خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 16 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کنترل ضایعات مرغ در زنجیره تولید تا مصرف محصولات غذایی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | شنبه، 26 تیر 1400 - 13:06
مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: استفاده از فرآورده‌های جانبی غیرخوراکی مرغ، از اصلی‌ترین تقلبات حوزه صنایع غذایی است.
مرغ،ضايعات،كنترل،مصرف،عرضه،شرايط،توليد،مربوطه،غذا،دارو،قطعه

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسین عزیزی، مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به کنترل و مدیریت ضایعات حاصل از مرغ اظهار کرد: کنترل و مدیریت ضایعات حاصله هم در صنایع تولید گوشت مرغ و در واحد‌های تولیدی انواع فرآورده‌های گوشتی که مرغ به عنوان اصلی‌ترین ماده اولیه آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و نظارت‌های بهداشتی و ردیابی مصارف این ضایعات یا فرآورده‌های جانبی غیر خوراکی، به عنوان عوامل اصلی بروز تقلبات در صنایع غذایی مربوطه، از لحاظ بهداشتی و هم از منظر اقتصادی بسیار مورد توجه است.
او با اشاره به عوامل موثر در ایجاد ضایعات گوشت مرغ (سایر طیور) در تمامی مراحل تولید تا عرضه، گفت: شرایط نامطلوب تولید، شرایط نامساعد نگهداری، سردخانه گذاری و کنترل دما حین سردخانه گذاری، اثرات ناشی از حمل و نقل و سیستم سرمایشی نامساعد درحین جابجایی، شرایط نامطلوب عرضه و توزیع، عدم ساماندهی صحیح ضایعات و فرآورده‌های جانبی مرغ در کارخانجات فرآورد‌های گوشتی مربوطه ، عدم ساماندهی در خرده فروشی و مراکز فرآوری، قصابی‌ها و قطعه بندی‌ها و شرایط نامناسب نگهداری و عدم مصرف صحیح مرغ توسط مصرف کنندگان نیز نقش مهمی در ارزیابی‌ها دارد.
مرغ بسته بندی بخرید
مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بیان کرد: کنترل و پایش‌ها در تمامی موارد مذکور از مهمترین راهکار‌های کنترل و کاهش ضایعات این محصول بسیار مهم و استراتژی در کلیه زنجیره تولید تا عرضه و مصرف بوده که نظارت بر حس انجام این امر بر عهده ناظرین بهداشتی مربوطه است.
عزیزی افزود: عرضه مرغ بصورت قطعه بندی و درجه بندی شده از نظر سازمان غذا و دارو می‌تواند بهترین روش عرضه برای مصارف خانوار باشد که ضمن اعمال کنترل‌های لازم به جهت سلامت محصول، می‌تواند کنترل لازم روی ضایعات حاصله و مصرف بهینه و مناسب آن‌ها را نیز بدنبال داشته باشد.
او تصریح کرد: درجه بندی مرغ‌های قطعه بندی شده آماده مصرف نیز می‌تواند به انتخاب مصرف کننده کمک کرده و همچنین در نحوه قیمت گذاری فرآورد‌های مختلف مد نظر قرار گیرد.
انتهای پیام/