ایجاد فروشگاههای عرضه تولیدات استان سمنان/مشاغل خانگی حمایت شوند
سمنان - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار سمنان گفت: باهدف حمایت از کارگاههای کوچک و مشاغل خانگی فروشگاههای عرضه تولیدات استان ایجاد میشوند.

به گزارش خبرنگار مهر، حشمتالله عسگری ظهر سهشنبه در نشست بررسی و رفع مشکلات اخذ گواهینامه و کد بهداشتی برای تولیدات مشاغل خانگی و تولیدات دستی استان سمنان به میزبانی استانداری، ضمن بیان اینکه در خصوص مشاغل خانگی و تولیدات آنها میبایست حمایتهای خوبی صورت گیرد، تأکید کرد: استقرار فروشگاههای محلی در ورودی و خروجی شهرها و فروش تولیدات محلی در آینده نزدیک یکی از اقداماتی است که میتوان برای حمایت از مشاغل کوچک و خانگی در دستور کار داشت.
وی افزود: اقامتگاههای بومگردی، خردهفروشان و نمایشگاههای محلی، با این مشکل مواجه هستند که امید است با اتخاذ راهکارهای مناسب شاهد رونق کارگاههای کوچک و مشاغل خانگی در استان باشیم.
معاون استاندار سمنان گفت: در حوزه مشاغل خانگی و کارگاههای کوچک ابتدا باید با پرهیز از موازی کاری در دستگاههای متولی، سازوکاری منسجم را در پیش بگیریم تا به رفع مشکلات این حوزه بپردازیم از سوی دیگر باید گفت تشکیل شرکتهای تعاونی و عرضه محصولات در قالب شرکتهای تعاونی چندمنظوره، می توناند در بهبود شرایط عرضه و فروش تولیدات کارگاههای کوچک و مشاغل خانگی مؤثر باشد.
عسگری بابیان اینکه الزامات حمایت از تولیدات مشاغل خانگی در استان فراهم نشده است، تاکید داشت: حمایت از تولیدات محلی، در بستر قانون حمایت از مشاغل خانگی، سیاست های اصلی دولت در حمایت از زنان سرپرست خانوار است اما در حال حاضر الزامات اولیه آن فرآهم نیست.
وی ادامه داد: امروزه سلیقه و گرایش مردم به عنوان مصرف کننده اصلی، به تولیدات محلی، محصولات مشاغل خانگی و فرآورده های روستایی افزایش پیدا کرده است و لازم است ضمن تسهیل در روند اخذ کد بهداشتی، الزامات اولیه اینمهم برای تولید کنندگان اینحوزه در استان فرآهم شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با بیان اینکه تولیدات محلی و خانگی در حال حاضر با عرضه در فروشگاه ها و مراکز فروش در شهرهای استان، به سبد خوراک روزانه مردم ورود پیدا کرده است، تاکید داشت: در بسیاری از موارد دخالت در روند توزیع تولیدات محلی و ایجاد محدودیت های غیر معقول، اصول اولیه بهداشتی نمایان را به معضلات بهداشتی پنهان تبدیل کرده و عرضه محصولات غذایی و تولیداتمحلی را با مشکل بزرگ تر روبرو کرده است.
عسگری خاطر نشان کرد: آئین نامه ها و دستور العمل های بهداشتی به صورت بومی بررسی، واکاوی و آسیب شناسی شود و در کارگروه های استانی و شهرستانی و شورای برنامه ریزی استان با استفاده از ساز و کارهای موجود، چارچوب قانونی برای عرضه کنندگان تعیین شود.
وی با بیان اینکه این مهم تقویت تولیدکنندگان و مشاغل خانگی را به همراه خواهد داشت، گفت:ابلاغ زمانبندی خاص به همراه کاهش محدودیت ها و استاندارد های پیشرفته، باعث برنامه ریزی، هدف گذاری و توسعه مشاغل خانگی خواهد شد.