خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 15 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

موشن‌گرافیک / بشر چه بر سر اُزون آورده است؟

ایسنا | دانش و فناوری، اجتماعی و حوادث، تصویری | دوشنبه، 04 مرداد 1400 - 07:11
استراتوسفر دومین لایه بزرگ اتمسفر است که مجموعه‌ای از گازهای محافظتی از جمله «اُزن» را در خود دارد. آن حدود ۹۸ درصد از اشعه‌های زیانبار خورشید را جذب و مانند یک سپر از حیات در کره زمین محافظت می‌کند. با آغاز دهه ‍۱۹۵۰ میلادی، دانشمندان میزانِ اُزون موجود در اتمسفر را اندازه‌گیری کردند که نخستین نشانه‌ها از وجود مشکلی بزرگ در این لایه آشکار شود. تصاویر هوایی ثابت کرد آسیب‌های وارد شده به آن بر اثر فعالیت‌های انسانی به خصوص آزادسازی گازCFC رخ داده است. در سال ۱۹۸۷ معاهده‌ای با نام «پیمان مونترال» امضا شد که کشورها ملزم شدند تا به تدریج استفاده از گاز CFC و مواد صنعتی مضر را متوقف کنند.
اتمسفر،لايه،اُزن،CFC

استراتوسفر دومین لایه بزرگ اتمسفر است که مجموعه‌ای از گازهای محافظتی از جمله «اُزن» را در خود دارد.
آن حدود ۹۸ درصد از اشعه‌های زیانبار خورشید را جذب و مانند یک سپر از حیات در کره زمین محافظت می‌کند.
با آغاز دهه ‍۱۹۵۰ میلادی، دانشمندان میزانِ اُزون موجود در اتمسفر را اندازه‌گیری کردند که نخستین نشانه‌ها از وجود مشکلی بزرگ در این لایه آشکار شود.
تصاویر هوایی ثابت کرد آسیب‌های وارد شده به آن بر اثر فعالیت‌های انسانی به خصوص آزادسازی گازCFC رخ داده است.
در سال ۱۹۸۷ معاهده‌ای با نام «پیمان مونترال» امضا شد که کشورها ملزم شدند تا به تدریج استفاده از گاز CFC و مواد صنعتی مضر را متوقف کنند.
موشن‌گرافیست: پدرام آقایی / گوینده: آرام توکلی / مترجم: محمدرضا قاسمی