از هشدار دانشمندان درباره گرمایش بیسابقه زمین تا آغاز ثبت نام آزمون استخدامی بخش خصوصی
فناوری و فضا در هفتهای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه فناوری و فضا در هفتهای که گذشت با اخبار متعددی مانند «ساخت دستگاه کمک کننده انتقال مواد آتش زا با توان تولید داخلی»، «هشدار دانشمندان درباره گرمایش بیسابقه زمین»، «بومی سازی نانوماسکها برای محافظت از صنعتگران و کادر درمان»، «ثبت نام آزمون استخدامی بخش خصوصی آغاز شد»، «همه واکسنهای ایرانساخت کرونا در یک نگاه»، «حضور ۲۰ شرکت حوزه سلامت در نمایشگاه بین المللی اوراسیا»، «کانونهای فارغالتحصیلان خارجی در ایران راهاندازی میشود»، «پیشرفت کشور نیازمند نگاه ویژه به علوم پایه و زمین شناسی است» همراه بود.
ساخت دستگاه کمک کننده انتقال مواد آتش زا با توان تولید داخلی
شفیعی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری، با اشاره به تولید دستگاه شعله گیر یا آتش خفه کن اظهار کرد: آتش خفه کن در لولههایی که مواد گازی، پالایشی، پتروشیمی و مواد نفتی انتقال میدهند، موثر واقع شده است و اگر در مسیر انتقال این مواد آتش سوزی صورت بگیرد، آتش به کمک دستگاه آتش خفه کن خاموش میشود.
او افزود: قبل از ساخت دستگاه آتش خفه کن یا به اصطلاح سادهتر شعله گیر، هنگام انتقال مواد آتش زا اگر در مسیر حریق صورت میگرفت امکان خاموش کردن آن وجود نداشت تا زمانی که این مواد به مقصد رسیده و خاموش شود.
شفیعی با اشاره به اینکه چه کسانی از شعله گیر استقبال کردند، گفت: از فناوری شعله گیر یا آتش خفه کن، پالایشگاههای نفت، پتروشیمیها و هر جایی که خطوط انتقال مواد آتش زا وجود دارد بهره میبرند و شرکت ما تا جایی که بتواند به این افراد خدمات میدهد؛ به جز ایران کشورهایی که به این فناوری رسیدند تعدادشان محدود است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: این دستگاه باتوجه به کیفیت بالا صادرات و صرفه جویی ارزی بسیار خوبی که در این صنعت داشته، در میان جامعه مخاطبان مقبول واقع شده است.
او با اشاره به تولید دستگاه شعله گیر یا آتش خفه کن اظهار کرد: علاوه بر اینکه دستگاه شعله گیر یا آتش خفه کن بازار فروش بسیار بالایی دارد، با توان تولید داخلی و به کمک جوانان و نخبگان ایرانی بیش از دهها دستگاه از این فناوری جدید ساخته شده و به بومی سازی کامل رسیده است.
هشدار دانشمندان درباره گرمایش بیسابقه زمین
به نقل از اسپوتنیک به نقل از نشریهSky News ، کارشناسان یادآوری کردند که اخیراً در دهکده لایتون کانادا دمای هوا به ۴٩/۶درجه سانتی گراد رسیده که رکورد بی سابقه دما برای این منطقه است و باعث وقوع آتش سوزی در جنگل ها و منجر به مرگ صدها نفر در ایالات متحده و کانادا شده است.
به گفته دانشمندان، کره زمین از چنان مرزی عبور کرده است که در آن اندک گرم شدن اقلیم می تواند منجر به افزایش فوق العاده دمای هوا شود.
کارشناسان گروه بررسی پدیده های آب و هوایی (World Weather Attribution) در نتیجه تجزیه و تحلیل آماری به این نتیجه رسیدند که در گذشته چنین گرمایی معمولاً هر هزارسال یک بار اتفاق می افتد و اگر گرمایش جهانی نبود ، احتمال رخ دادن آن ١۵٠ برابر میشد.
فردریک اوتو از دانشگاه آکسفورد گفت: این احتمال وجود دارد که امروز شاهد چنان گرمای شدید هوا باشیم که قبلاً فقط با گرم شدن بسیار بیشتر اقلیم انتظار آنرا داشتیم .
طبق پیش بینی سوكیو فیلیپ، متخصص موسسه هواشناسی سلطنتی هلند، در آینده چنین گرماهایی در کره زمین که قبلاً "غیرممكن" به نظر میرسید، بسیار بیشتر رخ خواهد داد.
دانشمندان نتیجه گرفتند اگر درجه حرارت در این سیاره تا سال ٢٠۴٠ به طور متوسط دو درجه افزایش یابد، هر پنج تا ١٠ سال یک بار فاجعه های مشابه آنچه در دهکده لایتون کانادا اتفاق افتاده است، رخ خواهد داد.
پیش از این دانشمندان دانشگاه موناش در ملبورن و دانشگاه شاندونگ در چین تخمین زده بودند که سالانه چندین میلیون نفر به دلیل گرم شدن کره زمین جان خود را از دست می دهند.
آنها داده های ۴٣ کشور در تمام قاره ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که مردم٠/۵ بار کمتر بر اثر سرماخوردگی می میرند و تعداد مرگ های ناشی از گرما ٠/٢ درصد افزایش می یابد.
بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از گرما، در اروپا و از سرما، در کشورهای آفریقایی ثبت شده است.
بومی سازی نانوماسکها برای محافظت از صنعتگران و کادر درمان
تقوی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری، اظهار کرد: این شرکت دانش بنیان با استفاده از فناوری نانو الیاف دو محصول تولید کرده که یکی درحوزه صنعت و محیط زیست و دیگری در حوزه سلامت کارایی دارد.
او ادامه داد: محصول اول غبارگیرهای صنعتی با فناوری نانو الیاف است که در صنایع بزرگ و کوچک کشور از قبیل صنایع فولاد، مس، آلومینیم، سرب و روی، سیمان، گچ، آرد و ماکارونی، روغنهای خوراکی، رنگ و رزین کار برد دارد و دیگری نانو ماسکهای تنفسی هستند که نوع صنعتی و عمومی آن در حال تولید است.
این مدیرعامل با اشاره به اینکه مزیت نانو فیلترها افزایش طول عمر و مقرون به صرفه بودن برای صنایع است، تصریح کرد: برای فیلترهای صنعتی، کارخانجاتی که به محیط زیست اهمیت میدهند از محصول ما استقبال کردند.
تقوی بیان کرد: از فیلترهای صنعتی در اغلب صنایع کشور و صنایعی که در پروسه تولید خود غبار و آلایندگی تولید میکنند استفاده میشود و نانو ماسکها در مراکز درمانی و نیز صنایعی که در محیط خود ذرات میکرونی دارند کارایی دارد.
کشورهای آمریکا، آلمان، ژاپن و جمهوری چک به این فناوری دست یافتند.
این مدیرعامل شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه ایران در رتبه ۴ فناوری نانو قراردارد، اظهار کرد: ماسکهایی که در این شرکت دانش بنیان با فناوری نانو و با تایید ستاد توسعه فناوری تولید میشود دارای تاییدیه ستاد نانو هستند و در سطح بسیار بالایی از راندمان کار میکنند.
او ادامه داد: تولید نانو ماسک که از سال ۱۳۹۶ کلید خورده و بعدها در زمان شیوع کرونا بسیار مورد استقبال مراکز درمانی و مراکز کرونایی قرار گرفت.
از نانو ماسکها هم در صنایع و هم مراکز درمانی کشور استفاده میشود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به تولیدات این ماسکها اظهار کرد: محصولات ما در کارخانهای به مساحت ۲۵۰۰ متر در حال تولید است و با اخذ پروانه بهره برداری تولید از سازمان صمت بیش از ۳۰۰ هزار عدد نانو فیلتر و بیش از یک میلیون نانو ماسک ظرفیت تولید سالیانه این شرکت دانش بنیان بوده که به بومی سازی کامل رسیده است.
ثبت نام آزمون استخدامی بخش خصوصی آغاز شد
محمد حسین قمری، دبیر آزمون استخدامی بخش خصوصی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری، اظهار کرد: از امروز (شنبه ۱۹ تیر) ثبت نام آزمون استخدامی بخش خصوصی آغاز شد و تا ۲ مرداد ادامه دارد.
قمری در ادامه با بیان اینکه این آزمون به صورت آنلاین برگزار میشود، ادامه داد: آزمون استخدامی بخش خصوصی سال ۱۴۰۰ در شهریور برگزار خواهد شد و پس از آن فرآیند مصاحبه با شرکتها آغاز میشود.
دبیر آزمون استخدامی بخش خصوصی توضیح داد: داوطلبان میتوانند بر اساس مهارتها و شایستگیهایشان، شغل مورد نظر خود را انتخاب کنند، همچنین شرکتهای مطرح و مرتبط و استانهای متقاضی شغل خود را ببینند.
به گفته این مقام مسئول، در پنجمین آزمون استخدامی بخش خصوصی، بیش از ۴۳۰۰ سازمان و شرکت دانشبنیان، صنعتی و تجاری بخش خصوصی اقدام به شناسایی و جذب نیروی انسانی موردنیاز خود برای ۲۳۰۰۰ موقعیت شغلی در سراسر کشور از طریق آزمون خواهند کرد.
او گفت: داوطلبان میتوانند جهت شرکت در این آزمون که در ۹ دسته شغلی و ۲۲۱ عنوان برگزار میشود بر اساس تخصص، شایستگی، علاقه یا رشته دانشگاهی خود در یک یا دو دسته شغلی، از فرصت استخدام در یکی از ۴۳۰۰ سازمان و شرکت بخش خصوصی بهرهمند شوند.
قمری بیان کرد: این آزمون همانند ادوار گذشته در دو مرحله برگزار میشود که مرحله اول آن به صورت اینترنتی شامل آزمونهای شخصیت شناسی، دانش و مهارتهای عمومی و تخصصی هر شغل از طریق پاسخگویی آنلاین به سوالات چندگزینهای است و مرحله دوم آن در قالب مصاحبه با شرکتها برگزار خواهد شد.
دبیر آزمون استخدامی بخش خصوصی اضافه کرد: داوطلبان باید برای ثبت نام به سایت آزمون به نشانی www.inre.
ir مراجعه کنند.
کرونا ویروس بیماری مهلکی بود که درمانی نداشت و باعث مرگ تعداد زیادی از مردم جهان شد.
اما دانشمندان جهان بیکار ننشستند و از همان آغازین روزهای شیوع این بیماری برای تولید واکسن آن دست به کار شدند.
کشورهایی، چون آلمان، روسیه، آمریکا، فرانسه، انگلیس، چین و ایران.
دانشمندان ایرانی هم با اتکا به دانش خود و با استفاده از ظرفیتهای علمی موجود در کشور به این حوزه ورود و واکسنهایی با فناوریهای مختلف ویروس کشته شده، پروتئین نوترکیب و ...
تولید کردند.
واکسن نورا از جمله واکسن های است که به همکاری دانشگاه بقیه الله و شرکت دانش بنیان نوآرژن تولید شده است.
مدل پروتئین نوترکیب این واکسن در مرحله بررسی پرونده در سازمان غذا و دارو و دریافت مجوز فاز یک بالینی قرار گرفته است.
در این دادهنما بخشی از تلاشهای دانشمندان ایرانی برای ساخت واکسن ایرانی کرونا توضیح داده شده است.
امکان تماشای هم نشینی ۳ سیاره کنار هم با چشم غیر مسلح