سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وقتی قریحه هنر به اشیا جان می‌بخشد/ کارآفرینی بانوی لامردی با سفال

فارس | استان‌ها | پنجشنبه، 10 تیر 1400 - 10:29
بانوی کار آفرین لامردی خواستار حمایت بیشتر مسؤولان این شهرستان از صنعت سفال گری شد.
سفال،كارگاه،رونق،گردشگري،گل،تاريخ،لامرد،سفالگري،اسدي،دستي،من ...

به گزارش خبرگزاری فارس از لامرد، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کلام مقام معظم رهبری این چنین آمده است که آثار تاریخی و باستانی نشان دهنده اوج هنر معماری در میان این مردم در طول تاریخ گذشته است.
این‌ها چیز‌هایی است که گذشته تاریخی یک ملت را رنگ و رونق می‌بخشد و مردم می‌توانند گذشته، تاریخ و ریشه‌های خود را پیدا کنند.
سفالگری هنر و صنعتی دیرین در ایران است که امروز کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرد، لازم است استفاده از این محصولات به عنوان ابزار و اشیای ضروری زندگی بین مردم فرهنگ‌سازی و پای آن دوباره به زندگی ما باز شود.
سفالگری به عنوان هنری سنتی اصول فنی خود را از گذشته های دور تا به امروز حفظ کرده است و نه تنها زندگی اجتماعی دوران‌های مختلفی از تاریخ را نشان می‌دهد بلکه ابزاری برای شناساندن تمدن اقوام مختلف بشری در طول تاریخ بوده، هرملتی از اشکال و نشانه‌های مربوط به دوره خود برای تزئین سفال بهره گرفته است.
صدیقه اسدی سفالگر لامردی در گفت‌وگو با خبرنگار لامرد، گفت: از سال ۹۷ با راه اندازی یک کارگاه مشغول به کار و تولید مصنوعات سفالی شدم.
وی با اشاره به سختی و ظرافت کار سفال، افزود: اولین گام سفالگری، تهیه گل مناسب است و با انجام آزمایش گل رس مناسب سفال و دارای کیفیت را به صورت خاک و کلوخه به کارگاه منتقل میکنیم و پس از کوبیده شدن و رد شدن از الک، درون حوضچه‌های مخصوص ریخته می‌شود که پس از خیساندن و ته نشین شدن سنگ ریزه و شن، گل را به صورت دوغاب به حوضچه دوم منتقل می‌کنند.
اسدی با اشاره به اینکه آب اضافی دوغاب در این مرحله تبخیر شده و برای دستیابی به کیفیت مطلوب، آماده کار برای سفال است، ادامه داد: با این گل ساخت کوزه، خمره آب، انواع گلدان و ...
آماده و در بخش نگهداری منتقل شده تا پس از جمع آوری در کوره پخت قرار گیرد.
این سفالگر لامردی بیان کرد: در این کارگاه سفال ۶ نفر مشغول به کار شدند که خداروشکر ۶ تن از این افراد خودشان کارگاه خانگی راه اندازی کردند و ۲ نفر دیگر نیز به کودکان در مهد‌ها سفال را آموزش میدهند.
وی از کسب درآمد خوب از این شغل سخن می‌گوید و معتقد است که با حمایت مسئولان قطعا می‌تواند موجب رونق درآمد و گردشگری این شغل در این منطقه باشد.
اسدی تصریح کرد: در شرایط کنونی و سالجاری که به نام مانع زدایی‌ها نامگذاری شده، میطلبد، مسئولان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از این کارگاه حمایت‌های لازم را انجام دهند تا این هنر دستی کهن به فراموشی سپرده نشود و رونق بگیرد.
این بانوی لامردی با اشاره به موقعیت شهرستان لامرد به دریا و بندر، تصریح کرد: ایجاد یک اقامتگاه بومگردی و راه اندازی یک مکان برای فروش و کسب درآمد می‌تواند هم اشتغال و رونق گردشگری در این منطقه را بالا ببرد.
انتهای پیام/ن/س