خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

همایش سعدی و شیلر برگزار می‌شود/ادامه برگزاری در ایران و آلمان

مهر | فرهنگی و هنری | شنبه، 24 فروردین 1398 - 09:35
همایش سعدی و شیلر روز سه‌شنبه ۲۷ فروردین در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.
شيلر،سعدي،گوته،آلمان،فرهنگي،شهر،شاعر،همايش،مركز،برگزار

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش سعدی و شیلر روز سه‌شنبه ۲۷ فروردین در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.
سعدی و حافظ، دو شاعر برجسته ادب فارسی و شیلر و گوته، دو شاعر برجسته ادب آلمانی‌زبان هستند.
این چهار شاعر در ادبیات جهان و ایران و آلمان جایگاه بسیار مهمی دارند.
دویست سال پیش، گوته با انتشار دیوان غربی‌-شرقی تأثیر مهمی در شناساندن حافظ و سعدی در جهان داشت و بنای گفت‌وگوی غرب و شرق را استحکام بخشید.
مرکز فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب در سال ۲۰۱۹ برنامه‌های مختلفی با همکاری مراکز فرهنگی و ادبی جهان در باب گفت‌وگوهای غرب و شرق برگزار می‌کند که همایش سعدی و شیلر یکی از این برنامه‌هاست و روز سه‌شنبه ۲۷ فروردین در آستانه روز بزرگداشت سعدی، با همکاری مرکز سعدی‌شناسی و بخش فرهنگی سفارت آلمان در ایران برگزار می‌شود.
شیلر نخستین نویسنده و شاعر آلمانی است که آثارش به فارسی ترجمه شد و نخستین مترجم آثار او یوسف اعتصام‌الملک بود که در سال ۱۲۸۵ شمسی، «خدعه و عشق» را به فارسی برگرداند.
گوته از دوستان صمیمی شیلر است و همیشه نام شیلر و گوته و شهر وایمار و نام سعدی و حافظ و شهر شیراز با هم می‌آید.
همایش «سعدی و شیلر» با سخنرانی مایکل کلور برشتولد، سفیر آلمان در ایران و قرائت متن سخنرانی دانیلا دانتس، مدیر خانه شیلر، درباره شیلر و ادبیات معاصر آلمان آغاز می‌شود و پس از آن، محمود حدادی درباره «سعدی در دیوان غربی‌ شرقی گوته، شیلر و نمایشنامه‌ پوراندخت او، در رابطه‌ای بینامتنی»، فرانک هاشمی درباره‌ «شناخت سعدی در آلمان» سعید فیروزآبادی درباره‌ «شیلر و نخبگان ایرانی، نگاهی تاریخی به ترجمه‌های آثار شیلر»، علی عبداللهی درباره‌ «آموزه‌های تعلیمی سعدی و شیلر» و فاطمه خداکرمی درباره‌ «بازتاب شخصیت‌های تاریخی در گلستان سعدی و نمایش‌نامه‌های شیلر» سخنرانی می‌کنند.
همایش سعدی و شیلر روز سه‌شنبه ۲۷ فروردین از ساعت ۱۶ در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار می‌شود و پس از آن در شهرهای شیراز، برلین و وایمار ادامه پیدا می‌کند.