خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خرید و فروش اراضی با کاربری عمومی و کشاورزی در شهرها برای احداث مسکن ممنوع است

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 15 تیر 1400 - 13:30
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری راه و شهرسازی لرستان گفت: خرید و فروش اراضی با کاربری عمومی و کشاورزی در داخل و خارج محدوده شهرها برای احداث مسکن ممنوع است.
كاربري،مسكن،اراضي،قانون،شهرسازي،فروش،خريد،مسكوني،واگذاري،شهر ...

ایسنا/لرستان سرپرست معاونت شهرسازی و معماری راه و شهرسازی لرستان گفت: خرید و فروش اراضی با کاربری عمومی و کشاورزی در داخل و خارج محدوده شهرها برای احداث مسکن ممنوع است.
دکتر محمد حسین شاکرمی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن اظهار کرد: در این قانون آمده از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون هرگونه واگذاری و نقل و انتقال اراضی به اشخاص حقیقی و حقوقی و شرکت‌های تعاونی مسکن اعم از مسکن کارمندی، کارگری، کارکنان نیروهای نظامی و انتظامی برای امر مسکن ‌در داخل محدوده (قانون) شهرها، شهرک‌ها و شهرهای جدید موکول به اخذ گواهی مبنی‌بر نداشتن کاربری معارض و ضوابط ساخت و ساز متناسب با نیاز و هدف متقاضیان در اراضی مورد نظر از مراجع مذکور در مواد (۳) و (۴) این قانون است.
وی با بیان اینکه در ماده سه قانون فوق، بیان شده که کاربری، ضوابط ساختمانی و بلامانع بودن نقل و انتقال یا واگذاری زمین برای امر مسکن به شرکت‌های تعاونی مسکن و اشخاص حقیقی در داخل محدوده (قانونی) شهرها، باید از طریق شهرداری مربوط و براساس طرح‌های مصوب توسعه شهری به طور کتبی اعلام و گواهی شده باشد، ادامه داد: همچنین براساس ماده چهار قانون مذکور هرگونه نقل و انتقال و واگذاری زمین به شرکت‌های تعاونی مسکن و اشخاص حقیقی و حقوقی برای امر مسکن در خارج محدوده (قانونی) شهرها اعم از داخل و یا خارج از حریم شهرها بجز در محدوده مصوب شهرهای جدید و شهرک‌هایی که طبق مقررات و براساس طرح‌های مصوب احداث شده یا می‌شوند، ممنوع است.
کاربری خرید زمین برای تعاونی‌های مسکن باید مسکونی باشد
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری راه و شهرسازی لرستان گفت: کاربری خرید زمین برای تعاونی‌های مسکن باید مسکونی باشد و خریداران از شهرداری‌ها و ادارات راه و شهرسازی استعلام لازم را بگیرند.
شاکرمی هدف از اجرای این قانون را حفظ اراضی با کاربری عمومی در شهرها و اراضی کشاورزی در خارج شهرها برشمرد و با بیان اینکه این مهم در راستای تثبیت کاربری‌های مورد نیاز برای توسعه شهری است، افزود: این خدمات شهری و عمومی در طرح‌های تفضیلی و جامع مشخص شده است.
وی بیان کرد: شهروندان چنانچه بخواهند خرید و فروشی برای ساخت و ساز مسکن انجام دهند باید کاربری زمینی که مدنظر آنها با کاربری مسکونی باشد تا دچار مشکلات عدیده‌ای در این راستا نشوند.
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری راه و شهرسازی لرستان اضافه کرد: مردم آگاه باشند که در ثبت اسناد اراضی اینچنینی باید قید شود که کاربری این زمین غیرمسکونی است و حق ساخت و ساز وجود ندارد.
برخی تعاونی‌ها روی کمربند سبز خرید و فروش کردند که این مهم مشمول قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی است
شاکرمی با بیان اینکه متاسفانه برخی تعاونی‌ها روی کمربند سبز خرید و فروش کردند که این مهم مشمول قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن می‌شود، گفت: همچنین تعاونی‌های مسکن در محدوده شهرها، اراضی کشاورزی را برای امر احداث مسکن تملک می‌کنند که این موضوع مغایر با قانون فوق است و امکان تغییر کاربری برای این اراضی وجود ندارد.
وی اظهار کرد:کمیسیون ماده پنج و کارگروه‌های امور زیربنایی روی این موضوع حساس هستند.
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری راه و شهرسازی لرستان گفت: مردم هوشیار باشند هنگام خرید زمین با کاربری مسکونی خرید انجام دهند نه با کاربری عمومی و آموزشی، البته چنانچه فردی با کاربری ورزشی و آموزشی اراضی را خریداری و برای ساخت سالن‌های ورزشی و یا مدرسه بکار گیرد این موضوع منعی ندارد.
آژانس‌های املاک و بنگاه‌های معاملاتی مسکن به فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی دامن می‌زدند
شاکرمی با بیان اینکه آژانس‌های املاک و بنگاه‌های معاملاتی مسکن به فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی دامن می‌زدند و چالش برای جامعه ایجاد کردند، عنوان کرد: آژانس‌های املاک به فکر خرید و فروش هستند و تفکیک‌های غیرمجاز روی کاربری‌های عمومی و اراضی کشاورزی انجام می‌دهند بدون اینکه این طرح تفکیکی در مراجع قانونی تثبیت شده باشد و خرید و فروش بین مردم انجام می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه مردم باید به این قانون و آیین نامه اجرایی آن دقت کنند تا دچار مشکل نشوند، تاکید کرد: همچنین دفترخانه‌هایی که سند می‌زنند باید خیلی به این موضوع اهتمام توجه داشته باشند.
قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن به لحاظ جنبه کیفری یکی از قوانین محکم شهرسازی است
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری راه و شهرسازی لرستان بیان کرد: این قانون به لحاظ جنبه کیفری یکی از قوانین محکم شهرسازی است و اداره کل راه و شهرسازی ناظر براین موضوع است و چنانچه چنین مواردی دیده شود آنها را به مراجع قضایی معرفی خواهد کرد.
شاکرمی گفت: خیلی از افراد زمین‌هایی را خرید و فروش کردند که مشمول قانون فوق بوده که متاسفانه چندین بار مالکیت آن‌ها تغییر پیدا کرده است و عمده این افراد نیز ناآگاهانه اقدام به این کار کردند.
انتهای پیام