خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 18 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نجات 15هزار قطعه ماهی از مرگ در رودخانه‌های کردستان

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 29 تیر 1400 - 21:35
رییس اداره حفاظت محیط زیست بیجار گفت: کاهش شدید نزولات جوی و عدم رها سازی حقابه زیست محیطی و برداشت بی رویه آب از ناحیه کشاورزان حریم رودخانه ها، باعث تلفات ماهی در رودخانه ها می شود.
رودخانه،زيست،حقابه،ماهيان،محيطي،آب،آبي،حفاظت

ایسنا/کردستان رییس اداره حفاظت محیط زیست بیجار گفت: کاهش شدید نزولات جوی و عدم رها سازی حقابه زیست محیطی و برداشت بی رویه آب از ناحیه کشاورزان حریم رودخانه ها، باعث تلفات ماهی در رودخانه ها می شود.
هدایت زادە در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: محیط بانان یگان حفاظت و کارشناسان این اداره در پی گشت و کنترل و پایش منابع آبی و رودخانه ها در سطح شهرستان، تعداد 15 هزار قطعه ماهی از ماهیان بومی را که در گودال های کم آب محصور شده بودند به مسیرهای پرآب یکی از رودخانه های موجود در منطقه حفاظت شده انتقال دادند.
وی افزود: متأسفانه جریان آب به دلیل احداث سد و عدم رها سازی حقابه زیست محیطی و یا برداشت بی رویه و پمپاژ آب از ناحیه زارعین حریم رودخانه قطع شده و موجب به دام افتادن آبزیان به ویژه ماهیان در گودالها و برکه های موجود شده و در حال از بین رفتن هستند.
هدایت زادە ادامە داد: اتلاف ماهیان رودخانه ها متأثر از کم آبی و کاهش بارندگی و عدم تخصیص حقابه زیست محیطی است، به دلیل بحران کم آبی و بارندگی های ناچیز در سال‌های اخیر حقابه زیست محیطی این رودخانه ها را تحت تأثیر قرار داده و دلیل اصلی مرگ و میر ماهیان این رودخانه‌ها شده است.
وی یادآور شد: آبزیان نقش بسیار مهمی در چرخه حیات انسان‌ها داشته و نابودی و تلف شدن آن‌ها ضمن صدمه به محیط زیست موجب تهدید حیات انسانی نیز می شود.
انتهای پیام