زمینهای کُـلزا در سرزمین شمالی
فارس
|
تصویری
|
شنبه، 24 فروردین 1398 - 14:08
بر اساس آمارهای موجود، حدود 90 درصد نیاز روغن خوراکی کشور با واردات این محصول تأمینشده و سالانه حدود دو میلیارد دلار ارز هم برای تهیه آن، هزینه میشود. کارشناسان تغذیه معتقدند دانه روغنی کلزا به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و درصد پایین اسیدهای چرب اشباع از باکیفیتترین روغنهای خوراکی است و نقش مهمی در بهبود تغذیه و سلامت جامعه دارد. بررسیها نشان میدهد با وجود همه مزایایی که کشت کلزا به همراه دارد همزمانی برداشت این محصول با کشت برنج، پراکندگي سطح زیرکشت و بارندگیهای شديد فصلی مهمترین دلایل پایین بودن سطح زیرکشت این دانه روغنی در گیلان است.

زمینهای کُـلزا در سرزمین شمالی
بر اساس آمارهای موجود، حدود 90 درصد نیاز روغن خوراکی کشور با واردات این محصول تأمینشده و سالانه حدود دو میلیارد دلار ارز هم برای تهیه آن، هزینه میشود.
کارشناسان تغذیه معتقدند دانه روغنی کلزا به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و درصد پایین اسیدهای چرب اشباع از باکیفیتترین روغنهای خوراکی است و نقش مهمی در بهبود تغذیه و سلامت جامعه دارد.
بررسیها نشان میدهد با وجود همه مزایایی که کشت کلزا به همراه دارد همزمانی برداشت این محصول با کشت برنج، پراکندگي سطح زیرکشت و بارندگیهای شديد فصلی مهمترین دلایل پایین بودن سطح زیرکشت این دانه روغنی در گیلان است.