مرکز مبادله و پردازش هوشمند پستی در خراسان رضوی به بهرهبرداری رسید
امروز با حضور برخط مدیرعامل شرکت ملی پست مرکز مبادله و پردازش هوشمند پستی در خراسان رضوی به بهرهبرداری رسید.

ایسنا/خراسان رضوی امروز با حضور برخط مدیرعامل شرکت ملی پست مرکز مبادله و پردازش هوشمند پستی در خراسان رضوی به بهرهبرداری رسید.
رمضانعلی سبحانی فر امروز، ۱۹ مرداد، در مراسم بهرهبرداری از مرکز مبادله و پردازش هوشمند(سورتینگ) پستی که در اداره کل پست خراسان رضوی اظهار کرد: در دنیای امروز لازم است نگاه و رویکردمان در شرکت ملی پست نسبت به گذشته تغییر کند.
در حقیقت شرایط امروز صنعت پست مانند گذشته نیست که با بستههای کوچک تامین مالی ارائه خدمات صورت گیرد.
امروز نیازهای جامعه چیز دیگری است و متناسب با آن باید رویکرد خود را تغییر دهیم.
ما برای رضایتمندی مردم باید تلاش کنیم و راهکارهایی را به وجود بیاوریم که میزان رضایتمندی افزایش یابد.
وی افزود: امروز شاهد تغییرات چشمگیر در سطح کشور از جمله در بخشهای مختلف شبکه پست هستیم.
اگر این نگاه و تغییر رویکرد که در پست ایجاد شده که البته باید ادامه پیدا کند، ایجاد نشده بود، وضعیت پست امروز به مراتب بدتر بود.
مدیرعامل شرکت ملی پست با اشاره به اینکه برنامه مکانیزه کردن پست از پیش از انقلاب در دستور کار بوده، عنوان کرد: امروز نیز به همت مجموعه مدیران شرکت روند مکانیزاسیون پست ادامه پیدا کرده و در این مسیر گام به گام پیش میرویم.
شکایات شهروندان از پست ۲۵ درصد کاهش پیدا کرده است
سبحانی فر در خصوص برنامههای این شرکت برای صیانت از سلامت بستههای پستی گفت: مرسولات و بستهبندیهای بزرگ با استفاده از نیروی انسانی صدمه میخورد.
در حال حاضر آمار خسارات و غرامات نسبت به قبل از اجرایی شدن این طرح کاهش و میزان رضایتمندی مردم افزایش پیدا کرده است.
در واقع بر طبق گزارشات موجود شکایات مردمی ۲۵ درصد نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد هابهای منطقهای و خطهای حدود مستقیم استانهای همجوار باعث افزایش سرعت کار و کاهش خسارات وارده به بستههای پستی مردم شده است.
پیش از این مرسوله ها چندین مرحله باید پیاده و سوار میشد تا به مقصد اصلی میرسید ولی امروز با ایجاد خطهای مستقیم و هابهای منطقهای این امر به حداقل رسیده است.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ملی پست با اشاره به موضوع فراگیری تجارت الکترونیک و لزوم فراهم کردن زیرساختهای لجستیک عنوان کرد: موضوع لجستیک بخش دیگری از پازل مکانیزاسیون شبکه ملی پست است که با خرید ۴۰۰ دستگاه وانت برای ناوگان درون شهری و ۴۰ دستگاه کامیون برای ناوگان برون شهری ظرفیت لجستیکی شبکه پست تقویت گردید.
سبحانی فر خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر این است که تمام مدیران نسبت به هوشمندسازی پست همت داشته باشند.
موضوع هوشمندسازی پست باید در بخشهای مختلف در دستور کار باشد.
در حال حاضر موضوع هوشمندسازی رصد کالا در کل کشور در دستور کار قرار دارد.
این شبکه زیرساختی بسیار مهمی در پست است.
با تغییراتی که ایجاد شده، شرکت پست آمادگی دارد در ارسال تمام کالاها پایش و رصد داشته باشد.
از این طریق میتوان با جلوگیری از احتکار و قاچاق کالاهای اساسی و ضروری شاهد قرارگیری صحیح هر کالا در جایگاه اصلی خود باشیم.
سبحانی فر ادامه داد: همچنین زمانی که سامانه تجارت الکترونیکی با این شبکه در کنار یکدیگر قرار گیرد و موضوع رصد اطلاعات دستگاههای تولیدکننده، واردکننده و توزیع کننده عمده و همچنین خورده فروش در این سامانه راهاندازی شود، میتوان شاهد شکلگیری نظم و نسق دقیقتری در نظام توزیع کشور بود.
خوشبختانه در حال حاضر این شرایط در نظام پستی کشور به وجود آمده و انشالله بتوانیم گامهای موثری را در نظم دهی به نظام توزیع کشور برداریم.
مشهد چهارمین شهری که به مرکز مبادله و پردازش هوشمند پستی مجهز میشود
در ادامه این مراسم حسین غضنفری، معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست، اظهار کرد: پروژه راهاندازی این طرح از اسفند ماه سال گذشته کلید خورد که در فرایند اجرای آن توانستیم مرکز خلیج فارس را در تهران مجهز کنیم.
سپس این پروژه در شهر اصفهان و همچنین شیراز اجرا شد و امروز در مراکز تبریز و مشهد این موضوع در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده است.
وی در خصوص لزوم استفاده از سورتینگ در امور پستی عنوان کرد: استفاده از سورتینگ به عنوان یک اتصال راهبردی در شبکه پست محسوب میشود.
ما برای اینکه به سمت هوشمندسازی شبکه پست حرکت کنیم، نیازمند اطلاعاتی هستیم که بتواند به هم متصل باشد.
در حال حاضر سورتینگ این امکان را فراهم کرده است.
باید توجه داشت این یک گام اساسی است که به تغییر روش کارکرد شبکه پست میانجامد.
معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در رابطه با دیگر مزایای این روش بیان کرد: از دیگر نکات مثبت این دستگاه کاهش خطای تجزیه، افزایش سرعت تجزیه، کاهش نیاز به نیروی انسانی و افزایش روندهای مدیریت است.
افزایش ظرفیت شرکت پست خراسان رضوی برای رسیدگی به ۳۰۰۰ مرسوله پستی در هر ساعت
در ادامه این نشست سید احمد موسوی، مدیرکل پست خراسان رضوی، اظهار کرد: یکی از رویاهای مدیریت پست استان این بود که بتوانیم از یک تکنولوژی به خصوص در بخش سورتینگ را در استان استفاده کنیم که این مهم با تلاش محققین حوزه فنی و فناوری محقق شد.
وی با اشاره به بهرهبرداری از مرکز مبادله و پردازش هوشمند پستی در خراسان رضوی عنوان کرد: پیش از به کارگیری این دستگاه و کار به صورت دستی شرایط به گونهای بود که هر نیروی انسانی در روز میتوانست برای ۶۰۰ مرسوله مهر وارده بزند و آن را تجزیه کند ولی این مرکز با استفاده از این دستگاه قادر است در هر ساعت ۳۰۰۰ مرسوله را وارده و تجزیه کند.
همچنین در فرایند تجزیه با دست، یک مرسوله باید پرتاب میشد و داخل قفسه میافتاد ولی این دستگاه به آرامی و با کمترین صدمه این کار را انجام میدهد.
روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ هزار مرسوله باید سورت شود
مدیر کل پست خراسان رضوی با تاکید بر اهمیت این دستگاه در کاهش خسارات و بالا بردن سرعت تجزیه گفت: روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ هزار مرسوله وجود دارد که باید سورت بشود.
در پست استان این دستگاه میتواند در بالا بردن سرعت و کاهش صدمات به مرسولات کمک کند.
با استفاده از این روش صدماتی که به مرسولات مردم وارد میشد، نزدیک به صفر شده است.
موسوی ادامه داد: امیدواریم با استفاده از سورتینگ رضایتمندی مردم بیشتر و میزان خسارات و صدمات به مرسولات به حداقل برسد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس برآوردهای صورت گرفته قیمت این دستگاه ۱۰ میلیارد تومان است، در خصوص همراهی بخش خصوصی برای تهیه دستگاه مبادله و پردازش هوشمند پستی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی چهارمین استان در زمینه بهرهبرداری از این دستگاه است.
تامین این ابزار به تنهایی برای شرکت پست سنگین و دشوار بود؛ به همین جهت با پیگیریهای صورت گرفته توسط مدیرعامل شرکت ملی پست و همراهی اعضای هیات مدیره شرکت اسباب این کار فراهم شد تا با کمک بخش خصوصی سرمایهگذاریهای لازم در این خصوص صورت گیرد.
انتهای پیام