خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جریان آب در رگ‌های "قره چای" پس از دو دهه

ایسنا | اجتماعی و حوادث، استان‌ها | دوشنبه، 26 فروردین 1398 - 09:31
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: با رهاسازی آب سد الغدیر، رودخانه قره چای پس از دو دهه رنگ آب به خود دیده و مسئولان باید تلاش کنند حقابه زیست محیطی تالاب‌ها و رودخانه‌های استان تثبیت شود.
آب،زيست،استان،رودخانه،قم،حقابه،الغدير،قره

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: با رهاسازی آب سد الغدیر، رودخانه قره چای پس از دو دهه رنگ آب به خود دیده و مسئولان باید تلاش کنند حقابه زیست محیطی تالاب‌ها و رودخانه‌های استان تثبیت شود.
‌به گزارش ایسنا، سید رضا موسوی مشکینی با اشاره به رهاسازی آب از سد الغدیر، عنوان کرد: در حال حاضر آب با دبی ۵۰ مترمکعب در ثانیه در رودخانه قره چای جاری شده و پس از دو دهه سخت و ناگوار، این رودخانه جان تازه ای گرفته است.
وی در ادامه افزود: متأسفانه پس از احداث سد الغدیر بر روی رودخانه قره چای در استان مرکزی، آورد آب این شریان حساس و حیاتی در استان قم برای دو دهه به صفر مطلق رسیده و اثرات عمیق و نامطلوبی را بر سفره‌های آب منطقه به ویژه دشت جعفریه و دشت شریف آباد برجا گذاشته بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم خاطرنشان کرد: رهاسازی آب سد الغدیر به عنوان حقابه زیست محیطی رودخانه قره چای و دشت مسیله، موجب کاهش شوری و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی شده و بدون تردید نقش بسیار مهم و مؤثری در احیای زیست بوم منطقه خواهد داشت.
وی در پایان بر ضرورت تثبیت و تخصیص حقابه زیست محیطی رودخانه‌ها و تالاب‌های استان قم تأکید کرد و گفت: برای مدیریت و بهبود وضعیت کانون‌های گرد و غبار در مرکز کشور به ویژه احیای دریاچه نمک، دستگاه‌های اجرایی ذیربط باید برنامه ریزی کنند تا حقابه های زیست محیطی استان قم تخصیص داده شود.
انتهای پیام