبدکاووس که مشروح آن را در ادامه مشاهده میکنیم:
فارس: سطح آب گرفتگی گنبدکاووس در سیل اخیر چقدر بوده است؟
طعنه گنبدی: در حادثه سیل اخیر، شهر گنبدکاووس در بیش از 400 هکتار از سطح خود دچار آب گرفتگی شدید شده بود و از سه جبهه شمال، غرب و جنوب طغیان رودخانه موجب ورود آب به درون شهر شده بود که کار را برای کنترل و خروج آب به شدت سخت میکرد.
فارس: مهمترین اقدامات شهرداری گنبدکاووس در سیل اخیر چه بود؟
طعنه گنبدی: در ابتدای وقوع حادثه هدایت آب به سمت مزارع حاشیهای و خارج از سطح شهر به همراه باز کردن دریچهها و کانالهای تعبیه شده در اولویت کار ما قرار گرفت، سپس کمک به مردم محبوس شده در منازل و خودروها مرحله بعدی کمک و امدادرسانی ما بود که در کنار حضور دستگاههای لجستیکی و مکانیکی برای رفع انسداد و بازگشایی مسیرها مشغول خدمت بودند.
در این حادثه بالغ بر 170 اصله درخت در سطح شهر گنبدکاووس دچار واژگونی و شکستگی شده بودند که جمعآوری این تنهها برای جلوگیری از آسیب بیشتر و جمعآوری خاشاک و زبالههای سنگین از درون آب اقدام بعدی ما در روزهای نخست وقوع سیل بود.
پاکسازی و گلزدایی از خیابانهای اصلی شهر ظرف 72 ساعت بعد از سیل، لایروبی و گلزدایی از منازل در محلات مختلف به ویژه افغان آباد، سیدآباد و محله رسالت از دیگر اقدامات شهرداری در این حادثه بود که البته باید از حفظ و حراست از سلامت پلهای ورودی شهر نیز در کنار این فعالیت ها نام برد.
* 150 متر لولهگذاری برای خروج آب از محله کوی پلیس
فارس: طولانی شدن روند تخلیه آب در محله کوی پلیس به چه علت بود؟
طعنه گنبدی: بیشترین مشکل از حیث ماندگاری آب را در محله کوی پلیس گنبدکاووس داشتیم که علت آن پالانهای بودن کانال زیرزمینی هدایت آب و ریزش آن در حادثه اخیر بود که البته به سرعت با همکاری اداره امور آب گنبدکاووس با لولهگذاری برای 150 متر از مسیر به صورت موقت مسیر خروج آب را طراحی و اجرا کردیم.
پیمانکار انتخاب شده برای ایجاد مسیر دائمی و ایمن این کانال نیز از ابتدای هفته جاری کار خود را آغاز کرده است که امیدواریم کانالگذاری اساسی و ایمن در این منطقه به زودی به بهرهبرداری رسیده و از وقوع آبگرفتگی در این منطقه برای همیشه جلوگیری کند.
فارس: غرامت منازل بیمه شده به چه میزانی پرداخت میشود؟
طعنه گنبدی: چندین جلسه مشترک با نمایندگان بیمه مرکزی مستقر در گنبدکاووس و مناطق سیلزده شهر برگزار کردیم و با توجه به اینکه در سطح شهر گنبدکاووس 26 هزار واحد مسکونی و بالغ بر 6 هزار واحد تجاری از سوی شهرداری بیمه شدهاند مقرر شد در صورت تائید آسیب تا سقف 10 میلیون تومان در حوزه ابنیه و 6 میلیون تومان در بخش اسباب و اثاثیه به منازل مسکونی غرامت داده شود.
*پرداخت خسارت به 3400 منزل شهری در گنبدکاووس
فارس: پرداخت غرامت توسط بیمه از چه زمانی آغاز میشود؟
طعنه گنبدی: تا به امروز کارشناسان ما به همراه کارشناسان بیمه مرکزی بیش از 3 هزار و 400 واحد مسکونی را بازدید و ارزیابی کردهاند و برای 2 هزار و 700 منزل مسکونی تشکیل پرونده صورت گرفته و فرآیند پرداخت خسارت برای یک هزار و 700 منزل نیز آغاز و آماده پرداخت شده است.
فارس: اگر بخواهید یک خبر خوش به مردم سیلزده گنبدی بدهید چه خواهید گفت؟
طعنه گنبدی: اتفاقا به سوال خوبی اشاره کردید، در روزهای گذشته چند جلسه ویژه شورای شهر با محوریت سیل اخیر برگزار شد که در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر گنبدکاووس تصمیم گرفتند که هزینه دریافت پروانه ساختمانی تا زیربنای 100 متر را برای سیلزدگان اخیر رایگان اعلام کنند
فارس: آیا در سیل اخیر به زیرساختهای شهری نیز آسیبی وارد شده است؟
طعنه گنبدی: اگر مقصود تاسیسات شهری است بله زیرا براساس آمار ارائه شده از سوی کارشناسان ارزیاب ما خسارات وارد شده به تاسیسات شهری گنبدکاووس 178 میلیارد تومان بوده است اما در حوزه زیرساختهای توسعه و خدماتی از جمله برق و آب و ...
باید از مسؤولان مربوطه این نهادها سوال کرد.
* فعالیت 477 نیروی شهرداری برای خدمت به سیلزدگان
فارس: حجم آماری خدمات شهرداری در حوزه منابع انسانی و لجستیکی چقدر بوده است؟
طعنه گنبدی: در طول مدت زمان وقوع سیل و مدیریت این بحران بالغ بر 477 نیروی شهرداری و 56 دستگاه از ماشینآلات این نهاد به صورت پیوسته مشغول خدمت به مردم عزیز بودهاند که ضمن آمادهباش تمامی نیروها هیچگونه مرخصی نیز به پرسنل شهرداری تا پایان رفع بحران اعطا نشد.
فارس: اگر حرف ناگفته دیگری دارید، بفرمایید:
طعنه گنبدی: من باید از حمایتها و همراهی رسانهها در طول این روزهای سخت و پرکار و همچنین اعتماد مردم عزیز به مسؤولان که باعث همدلی و رفع سریعتر بحران به همراه کاهش آسیبها شد، تشکر و قدردانی کنم.
انتهای پیام/83014/خ