روش امام کاظم (ع) برای تبلیغ دین مبین اسلام
امام کاظم (ع) در دوران حکومت با وجود فشارهایی که حاکمان غاصب به شیعیان وارد میکردند، ایستادگی کرد و با روشهای مختلف سعی در ترویج اسلام و افزایش بصیرت شیعیان داشت.

امام کاظم (ع) در دوران حکومت با وجود فشارهایی که حاکمان غاصب به شیعیان وارد میکردند، ایستادگی کرد و با روشهای مختلف سعی در ترویج اسلام و افزایش بصیرت شیعیان داشت.
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، امام موسی کاظم (ع) در بیستم ذیالحجه در مدینه منوره متولد شد و پس از شهادت امام صادق (ع)، امام موسی کاظم (ع) در ۲۰ سالگی به امامت رسید و ۳۵ سال به عنوان امام هفتم شیعیان حکومت کرد.
بیشتر عمر امام موسی کاظم (ع) در عراق سپری شد و عصر امامت ایشان دوران سختی برای شیعیان بود؛ چرا که حرکتهای اعتراض آمیز زیادی به خلفای عباسی صورت گرفت و امام نیز بر تقیه پافشاری داشتند.
حاکمان عباسی در آن زمان با شعار حمایت از شیعیان به قدرت رسیدند، اما طولی نکشید که دشمنی خود را آشکار ساخته و بسیاری از یاران امام کاظم (ع) را به زندان انداختند.
سرانجام امام کاظم (ع) به دستور هارون الرشید مسموم و پس از سه روز به شهادت رسیدند.
حرم امام موسی کاظم (ع) در ظهر کاظمین در نزدیکی بغداد قرار دارد و امام جواد (ع) نیز در کنار پدربزرگشان به خاک سپرده شدند؛ به همین دلیل آنجا به حرم امامین جوادین (ع) معروف شده است.
همزمان با سالروز ولادت امام موسی کاظم (ع)، حرم آن حضرت گل آرایی و با پارچههایی تزیین شد و زائران بسیاری برای عرض تبریک به کاظمین مشرف شدند.
چرا هارون الرشید فدک را به امام کاظم پس نداد؟
حجتالاسلام سیدحسین خادمیان، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به دلایل فشارهای حاکمان زمان امام کاظم (ع) به ایشان و پیروانشان، درباره دوران حکومت امام هفتم شیعیان میگوید: در دوران امام کاظم (ع) فشار شدیدی به شیعیان وارد میشد و از آنجایی که امام کاظم (ع) در هر شهری نمایندهای داشت، افراد بانفوذ حاکمان غاصب از این امر وحشت داشتند و به همین دلیل به آنها فشار وارد میکردند تا از پیروی از امام دست بردارند.
البته هارون الرشید هم مدتی سعی داشت که طوری جلوه دهند که از یاران امام است و حتی پیشنهاد بازگردادن فدک را به امام داد، اما وقتی امام حدود را اعلام کرد و فرمودند که عالم اسلام در حیطه فدک قرار میگیرد، هارون الرشید موقعیت خود را در خطر دید و خود واقعی را نشان و بعد از مدتی دستور به دستگیری امام کاظم (ع) داد.
امام موسی کاظم (ع) با وجود اینکه میتوانست در برابر دشمنان و حاکمان غاصب زمان ایستادگی کند، اما با شیوهای دیگر سعی در ترویج اسلام کرد.
ایشان در کنار تلاش برای افزایش بصیرت و علم مسلمانان و درک عمیق از اسلام، به مسلمانان نشان دادند که سخاوت و بخشش نیاز به ثروت زیاد ندارد و ثروت اصلی یعنی اینکه بتوانی از آنچه داری به دیگران هم بدهی.
امام کاظم (ع) بسیار بخشنده بودند و کسی را از در خانهشان دست خالی رد نمیکردند.
همچنین ایشان هر آنچه از خداوند طلب میکردند، خداوند ان را برآورده میکردند و برای همین هم ایشان را باب الحوائج مینامند و زائران آن حضرت به حرم امامین جوادین (ع) متوسل شده و برای برآورده شدن حوائج ایشان را واسطه میکنند.
روش امام کاظم (ع) برای تبلیغ
کنترل خشم، عبادت همیشگی پروازدگار و بردباری در مصیبتها از دیگر خصوصیتهای امام هفتم شیعیان است.
یکی از روشهای تبلیغی امام کاظم (ع) مبارزه منفی علیه غاصبان بود.
امام حتی در دوران خود شاگردان بسیاری تربیت کردند تا اسلام را توسعه دهند و ان اندیشمندان در نقاط مختلف حضور داشتند تا اسلام را به دیگران هم معرفی کنند.
البته به انها هم سفارش میکردند تا به دلیل حساسیت غاصبان به صورت مخفی اسلام را تبلیغ کنند و در مجامع عمومی موجب حساسیت نشوند.
برخی معتقدند که نباید در تبلیغ دین تقیه داشت اما زندگی امامان ما نشان میدهد که در مواقعی که اسلام و جام شیعیان در خطر است میتوان با روشهایی مثل تقیه و تبلیغ پنهانی اسلام را معرفی و تبلیغ کرد.
در آن زمان با توجه به محبوبیت امام در سرزمینهای مختلف و نفوذ اسلام، هارون که به تنگ آمده بود، ایشان را زندانی کرد و چند نفر را گذاشت تا از او مراقبت کنند.
امام هم در هر لحظه مشغول عبادت و نیایش بود.
آن دوران هارون به چند نفر دستور داد تا امام کاظم (ع) را به شهادت برسانند، اما آنها از این اقدام سر باز زدند تا اینکه در نهایت اقدام به مسموم کردن امام کرد و حتی در آن زمان چند نفر را فرستاد تا در طبیعی بودن مرگ امام شهادت دهند که امام کاظم (ع) متوجه شدند و فرمودند که ظاهری سالم دارم، اما مسموم شدم و به زودی بر اثر مسومیت به شهادت میرسم.
به گزارش فارس، امام کاظم (ع) در حرم امامین جوادین (ع) در کاظمین مدفون شدند و حرم ان حضرت یکی از مکانهای زیارتی است که پس از سرنگونی صدام مقصد بسیاری از زائران بود و همچنان نیز این مکان مقدس پذیرای زائران است.
انتهای پیام/