سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۳۶ اکیپ دامپزشکی ذبح دام را در روز عید قربان نظارت می‌کنند

مهر | دین و اندیشه، اجتماعی و حوادث، استان‌ها | سه شنبه، 29 تیر 1400 - 22:58
اردبیل- رئیس نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان اردبیل گفت: ۳۶ اکیپ دامپزشکی ثابت و سیار در روز عید قربان ذبح دام‌ها را در مناطق مختلف استان نظارت می‌کنند.
دام،دامپزشكي،ذبح،گوشت،هموطنان،كشتار،نظارت،منيري،بهداشتي،اكيپ ...

منیری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ریزی سال‌های گذشته امسال نیز بحث نظارت و کنترل بر کشتار عید قربان و همچنین ایام ماه محرم با همکاری دامپزشکی و سایر دستگاه‌ها انجام می‌شود تا گوشت ناسالم به دست مردم نرسد.
وی به افزایش مصرف گوشت قرمز در این روزها اشاره کرد و گفت: تمام تلاش همکاران ما در کشتارگاه‌ها بر این است تا با زدن مهر دامپزشکی نظارت دقیقی را در فرآیند کشتار و ذبح شرعی و بهداشتی دام انجام دهند تا بهترین و با کیفیت‌ترین گوشت به دست مردم برسد.
رئیس نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان اردبیل فعالیت ۳۶ اکیپ دامپزشکی را در روز عید قربان یادآور شد و افزود: ۲۰ اکیپ به صورت ثابت و ۱۶ اکیپ به صورت سیار در سطح استان با همکاری ۶۸ دامپزشک و کارشناس ناظر سعی می‌کنند در خدمت شهروندان باشند.
منیری به کشتارهای غیرمجاز در مناطق روستایی و همچنین مسیر جاده‌ها اشاره کرد و ادامه داد: نباید هموطنان خریدی را از این قصابی‌ها و مراکز غیرمجاز داشته باشند چرا که عرضه گوشت در این مراکز مورد تأیید بهداشت و دامپزشکی نیست و امکان ابتلاء و شیوع بیماری خطرناک تب کریمه کنگو در این مراکز وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: بعد از کشتار لاشه دام به صورت دقیق مورد بررسی پزشکان و مجموعه نظارتی دامپزشکی قرار می‌گیرد تا بهترین گوشت و سالم‌ترین دام در اختیار قصابی‌ها قرار گرفته و از طریق آنها در سطح شهر توزیع شود.
منیری اضافه کرد: در روزهای گذشته و در بازدید از قصابی‌های مختلف به دنبال کشتار غیرمجاز برخی از این واحدها پلمب شده و همچنان تلاش بر این است تا گوشت سالم و ممهور به مهر دامپزشکی در لاشه دام تحویل هموطنان شود.
وی بیان کرد: چنانچه در روز عید قربان هموطنان نیاز به ذبح شخصی داشتند، بهتر است با سامانه ۱۵۱۲ تماس گرفته و همکاران ما با حضور در آن محل نسبت به بهداشتی و ذبح شرعی دام نظارت کنند.
منیری ادامه داد: چنانچه انتقال دام به کشتارگاه وجود داشته باشد همکاران ما در کشتارگاه به صورت رایگان آماده هستند تا دام هموطنان را در آنجا ذبح و نظارت‌های بهداشتی را انجام داده تا خطری متوجه آنها نشود.
وی اظهار کرد: به جای کشتار در منازل، کوچه‌ها و معابر بهتر است این ذبح دام با رعایت اصول بهداشتی در کشتارگاه‌ها انجام شود چرا که امسال خطر بیماری تب کریمه کنگو در کمین است و از خونابه و ترشحات دام امکان انتقال بیماری با سرعت بالا به انسان وجود دارد.
رئیس نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان اردبیل تصریح کرد: کارشناسان دامپزشکی بیماری‌های میکروبی و انگلی را در دام‌ها مورد توجه قرار می‌دهند و انتظار می‌رود هموطنان بعد از ۲۴ ساعت ذبح دام و نگهداری آن در یخچال و دمای مناسب به استفاده از آن اقدام کنند.