خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دو پیک دیگر تا انتهای سال/ تزریق واکسن باید سرعت گیرد

فارس | استان‌ها | سه شنبه، 12 مرداد 1400 - 17:52
‌متخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: اگر وضعیت واکسیناسیون کشور با روند فعلی پیش رود ما حداقل دو پیک دیگر تا انتهای سال خواهیم داشت اما اگر واکسیناسیون سرعت یابد و بتوانیم حداقل ماهانه 7 الی 10 میلیون دوز واکسن بزنیم احتمالا می‌توانیم به این پیک دیرتر برسیم و یا اصلا نرسیم.
واكسن،دوز،واكسيناسيون،كرونا،پيك،تزريق،بزنيم،صالحي،انتهاي،الي ...

‌متخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: اگر وضعیت واکسیناسیون کشور با روند فعلی پیش رود ما حداقل دو پیک دیگر تا انتهای سال خواهیم داشت اما اگر واکسیناسیون سرعت یابد و بتوانیم حداقل ماهانه 7 الی 10 میلیون دوز واکسن بزنیم احتمالا می‌توانیم به این پیک دیرتر برسیم و یا اصلا نرسیم.
دکتر محمدرضا صالحی متخصص عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رابطه با ملاحظات پس از تزریق واکسن کرونا اظهار داشت: نباید پس از تزریق واکسن کرونا خود را ایمن بدانیم و مانند سایر اوقات پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم و این برای پس از تزریق دوز اول یا دوم تفاوتی ندارد.
وی افزود: ممکن است حوادثی مثل تب و لرز، تنگی‌نفس، آبریزش بینی، سردرد و مواردی از این قبیل پس از تزریق دوز اول و یا دوم واکسن کرونا حادث شود که در این مواقع می‌بایست با پزشک مشورت شود.
صالحی در پاسخ به اینکه آیا واکسن کرونا می‌تواند عامل ابتلا به کوید-19 باشد یا خیر عنوان کرد: شبهاتی که درباره واکسن‌های ساخته شده با ویروس‌های مرده مانند اینکه خوردن انواع ویتامین‌ها می‌تواند باعث تقویت ویروس‌های کشته شده داخل واکسن شود کاملا بی‌اساس است.
این دکتر متخصص با تاکید بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تصریح کرد: وضعیت بیمارستان ها به خصوص در بیمارستان‌هایی که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند لحظه به لحظه درحال بدتر شدن است و اکثر بیمارستان‌ها تا حداکثر ظرفیت اسمی خودشان زیر بار رفتند و پیش‌بینی ما این است که تعدادی از افرادی که در وضع وخیم و تحت مراقبت های ویژه قرار دارند را از دست بدهیم.
وی با اشاره به عدم جلوگیری از ترددهای درون‌شهری به برون‌شهری ادامه داد: یکی از نکات خیلی مهمی که وجود دارد توجه بیشتر به بحث پیشگیری و واکسیناسیون است که به نظر من باید با دقت بیشتری هم از باب پروتکل های پیشگیری و هم از باب حمایت از واکسن‌ساز های داخلی در افزایش میزان تولید و همچنین ایجاد راهکارهای مناسب برای واردات بیشتر است چراکه شاید نیاز باشد حداقل 7 الی10 میلیون دوز واکسن در ماه بزنیم اگر بخواهیم اپیدمی را کنترل کنیم.
صالحی با انتقاد از مسئولین مربوطه گفت: نکته ای که تا حدی مغفول مانده است تیم‌های درمانی هستند که بیش از یک سال و نیم است که تحت فشار شدید قرار دارند درصورتی که پرداخت‌هایی که درحال انجام است به هیچ عنوان متناسب با بخش کووید نیست و مالیات یا کسری حقوق که در این بخش پرداخت می‌شود با بخش‌های دیگر یکسان است و این باعث سرخوردگی و دلسردی کارکنان در این بخش خواهد بود و به تبع آن کیفیت خدمت‌رسانی با کاهش مواجه خواهد بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر وضعیت واکسیناسیون کشور با روند فعلی پیش رود ما حداقل دو پیک دیگر تا انتهای سال خواهیم داشت اما اگر واکسیناسیون سرعت یابد و بتوانیم حداقل ماهانه 7 الی10 میلیون دوز واکسن بزنیم احتمالا می‌توانیم به این پیک دیرتر برسیم و یا اصلا نرسیم.
انتهای پیام/ع