خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 26 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ارتباط تنگاتنگ دیابت و چاقی با کبد چرب غیر الکلی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 21 تیر 1400 - 11:06
نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر گفت: بیش از نیمی از افراد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی چاق و یا مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
ديابت،كبد،چرب،بيماري،ميزان،غيرالكلي،چاقي،شيوع،ارتباط،كنترل،ا ...

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با برگزاری وبینار کبد چرب و ارتباط آن با چاقی و دیابت، جنبه‌های مختلف این بیماری و ارتباط آن با عوامل زمینه ساز متابولیکی مانند چاقی، فشارخون بالا، دیابت و دیس لیپیدمی را مورد بررسی قرار داد.
در بخش آغازین این وبینار، باقرلاریجانی نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر، کبد چرب را یکی از بیماری‌های شایع بخصوص در جوامع پیشرفته یا در حال پیشرفت و علت غایی بیماری مزمن کبدی خواند و افزود: شایع‌ترین فرم این بیماری "کبد چرب غیرالکلی" است.
لاریجانی میزان بروز جهانی کبد چرب غیرالکلی را از ۲۸.۱ الی ۵۲.۳۴ به ازای هر هزار نفر در سال اعلام و تصریح کرد: منطقه خاورمیانه بیشترین سهم را از میزان شیوع این بیماری در اختیار دارد.
نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر با اذعان بر اینکه شیوع NAFLD برحسب سن و جنس متفاوت است، گفت: با افزایش سن، شیوع و شدت بیماری افزایش می‌یابد و شیوع این بیماری در مردان دو برابر زنان گزارش شده است.
ارتباط بین دیابت نوع ۲ و کبد چرب غیرالکلی دو طرفه است
او بیان کرد: طبق برآورد‌های حاصل از مدل‌های متارگرسیون، میزان شیوع استاندارد شده سنی NAFLD در سال ۲۰۱۶ در سطح ملی در بین مردان ۴۳.۱ درصد و در بین زنان ۴۲.۷ درصد برآورد شده است.
لاریجانی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ بین دیابت و چاقی با NAFLD افزود: ارتباط بین دیابت نوع ۲ و کبد چرب غیرالکلی دو طرفه است.
به عبارتی دیابت احتمال NAFLD را افزایش می‌دهد و کبد چرب غیرالکلی احتمال ابتلا به دیابت را تشدید می‌کند.
بیش از نیمی از افراد مبتلا به NAFLD چاق و یا مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
بطور کلی دیابت عامل خطر اورژانسی برای پیشرفت به سمت فیبروز، سیروز و سرطان هپاتوسلولار است.
نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر در ادامه به بیان برآورد‌های حاصل از مطالعه جهانی بار بیماری‌ها در سال ۲۰۱۹ در خصوص سیروز و سایر بیماری‌های مزمن کبدی به علت NAFLD پرداخت و گفت: از لحاظ میزان بروز بیشترین میزان بروز استاندارد شده سنی در استان قزوین و کمترین در استان کهگیلویه و بویر احمد برآورد شده است و تفاوت ۱.۶ برابری بین بیشترین و کمترین استان در سال ۲۰۱۹ مشهود است.
او ادامه داد: با توجه به اپیدمی چاقی، میزان بروز سرطان ناشی از NAFLD سالانه ۹ درصد افزایش می‌یابد.
این مسئله لزوم کنترل چاقی و سبک زندگی سالم را نشان می‌دهد.
انتهای پیام/