نماینده ولیفقیه در کردستان: اقدامات خیرخواهانه و حمایتی نیازمند سعهصدر است
گروه استانها - نماینده ولیفقیه در استان کردستان گفت: جامعه معلولان امیدآفرین هستند چراکه علیرغم همه مشکلات اما امیدوارانه امورات زندگیشان را انجام میدهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حجتالاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی صبح امروز در دیدار با نمایندگان تشکلها، انجمنها و موسسات خیریه مراکز نگهداری و شرکای اجتماعی بهزیستی که در دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار داشت: همواره از ملاقات و شنیدن درددلهای معلولان و بازدید از موسسات خیریه و مراکز فعالیت معلولان استقبال کرده اما انتظار میرود مشکلات و دغدغهها به صورت مکتوب ارائه تا مورد بررسی قرار گرفته و بیشتر وقت جلسات به طرح مسائل و مطالب اساسی پرداخته شود.
وی با بیان اینکه هر ارگان و تشکیلاتی که کار خدمت بیمنت و دلسوزانه انجام داده قابل تقدیر و از آنان حمایت میکنیم، گفت: متاسفانه برخیها با عناوین مختلفی در فضای مجازی از معلولان سوءاستفاده کرده در حالیکه در باطن، رفتار و سبک زندگیشان هیچ کارایی لازم را ندارند.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان خدمت به خلق را ارزشمند و یک مسئله اساسی دانست و تصریح کرد: بنده تنها به خاطر خدمت به مردم این مسئولیت را پذیرفته و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نخواهم کرد.
وی با اشاره به اینکه در بازدیدهای میدانی و سفرهای شهرستانی و روستایی از هر کسی که در خانه و سیستم زندگیشان مشکل داشته، حمایت میکنیم، افزود: ادای تکلیف انسانی و توجه به مقام انسانیت، انسان را وادار به انجام کارهای خیرخواهانه و حمایتی میکند.
حجتالاسلام و المسلمین پورذهبی با یادآوری اینکه اقدامات خیرخواهانه و انجام کارهای حمایتی نیازمند نشاط درونی، روی گشاده و صعهصدر بوده و ربطی به سن و سال ندارد، اظهار کرد: خدمت در این حوزه یک مقوله اداری نیست بلکه نگاه انسانی بوده و باید تقویت شود.
وی از اعلام حمایت از جامعه معلولان خبر داد و خاطرنشان کرد: معلول یک نقض ظاهری داشته اما انسانیت، معنویت و باطن آن فرد مهم بوده که باید ارزش و جایگاه آنان حفظ شود.
نماینده ولیفقیه در استان کردستان یادآور شد: جامعه معلولان امیدآفرین هستند چراکه علیرغم همه مشکلات با امید سختیها را تقبل کرده و امورات زندگیشان را ادامه داده و بسیاری از آنان در حوزههای مختلف همچون ورزشی مدال کسب افتخارآفرینی کردهاند.
حجتالاسلام و المسلمین پورذهبی با تاکید بر اینکه امید به زندگی تقویت شود، عنوان کرد: امیدوارم معلولان با طراوت، بانشاط، دلسوزانه و امیدوارانه به فعالیتهایشان ادامه دهند.
افزایش مستمریبگیران بهزیستی؛ اعتبارات دولتی پاسخگو نیازمندیهای معلولان کردستان نیست
سیدصباح قریشی، مدیرکل بهزیستی استان کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه امسال بهزیستی در گام دوم هوشمندسازی، محلهمحوری و سلامت اجتماعی در خانواده نامگذاری شده است، اظهار داشت: 141هزار نفر کردستانی از بهزیستی خدمات مختلف دریافت و مستمری میگیرند.
وی با ابراز خرسندی از اینکه هماکنون مستمری، یارانه مراکز و حق یارانه معلولان به صورت هوشمند و الکترونیکی پرداخت میشود، تصریح کرد: کردستان از لحاظ بهرهمندی از اعتبارات، سیزدهمین استان کشور است.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان از تقویت محلهمحوری و سرمایههای اجتماعی خبر داد و افزود: در سال گذشته بهزیستی 53مرکز مثبت زندگی در سطح استان ایجاد و 30هزار پرونده در بین این مراکز تقسیمبندی و 21نوع خدمات دریافت کردند.
قریشی با اشاره به اینکه در هر مرکز مثبت زندگی 3 نفر از فارغالتحصیلان بهکارگیری شدهاند، گفت: بهزیستی در بخش سلامت اجتماعی و پیشگیری همواره پای کار بوده و در سال گذشته 8 هزار تماس تلفنی با اورژانس اجتماعی این سازمان برقرار شده و به دو هزار تماس در محل خدمات ارائه شد.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان به اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه انجام غربالگریها باعث کاهش تعداد معلولان شده است به طوریکه هماکنون غربالگری 98درصد افراد تازه متولدشده انجام شده و از ناشنوایی و نابینایی کودکان پیشگیری میشود.
وی ادامه داد: 70 درصد کودکان رده سنی 3 تا 6ساله مورد تست غربالگری قرار گرفتهاند.
مدیرکل بهزیستی کردستان به اقدامات انجام شده در حوزه اجتماعی اشاره و اذعان کرد: سال گذشته 111 کودک کار در سطح استان شناسایی و توسط یکی از مراکز نگهداری خدمات مختلف به آنان ارائه و مورد حمایت قرار گرفتند.
وی از افتتاح 101 واحد مسکونی مددجویی در طول هفته جاری در استان خبر داد و افزود: 659 واحد نیز در دست احداث بوده و پیشبینی شده که تا پایان سالجاری 223 واحد مسکونی دیگر نیز به افراد تحتپوشش در کردستان واگذار شود.
قریشی از ایجاد اشتغال برای دو هزار و 227 نفر کردستانی تحتپوشش بهزیستی در سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: در همین مدت 808 میلیارد ریال تسهیلات کمبهره به دو هزار و 279 نفر پرداخت شده است.
وی گفت: در سالجاری نیز برای دو هزار و 239 نفر افراد تحت پوشش بهزیستی استان کردستان شغل ایجاد میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان از واکسیناسیون 93.6درصدی؛ 842 نفر سالمند و معلولان ذهنی تحت پوشش بهزیستی در استان خبر داد و اظهار کرد: 57 نفر باقیمانده نیز از لحاظ پزشکی مجوز تزریق واکسن ندارند.
وی از افزایش 8 تا 11 برابری مستمریبگیران بهزیستی در سالجاری خبر داد و افزود: در حال حاضر به هر فرد معلول که در مراکز و سالمندان نگهداری میشوند دو میلیون تومان و معلولان بیسرپرست و بدون خانواده نیز دو میلیون و 400 هزار تومان یارانه پرداخت میشود.
قریشی اعلام کرد: برای حق پرستاری هر فرد معلول که در خانه نگهداری میشود نیز یک میلیون تومان و 300هزار تومان حق تهیه اقلام بهداشتی در نظر گرفته شده است.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان از پرداخت 100درصدی شهریه تمام دانشجویان زیر پوشش در دانشگاه آزاد و پیام نور خبر و افزود: در حال حاضر 316 نفر دانشجوی معلول در دانشگاه آزاد استان مشغول تحصیل بوده و سال گذشته در زمینه توانبخشی مبتنی بر جامعه 2 میلیارد و 700 میلیون تومان هزینه شده است.
قریشی با اذعان به اینکه برای ساخت مسکن خانوارهای دومعلولیتی در استان مشکل زمین داریم، یادآور شد: از 101 واحد مسکونی مددجویی که در هفته بهزیستی به بهرهبرداری میرسد، 23واحد مربوط به خانوارهای دارای دومعلول است.
وی افزود: در حال حاضر 310خانوار دارای دومعلول فاقد مسکن هستند که برای تامین این واحدها فاقد سهمیه و مشکل زمین داریم.
مدیرکل بهزیستی کردستان با اذعان به اینکه اعتبارات دولتی پاسخگوی نیازمندیهای جامعه معلولان نیست، یادآور شد: در مجموع شش هزار و 100نفر افراد تحت پوشش در سطح استان فاقد مسکن هستند.
وعده راهاندازی اخبار ناشنوایان در صداوسیما کردستان تحقق یابد
نصرالله ابراهیمی، مشاور استاندار کردستان در امور معلولان نیز در این نشست با بیان اینکه حمایتطلبی از جامعه هدف اظهار داشت: در همین راستا با پیشنهاد و پیگیری بهزیستی، حوزه مشاور معلولان راهاندازی و کردستان جزو استانهای معدودی بوده که همه فرمانداران، اکثر شهرداران و مسئولان مشاور معلولان دارند.
وی با تاکید بر اینکه انتظار میرود از جامعه بهزیستی حمایت شود، گفت: هفته گذشته طرح جامع یکپارچهسازی خط بریل کردی رونمایی در دانشگاه کردستان رونمایی و از این به بعد نابینایان میتوانند به آثار و ظرفیتهای این خطه دسترسی و توانمندیهای خود را در اختیار جامعه قرار دهند.
ابراهیمی با بیان اینکه از صدا و سیما انتظار حمایت بیشتر از معلولان داریم، تصریح کرد: مسئولان این حوزه قول راهاندازی اخبار ناشنوایان را دادند که تاکنون محقق نشده است.
اعتماد خیرین نسبت به دستگاه دولتی در کردستان از بین رفته است
شامی، رئیس هیئت مدیره خانه خیرین استان کردستان با اشاره به اینکه این خانه هماهنگکردن موسسات در راستای اهداف موردنظر و انتخابات هیئت مدیره هرسه سال یکبار برگزار میشود، اظهار کرد: این خانه به صورت مردمی و بدون اعتبار دولتی فعالیت میکند.
وی گفت: بسیاری از وظایف و اهداف موسسات برای ادارات مغفول مانده و دستگاههای اجرایی نیز نسبت به انجام وظایف خود بیتوجه بوده که همین امر باعث شکاف و فقر فرهنگی و مالی شده است.
رئیس هیئت مدیره خانه خیرین استان کردستان از تشکیل کمیتههای تخصصی در این خانه خبر داد و اذعان کرد: متاسفانه اخیرا خیرین اعتمادشان نسبت به دستگاههای دولتی در کردستان کم شده و دلیل آنهم عدم اجرای انجام وظایف بهنحو احسن است.
شامی با تاکید بر اینکه مدیرکل بهزیستی کردستان سیاست و اهداف تعاملی خانه خیرین را به ادارات دولتی معرفی کنند، افزود: متاسفانه برخیها رویکرد گداپروری را در پیش گرفته در حالیکه باید مهارتآموزی و کارتخصصی جهت ریشهکنی فقر به افراد نیازمند آموزش داده شود.
دغدغههای معلولان کردستانی روز به روز بیشتر میشود
رضا حسینزاده، رئیس یکی از انجمنهای شهرستان قروه با تایکد بر اینکه باید دیدگاه حمایتی از معلولان توسط روحانیون برای آحاد مردم تبیین شود، اظهار داشت: متاسفانه مشکلات معلولان بهزیستی بعد از گذشت سالهای متمادی هنوز برطرف نشده و دغدغههای این قشر توسط مسئولان کشوری و استان کردستان لمس و مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با تاکید بر اینکه قوانین بالادستی مورد توجه قرار گیرد، گفت: متاسفانه ناامیدی در بین معلولان رواج پیدا کرده و دغدغههای معیشتی و عدم تامین مسکن، اشتغال، بیمه و ناتوانی در امر ازدواج روز به روز بیشتر میشود.
حسینزاده با بیان اینکه دسترسی به مدیران ارشد استانی امکانپذیر نیست، افزود: متاسفانه بسیاری از هزینههای درمان معلولان مغول مانده و بسیاری از سالمندان و معلولان از عدم مناسبسازی نگران و گلهمندند.
بهرهمندی از امکانات اولیه زندگی برای کودکان کار کردستان آرزو شده است
مدیرعامل یکی از موسسات خیریه که در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی در کردستان فعالیت میکند، اظهار کرد: متاسفانه روز به روز شاهد گسترش آسیبهای اجتماعی در استان هستیم.
وی از راهاندازی مرکز نگهداری از کودکان کار خیابانی و حمایت تحصیلی و معیشتی از 140نفر کودک در سنندج خبر داد و اذغان کرد: نشستن یک ساعت روی صندلی سینما، استخررفتن، بهرهمندی از امکانات اولیه زندگی و لوازمالتحریر و سرویس مدرسه برایشان آرزو شده است.
مدیرعامل این موسسه خیریه در استان کردستان از سیستم استاد شاگردی و مهارتآموزی کودکان کار خیابانی خبر داد و اذعان کرد: متاسفانه اکثر خانوادههای این کودکان مستاجر و 49درصد از آنان جمعیت بالا را دارند.
وی با اذعان به اینکه اکثر خانوادههای کودکان کار خیابانی از فقر مالی رنج برده و از خدمات پزشکی و دندانپزشکی بیبهره ماندهاند که خوشبختانه با کمک خیرین و مردم نوعدوست کردستانی حمایتهایی در این راستا انجام شده است.
این خیر کردستانی از فعالیت خانههای امن و حمایت از زنانی که از سوی همسران خود مورد خشونت قرار گرفتهاند، خبر داد و بیان داشت: هماکنون 11نفر از این زنان به منظور بازگشت به خانواده، زندگی مستقل و بهبود معیشت مورد حمایت قرار گرفتهاند.
وی با ابراز تاسف از اینکه اینروزها اتفاقات تلخ زیادی به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی رواج پیدا کرده است، مدعی شد: در کمربندی 25سنندج بهخاطر 471 هزار تومان قتل به وقوع پیوسته که باید مسئولان تدبیری برای رفع مشکلات این حوزه و کاهش آسیبهای اجتماعی اندیشیده و احساس مسئولیت کنند.
عدم مناسبساری بزرگترین مشکل اینروزهای معلولان کردستان است
خالد مدنیفرد، مدیرعامل انجمن نابینایان مریوان نیز در این نشست از انحام فعالیتهای مختلف در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و ایجاد اشتغال ویژه معلولان خبر داد و اذعان کرد: 7320معلول در مریوان بوده که متاسفانه آمار معلولان و آسیبدیدگان این حوزه نسبت به شهرستانهای دیگر بیشتر بوده و هر هفته چند معلول به آمارهایمان افزوده میشود.
وی با تاکید بر اینکه انتظار میرود دلسوزیها و حمایتهای نماینده ولیفقیه در کردستان از معلولان همواره تداوم داشته باشد یادآور شد: عدم مناسبسازی محیط بزرگترین مشکل این قشر بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل موسسه حمایت از بیماران روانی در استان کردستان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه بهداشتروانی مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: 70نفر از خانمها در این مرکز حضور داشته که نیازمند حمایت مسئولان و امکانات هستند.
وی گفت: از نماینده ولیفقیه در کردستان انتظار میرود از این مرکز بازدید کرده و از نزدیک با بیماران روانی این مرکز آشنا شوند.
انتقاد از بیتوجهی مسئولان؛ معلولان کردستانی ابزار تکدیگری شدهاند
سینا کریمیکردستانی ،رئیس انجمن ضایعات نخاعی استان کردستان نیز معلولان ویلچری در شرایط بسیار سختی قرار داشته و نیازمند خودروهای مناسبسازی هستیم.
وی گفت: متاسفانه علیرغم همه مشکلات اما مسئولان صدایمان را نمیشوند و بهتوجهی آنان سبب شده که استقلال فردی از معلولان گرفته شود.
رئیس انجمن ضایعات نخاعی استان کردستان افزود: معلولان ابزار تکدیگری شده و با نام آنها کمکهایی جمعآوری شده که از نماینده ولی فقیه در کردستان انتظار میرود این مورد را به مسئولان استانی متذکر شوند.
انتهای پیام/481/ ع