سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجرای طرح کاداستر راهی برای رفع مشکلات مالکیتی/ نقشه ۴ میلیون هکتار اراضی برای اجرای کاداستر تهیه شد

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | یکشنبه، 20 تیر 1400 - 15:06
جباران گفت: با اجرای طرح کاداستر و صدور سند، دیگر کشاورزان مشکل مالکیتی با اراضی ملی نخواهند داشت.
اراضي،كشاورزي،نقشه،سازمان،هكتار،كاداستر،كشور،سند،اسناد

مجری طرح کاداستر اراضی کشاورزی خبر داد؛
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا جباران مجری طرح کاداستر اراضی کشاورزی از تهیه نقشه برای کاداستر ۴ میلیون هکتار اراضی کشاورزی خبر داد و گفت: تاکنون با استفاده از هواپیما و با کمک سازمان نقشه برداری، سازمان جغرافیایی کشور و بخش خصوصی از ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی عکس برداری انجام شده که از این سطح برای حدود ۱۰ میلیون هکتار ارتو فوتو یا عکس نقشه تهیه شده است.
او افزود: از این ارتو فوتو در راستای اجرای قانون کاداستر و تعیین حد و حدود اراضی و تهیه نقشه اراضی کشاورزی استفاده می‌شود.
جباران ادامه داد: برای تطبیق این عکس نقشه‌ها با اطلاعات مالکیتی کشاورزان و همچنین با نقشه‌هایی که توسط دوربین‌های زمینی تهیه می‌شود، در سطح ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با شرکت‌های مشاوره قرارداد بسته‌ایم که از این سطح تاکنون برای ۴ میلیون هکتار اراضی نقشه تولید کرده‌ایم.
به گفته او، نقشه تولید شده برای ۴ میلیون هکتار به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تحویل داده‌ایم تا در بانک جامع مکانی این سازمان جانمایی شود.
مجری طرح کاداستر اراضی کشاورزی با بیان اینکه از ۴ میلیون هکتار نقشه تهیه شده، تاکنون حدود یک میلیون هکتار آن بررسی و به تأیید سازمان نقشه برداری کشور رسیده است، گفت: این یک میلیون هکتار اراضی تأیید شده توسط سازمان نقشه برداری می‌تواند منجر به صدور سند برای کشاورزان شود.
او، فرآیند تهیه کاداستر و نقشه اراضی کشاورزی و تطبیق آن با واقعیت و اطلاعات موجود، اصلاحات و تأیید نقشه‌ها از سوی سازمان نقشه برداری کشور را بسیار پیچیده و زمان‌بر اعلام کرد و افزود: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تاکنون برای ۶۸۵ هزار هکتار از این یک میلیون هکتار نقشه اراضی تأیید شده، سند کاداستری صادر کرده است.
جباران با اشاره به اینکه در کاداستر اراضی ملی و دولتی، مالک این اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور است، بیان کرد: این سازمان خودش نقشه برداری می‌کند و نقشه‌ها را تحویل می‌دهد و سند برای این اراضی صادر می‌شود ضمن آن که قطعات این اراضی بسیار بزرگ است، اما در اراضی کشاورزی، مردم مالک اراضی هستند و اطلاعات و اسنادشان را باید در اختیار ما و سازمان ثبت اسناد و املاک قرار می‌دهند.
او افزود: نقشه‌های اراضی کشاورزی بسیار دقیق و در مقیاس یک دو هزارم است ضمن آنکه تعداد قطعات کشاورزی زیاد و میانگین اغلب مالکیت قطعات حدود ۱.۵ هکتار است.
جباران درباره اهمیت اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی گفت: با انجام کاداستر و صدور سند برای اراضی کشاورزی، کشاورزان مشکل مالکیتی با اراضی ملی و اراضی مالکان زمین‌های اطراف خود نخواهند داشت، ضمن آن که این سندها برای اراضی کشاورزی ارزش افزوده ایجاد می‌کنند و به عنوان وثیقه بانکی استفاده می‌شوند.
او ادامه داد: با صدور سند کاداستری، ما از هرگونه نقل و انتقال این اراضی در دفاتر اسناد رسمی مطلع می‌شویم؛ در حالی که اگر سند نباشد نقل و انتقال اراضی به صورت قولنامه‌ای انجام می‌شود و ممکن است کلاهبرداری صورت بگیرد.
مجری طرح کاداستر اراضی کشاورزی از کشاورزان خواست برای پیشبرد طرح کاداستر اراضی کشاورزی هنگام نقشه برداری زمینی و صدور سند با ارائه اسناد و مستندات خود به سازمان امور اراضی کشور و یا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همکاری کنند.
انتهای پیام/