عملکرد موفق زنجان در اجرای طرح منظومههای روستایی
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: استان زنجان در اجرای طرح منظومههای روستایی عملکرد موفقی داشته است.

ایسنا/زنجان معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: استان زنجان در اجرای طرح منظومههای روستایی عملکرد موفقی داشته است.
محمدرضا شاملو صبح امروز (۱۵ تیرماه) در حاشیه سفر به استان زنجان و بازدید از پروژههای عمرانی روستاهای شهرستانهای خدابنده و سلطانیه و نیز نشست هماندیشی مسئولان استانی و شهرستانی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: اجرای طرح توسعه منظومه روستایی موجب تعامل و همافزایی هرچه بهتر دستگاههای اجرایی در راستای توسعه پایدار و هدفمند روستاهای کشور میشود.
وی با اشاره به اینکه طرح توسعه پایدار منظومه روستایی فعالیتی فرابخشی است که نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی است، افزود: منظومههای روستایی بهعنوان طرحی که ماهیت یکپارچه و فرابخشی دارد، هماکنون در استان زنجان به صورت پایلوت در حال انجام بوده و میتوان گفت استان زنجان در اجرای این طرح موفق عمل کرده است.
این مسئول ادامه داد: معماری بومی و محلی در روستاها هدف بنیاد مسکن و تاکید بر شناسایی روستاهای بافت با ارزش و گردشگری در استان است.
روستاهای استان زنجان از ظرفیت گردشگری بالایی برخوردار هستند و باید در راستای تقویت و توسعه این روستاها گامهای مطلوبتری برداشته شود.
شاملو تصریح کرد: اجرای طرح هادی نقش مهمی در توسعه روستاها دارد و با هدف ساماندهی روستاها عملیاتی میشود و میتواند از ساخت و ساز غیرمجاز و بیرویه و مشخص شدن حریمها کمک مؤثری باشد.
در روستاهایی که طرحهای هادی و عمرانی به خوبی نگهداری شده، شاهد بازگشت افراد مهاجرت کرده هستیم و نشاط بیشتری در روستا ایجاد شده است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه برای پیشگیری از مهاجرت روستاییان باید به معیشت و اقتصاد مردم روستایی اهمیت داده و طرح های عمرانی را با توجه به نیاز مردم و مشارکت شوراها، دهیاری اجرا کنیم، عنوان کرد: ایمنسازی در روستاها و جلوگیری از خسارتها از اهمیت ویژهای برخوردار است که خوشبختانه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با رایزنیهای صورت گرفته به خوبی توانسته اعتبارات و تسهیلات خوبی در این زمینه جذب کند.
وی یادآور شد: با توجه به شعار سال در مناطق روستایی که زمین داریم و یا امکان تغییر کاربری وجود دارد، میتوانیم برای توسعه فعالیتها و واحدهای تولیدی، اقتصادی واشتغالزایی زمین آماده کرده و در اختیار متقاضیان قرار دهیم.
همکاری نهادهای محلی و دهیاری با بنیاد مسکن در توسعه روستاها و تحقق اهداف این نهاد انقلابی نقش مهمی دارد.
دهیاران حلقه واسطه بین نهادهای حاکمیتی، دولت و مردم هستند و میتوان با کمک دهیاریها و کار جمعی با سایر دستگاههای اجرایی، زمینههای لازم برای توسعه و پیشرفت را فراهم کرد.
این مسئول با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح بافت با ارزش روستایی و گردشگری، بنیاد مسکن آمادگی لازم را برای توسعه این مناطق دارد، گفت: کمک به اقتصاد روستا، تلاش برای ماندگاری مردم در روستا و حفظ ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی با اجرای طرح بافت با ارزش روستایی میسر میشود.
توجه به ایمنسازی روستاها، احداث کانال و دیوار حفاظتی و نیز شناسایی و اولویتبندی روستاهای در معرض آسیب و ساماندهی این مناطق از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گزارش ایسنا، معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سفر خود به همراه رضا خواجهای، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان، البرز حسینی نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی، ایوب بیگدلی فرماندار شهرستان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی از روستای «زرند» بازدید کرد.
طی نشستی که در راستای بررسی وضعیت روستاها و حل مشکلات موجود در شهرستان خدابنده برگزار شد، افزایش اعتبارات عمران روستایی تا سه برابر نسبت به سال قبل در شهرستان خدابنده، اختصاص ۱۵۰۰ فقره تسهیلات برای احداث مسکن روستایی در این شهرستان، تخصیص اعتبار ویژه برای احداث پارک و فضای سبز در روستای زرند خدابنده، تخصیص اعتبار ویژه برای تکمیل کانال هدایت سیلاب در روستای «گوگجه ییلاق»، تخصیص اعتبار ویژه برای آسفالتریزی معابر اراضی تفکیکی روستای «محمود آباد» این شهرستان مصوب شد.
انتهای پیام