خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پکن: آمریکا در امور داخلی چین دخالت نکند

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | پنجشنبه، 07 مرداد 1400 - 21:59
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در بیانیه‌ای خواستار عدم مداخله آمریکا در امور داخلی این کشور شد.
چين،تبت،آمريكا،سفر،دالايي،لاما،مقام،خارجه

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در نشستی با حضور خبرنگاران از آمریکا خواست تا مداخله در امور داخلی چین را کنار بگذارد.
بنابر اعلام سی‌جی‌تی‌ان، لیجیان در بخشی از سخنان خود گفت: «آمریکا باید مسائل مربوط به تبت را کنار بگذارد و در امور داخلی چین دخالت نکند.»
او سپس به دیدار روز گذشته «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، با «دالایی لاما» رهبر بوداییان در تبت اشاره کرد و هشدار داد: «ارتباط میان مقام‌های آمریکا و این مقام تبتی، تعهد آمریکا برای به رسمیت شناختن تبت به‌عنوان بخشی از چین را نقض می‎کند.»
این مقام وزارت خارجه چین در ادامه با بیان آن‌که آمریکایی‌ها نباید اظهاراتی در راستای استقلال تبت داشته باشند، و دالایی لاما مدتی است که فعالیت‌های جدایی‌طلبانه خود را آغاز کرده است، افزود: «چنین به اصطلاح مذاکراتی بی‌تأثیراند و از لحاظ محتوا و فرم، غلط محسوب می‌شوند.»
لیجیان سپس به مذاکرات میان آمریکا، تایوان و ژاپن نیز اشاره کرد و گفت: «تایوان از چین جدایی‌ناپذیر است، تلاش برای الحاق مجدد و اتحاد آن با چین متوقف نمی‌شود و ژاپن و آمریکا باید این را بدانند و به توافق‌های سیاسی دوجانبه با چین متعهد باشند.»
این در حالی است که هفته گذشته «شی جین پینگ» رئیس‌جمهور چین، برای اولین بار در مقام رئیس‌جمهور به تبت سفر کرد و از مکان‌های مهم و تاریخی این شهر بازدید کرد؛ اقدامی که در سه دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.
او پیش‌تر در سال ۲۰۱۱ و قبل از رسیدن به مقام ریاست‌جمهوری به تبت سفر کرده بود.
همچنین این سفر اولین سفر یک رئیس‌جمهور به تبت در ۳ دهه گذشته است.
رئیس‌جمهور چین در این سفر از صومعه‌های مختلف دیدن کرد و گذری به خانه سابق «دالایی لاما» رهبر دینی بودائیان تبت نیز داشت.
این درحالی است که چین دولت خودمختار تبت را به رسمیت نمی‌شناسد و دالایی لاما را به جدایی‌طلبی متهم می‌کند.
انتهای پیام/