دور ریز ۲۵ درصد از کل ماهی تولیدی در کشور/ راهکارهای فرآوری ضایعات ماهی
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات گفت: حدود ۲۵ درصد از کل ماهی تولیدی دورریز میشود که هر کیلو ۶ هزار تومان ارزش دارد.

در گفت و گوی ویژه خبری مطرح شد؛
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرآوری ضایعات ماهی، فرصت اقتصادی مغفول مانده امشب ۲۷ تیرماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور اسفندیاری مدیرکل دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی و گلشاهی مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
گلشاهی مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات با اشاره به اینکه ۲۳ تا ۲۵ درصد از کل ماهی تولیدی ضایعات و دور ریز دارند گفت: این ضایعات از چرخه استفاده انسانی خارج می شوند، تقریباً هر کیلو بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان بسته به نوع ضایعاتی که به جا میگذارد ارزش دارد، بر مبنای ماده تولیدی که میتوان از آن استحصال کرد هر کیلو حدود ۶ هزار تومان ارزش دارد.
وی با اشاره به اینکه ۱۸۰ میلیارد تومان مربوط به دورریزهای ماهی قزل آلا است عنوان کرد: از این ضایعات می توان مواد بهتری را استحصال کرد.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات با اشاره به اینکه در توسعه ماهی قزلآلا چند فاز را طی کردهایم افزود: فاز اول مربوط به توسعه مزارع پرورش ماهی بود تا بتوانیم به تولید مورد نیاز برای تکمیل سبد غذایی مردم و تامین امنیت غذایی مردم دسترسی پیدا کنیم .
وی با اشاره به اینکه ماهی قزل آلا به موقعیت با ثبات خود رسیده است تصریح کرد: ماهی قزلآلا را وارد فاز تولید صنعتی کرده ایم ،این ماهی یکی از ماهی هایی است که به صورت سنتی مردم عادت به تازه خوری آن را دارند و این درحالی است که ضایعات باید در واحدهای فرآوری مورد استفاده قرار میگرفت.
گلشاهی ادامه داد: برخی از آشپزخانه ها تمایل دارند تا ماهی قزلآلا را کامل بگیرند و در آشپزخانه آماده کنند در حالی که می بایست آن را به یک واحد صنعتی بسپارند تا هزینههایشان پایین بیاید تا جمع آوری به صورت تمرکز یافته شود.
در حال تکمیل...