اقدامات مهم در گسترش کسبوکار
تاکنون با خود فکر کردهاید دلیل بقای یک کسبوکار چیست؟ یا اینکه دلایل ازبین رفتنِ بسیاری از کسبوکارها را بررسی کردهاید؟

یادتان باشد که کارآفرینی حتی در مقیاس کوچک، نیازمند یک سری اقدامات اولیه برای ایجاد و اقدامات بعدی برای حفظ و نگهداری و توسعهی کسبوکار ایجاد شده است.
کارآفرینی تنها به اجرایی کردن یک ایده ختم نمیشود بلکه، برای پاگرفتن درختی که میکارید، مراقبت بسیار ضروری است.
1- حفظ مالکیت معنوی با ثبت برند
شاید نیاز نباشد در همان آغاز کار بهدنبال ثبت شرکت بروید اما، ثبت برنداز مهمترین اقداماتی است که کسبوکار نوپای شما را در برابر سوءاستفادههایِ احتمالی مصون میکند.
برای اینکه به درک بهتری از لزوم این کار برسید، فرض کنید که ایدهای را اجرایی کرده و با یک نام مشخص، خدماتی را به افراد ارائه میدهید.
مدت زمانی از فعالیتتان گذشته و بسیاری از افراد، خدمت ارائه شده را با نام برند شما میشناسند.
روزهای طلایی کسبوکارتان رقم خورده و هر روز به تعداد مشتریهایتان اضافه میشود که ناگهان، محصولی مشابه محصول خودتان، با همان نام ولی با کیفیتی نازل بازار را بهدست میگیرد.
هرچقدر تلاش کنید نمیتوانید به مشتریان خود بقبولانید که محصول بیکیفیت، ربطی به برند شما ندارد و تا به خودتان بیایید، بازار هدفتان پر شده از محصول مشابه و البته بیکیفیتی که توسط شخص یا اشخاص دیگر عرضه شده و کیفیت کار شما را زیر سوال برده است.
اینجا همان نقطهای است که بسیاری از کسبوکارها زمین خورده و از بین میروند.
حالا بیایید شرایطی دیگر را برای همین کسبوکار در نظر بگیریم.
محصولی با نام مشخص و کیفیت مطلوب ارائه میدهید، قبل از هرچیز برای حفظ مالکیت معنوی نام محصولتان، فرآیند ثبت برند تجاری را انجام میدهید و حالا پای محصول بیکیفیت با نام مشابه برند شما به داستان باز شده.
در این شرایط نه تنها آسیبی جدی به کارتان وارد نمیشود که شما به عنوان مالکِ معنوی برند ثبت شده، قدرت شکایت از سوء استفاده کننده و مطالبه غرامت را هم دارید.
قوانین ثبت برند کدامند؟
ثبت برند در ایران براساس قانون «ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری مصوب سال 86» انجام میشود و مرجع ثبت علائم تجاری، «اداره مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور» وابسته به قوه قضائیه ایران است.
براساس مادهی 31 قانون فوق، حق استفادهی انحصاری از یک علامت به کسی اختصاص دارد که آن علامت را طبق مقررات این قانون به ثبت رسانده باشد.
مدارک لازم برای ثبت برند
مدارکی که برای ثبت برند نیاز دارید شامل موارد زیر است:
کپی برابرِ اصل شناسنامه و کارت ملی صاحب برند
مدارک ثبتی شرکت (در صورتی که صاحب برند، شرکت باشد)
تصویر لوگو
تصویر مجوز فعالیت مانند جواز کسب یا تأسیس
تصویر کارت بازرگانی برای برندهای خارجی
با مراجعهی حضوری به «اداره مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور» و ارائهی این مدارک میتوانید نام برند خود را ثبت کرده و یا با بهرهگیری از خدمات موسسات معتبر، ثبت اینترنتی نام برند خود را انجام دهید.
2- ثبت شرکت؛ راهی قانونی برای فعالیت
هرچند در همان ابتدای کار نیاز نیست که با ثبت شرکت خود را درگیر مسائل حقوقیِ ناشی از این کار کنید ولی، یکی از مواردی که به پایداری و مراقبت از کسبوکار شما کمک میکند، ثبت شرکت است.
ثبت شرکت بهترین روش برای برخورداری از حمایت قانون در انجام امور تجاری و خدمات سازماندهی شده برای مدت زمان طولانی است.
همچنین میتوانید فعالیت خود را فارغ از وابستگی به اشخاص و در قالب هویتِ حقوقی در سامانه ثبت شرکت ادامه دهید.
مدارک لازم برای ثبت شرکت
برای ثبت یک شرکت تجاری به مدارک زیر نیاز دارید:
داشتن نام 3 بخشی برای شرکت
مشخص کردن حوزهی فعالیت
مشخصات شرکا و تعیین سِمت و میزان سرمایهگذاری هر فرد
آدرس و کدپستی شرکت
سوء پیشینهی تمامی اعضای هیئت مدیره و بازرسان
سرمایهی ثبتی
انتخاب روزنامه
تعیینِ دارندگانِ حق امضا
3- محافظت از اطلاعات و آمارِ مربوط به کسب و کارتان
محافظت از اطلاعاتی که مربوط به کسبوکار شماست، یکی از عوامل بقا و پیشرفت است.
به عملکرد بزرگترین شرکتهای دنیا در این حوزه نگاه کنید.
هیچ شرکتی نتوانسته به بقای خود ادامه دهد و یا فعالیتش را گسترده کند مگراینکه برنامه مشخصی برای حفاظت از دادههای آماری، اطلاعات کاری و هرآنچه که بهطور ویژه مربوط به کسب و کار شرکت است، داشته باشد.
اگر نتوانید بهعنوان یک ایدهپرداز و مجری، از اطلاعات کاریتان محافظت کنید، شک نداشته باشید که در زمانی اندک، رقبا از اطلاعات و آمار شما استفاده و با بهبودِ آنها، شما را از صحنه خارج می کنند.
4- خلاق باشید و از تهدیدها فرصت بسازید
امروزه و در دنیای تجارت دیگر تنها پشتوانهی مالیتان نیست که تضمین کنندهی بقای کسبوکار شماست بلکه خلاقیت شما بهعنوان یک مدیرِ کارآفرین در برخورد با چالشها و موانع است که میتواند حافظ کسبوکارتان بوده و آن را از خطر نابودی مصون نگه دارد.
در برخورد با تهدیدهایی که برای کارتان پیش میآید، خلاقانه عمل کنید.
فضای امکاناتِ موجود را بررسی و راههای مختلفی که میشود از طریق آنها چالش پیش آمده را مدیریت کرد، شناسایی کنید.
یادتان باشد که کسبوکارهای موفق، بدون چالش نیستند بلکه کارآفرینی موفق است و پیشرفت میکند که بتواند در موقعیتهای چالش برانگیز، با بکارگیری روشهای خلاقانه، ناجی کسب و کار خود شود.
5- ارتباط مستمر با مشتری
این جمله را هرگز فراموش نکنید که «راههای ارتباطِ مشتری با یک کسبوکار موفق، هیچگاه بسته نیست»
باید بدانید که بین بقا و پیشرفت کار شما با میزان ارتباط مستمر و البته کارآمد با مشتریان، ارتباطی قوی و مستقیم وجود دارد.
تمام شرکتهایی که توانستهاند برای خود اسم و رسمی به پا کرده و پیشرفت روزافزون داشته باشند، اصل مهم خود را بر پایه مشتریمداری و ارتباطِ کارآمد با مشتریان بنا نهادهاند.
بزرگترین دستاورد شما از ارتباط مستمر با مشتری، رفع نواقص موجود در کارتان بوده و از این راه میتوانید ضمن بالا بردن کیفیت کالا و خدمات خود، نیازهای مخاطب را متناسب با شرایط موجود شناسایی کنید و دایره خدماتیتان را گسترش دهید.
"این مطلب تبلیغاتی است"
انتهای پیام/