برنامه دانشگاهها در مناطق سیلزده/ ۳ درصد از مقالات علمی جهان در ایران تولید میشود
برومند گفت: ۳ درصد از مقالات برتر جهانی را تولید میکنیم و اولین کشور برتر علمی در میان کشورهای اسلامی هستیم

معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری مطرح کرد؛
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به گزارش خبرنگار، مسعود برومند معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست هم اندیشی وزیر علوم با صاحب نظران علمی کشور که صبح امروز در وزارت علوم برگزار شد، اظهار کرد: برای رسیدن به نقطه کنونی از راه پر پیچ و خمی گذر کردیم و آرام آرام دانش خود را گسترش دادیم.
وی با بیان اینکه فارغ التحصیلان ایرانی کارهای بسیار خوبی انجام دادهاند، گفت: در مطالعات اجتماعی، علوم پایه، پزشکی افتخارات بسیار خوبی کسب کردهایم و ۳ درصد از مقالات برتر جهانی را تولید میکنیم و اولین کشور برتر علمی در میان کشورهای اسلامی و رتبه ۱۶ جهان هستیم.
برومند بیان کرد: دانشگاهیان به دنبال این هستند تا دانش پلهای برای پاسخ به نیازهای کشور شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به چالشهای پیش رو کشور گفت: ایران با کمبود آب، ریزگردها مواجه است و از سوی دیگر با مشکل بیکاری مواجه هستیم و اشتغال پذیری فارغ التحصیلان از وظایف پیش رو است.
وی ادامه داد: نیاز به راهحلهای جدیدی داریم و باید به کمک تیم تحقیقاتی و از طریق راه حلهای فناورانه ایدههای خود را به محصول و خدمات تبدیل کنیم، ما به دنبال توسعه فناوریهای جدید هستیم و اگر در گذشته میتوانستیم به تنهایی چالشها خود را برطرف کنیم امروز باید از طریق همکاریها برنامههایمان را پیش ببریم.
فارغ التحصیلان باید کارآفرین شوند
برومند با بیان اینکه فارغ التحصیلان باید کارآفرین شوند، گفت: اکوسیستم مناسب نوآوری باید ایجاد شود و به کمک این سیستم پیجیده ایدهها را به محصول تبدیل کنیم.
معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: متاسفانه نگاهی که در بدنه علمی وجود دارد و جای اشتراک سبب افتراق میشود و هیچ ارزیابی خاصی درباره گروههای علمی انجام نمیگیرد درحالی که همکاریها باید به صورت کافی وجود داشته باشد و در یک نظام واجد برنامههای علمی پیش بروند.
همکاری مناسبی میان دانشگاهها و پژوهشکدهها وجود ندارد
وی ادامه داد: همکاری مناسبی میان دانشگاهها و پژوهشکدهها وجود ندارد و هر دو نهاد یکدیگر را رقیب میدانند و ادامه این نگاهها مانع از تشکیل نظام واحد و منسجم میشود.
برومند با اشاره به تشکیل اکوسیستم مناسب اظهار کرد: برای تشکیل اکوسیستم نوآوری باید نگاه خود را تغییر دهیم توسعه علم و فناوری باید سد راه توسعه ناهمگون برنامهها شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به برنامه دانشگاهها در مناطق سیل زده گفت: دانشکدههای مختلف حضور پر رنگی در مناطق سیل زده داشته اند و همچنین برخی از دانشگاهیان در ستاد بحران حضور دارند و این تصویر مناسبی است که از دانشگاه ساخته میشود.
رصد اشتغال با دقت انجام میشود
برومند با اشاره به رصد اشتغال گفت: این کار با دقت پیش میرود، از طریق سامانه وزارت کار میزان اشتغال دانشگاهیان استخراج شده است و در بحث تقاضا محور کردن رسالهها طرحی تدوین شده است و به دنبال این هستیم که به دانشگاهها گرنت کامل ارائه شود.
وی ادامه داد: برنامه کشور باید دقیقتر و عملیاتی شود زیرا صرف تدوین بودجه پاسخگو نیست باید بتوانیم در شرایط سخت راه حلهای خود را ارائه کنیم و دریافت نیاز دقیق دستگاهها برای ما مهم است از این رو در ۱۰ دانشگاه معین سراسر کشور برنامه عملیاتی تدوین شده است.
برومند با اشاره به همکاری دانشگاه و دستگاههای اجرایی گفت: برای پیش برد تمام فعالیتهای علمی نیازمند همکاری و حضور اساتید و صاحب نظران هستیم و به کمک یکدیگر میتوان دستاوردهای خوبی کسب کرد.
وی یادآوری کرد: بزرگترین مجموعه کارشناسی کشور هستیم و این مجموعه میتواند تصویر علمی درستی از کشور را ایجاد کند.
انتهای پیام/