خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت آموزش مهارت‌های زندگی به دانش آموزان

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | جمعه، 15 مرداد 1400 - 06:06
دیناروند گفت: آموزش و پرورش باید مهارت‌های ده گانه زندگی از جمله حس مسئولیت و تعهد را از همان دوران مهدکودک و دبستان به بچه‌ها آموزش دهد.
فرزند،جمعيت،ازدواج،تك،حوزه،زندگي،ديناروند،باليني،روانشناس،پژ ...

روانشناس بالینی و پژوهشگر حوزه جمعیت مطرح کرد؛
به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ناهید دیناروند روانشناس بالینی و پژوهشگر حوزه جمعیت در یکی از برنامه‌های رادیویی درباره لزوم فرهنگ سازی و تغییر سبک زندگی توسط رسانه ملی گفت.
این روانشناس بالینی و پژوهشگر حوزه جمعیت بیان کرد: اگرچه ازدواج یک مسئله چند بعدی است و بیکاری و مسائل اجتماعی و فردی در کاهش ازدواج مؤثرهستند، اما آموزش مهارت‌های ارتباطی و مسئولیت‌پذیری نیز برای افزایش اشتیاق جوانان بسیار ضروری است.
دیناروند درمورد الگو‌های آینده پژوهی جمعیت ایران گفت: یکی از علل کاهش رغبت جوانان به ازدواج، عدم آگاهی و آموزش مهارت‌های ارتباطی و مهارت زندگی و عدم تعهد و مسئولیت پذیری است.
وی تصریح کرد: تک فرزندی آسیب‌های زیادی را در بردارد.
تک فرزندی از جنبه‌های گوناگون عاطفی و روان شناختی می‌تواند به فرزند آسیب وارد کند و از طرفی به والدین و اجتماع هم آسیب می‌زند.
دیناروند خاطرنشان کرد: ازدواج یک تعهد است و فرد باید این را بیاموزد و بر اساس آن رفتار کند.
تنها در این صورت است که آرامش بین زوجین که خداوند در قرآن کریم وعده داده، در زندگی حاکم می‌شود.
وی در ادامه بیان کرد: معمولاً در خانواده‌های تک فرزند، تمام هم وغم پدر و مادر همین یک فرزند می‌شود و فرزند مرتباً تحت نظر و مراقبت و چک کردن‌های بی مورد پدر و مادر قرار می‌گیرد و این چک کردن‌ها استقلال و سلامت روانی تک فرزند را از بین می‌برد و باعث افسردگی و اضطراب در او می‌شود.
وی افزود: فرزند در کنار همسالان خود به رشد و کمال می‌رسد نه در کنار بزرگسالان.
وقتی الگو‌های رفتاری تک فرزند فقط پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ شوند امکان رقابت هم از او گرفته می‌شود و نمی‌تواند آن حس بخشش و ایثار در بازی‌های کودکانه با خواهر و برادر را تجربه کند و در نهایت هم به فردی منزوی تبدیل می‌شود.
دیناروند تاکید کرد: باتوجه به وضعیت کنونی جمعیت کشور باید به صورت اجرایی و عملی به این موضوع ورود کنیم.
وقتی دولت و مجلس صحبت از افزایش میزان ازدواج جوانان می‌کنند باید مشوق‌هایی هم ارائه و قوانینی وضع کنند که قابلیت اجرایی داشته باشند.
این روانشناس بالینی و پژوهشگر حوزه جمعیت گفت با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی توسط رسانه ملی گفت: متخصصان مربوط در آموزش و پرورش باید یک تغییر اساسی در کتب درسی ایجاد کنند و مهارت‌های ده گانه زندگی از جمله حس مسئولیت و تعهد را از همان دوران مهد کودک و دبستان به بچه‌ها آموزش دهند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/